Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.06.2011, 20:34:20
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dovadă stau cele 21 de Sinoade Ecumenice (dintre care ortodocșii au rămas la primele 7, non-calcedonienii la primele 3).
Si tocmai am aratat ca BC este intr-o confuzie totala , sinodul cinsiderat de ei al VIII-lea, cel din 869, fiind anulat de sinodul din 879 si de Papa Ioan VIII.
Atunci cand s-a adoptat dogma infailibilitatii probabil papa si BC nu stia ca altfel au stat lucrurile in acel veac (presupun ca nu spunea neadevarul deliberat). Asa ca acum s-au trezit intr-o mare incurcatura. Nu pot anula sinodul din 879 pentru ca papa Ioan l-a aprobat si inseamna ca nu exista infailibilitate. Nu pot anula sinodul 869 pentru ca papii ulteriori l-au considerat valabil, deci iar intra la infailibilitate.
In plus sinodul 879 si papa au adoptat hotararea impotriva modificarii crezului (si a adaugirii Filioque), iar intra la infailibilitate.
Asadar nu exista infailibilitate, nu mai are rost sa discutam ca si cum toti ortodocsii nu ar putea sa inteleaga aceste lucruri. Bine, exceptand-o pe Adriana. Catolicii aleg sa nu creada adevarul si sa creada ce spune Bc, asta e problema lor nu a noastra.
Vechi 12.06.2011, 00:12:24
Miha-anca
Guest

Implicit off topic

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Bine, exceptand-o pe Adriana. Catolicii aleg sa nu creada adevarul si sa creada ce spune Bc, asta e problema lor nu a noastra.
Am mai avut exemple, o exceptie ca acestea, nu de mult: Noesisaa. Probabil ca mai sunt si altele...

Astazi am avut ocazia sa o vad la TV pe fiica Pr. Dumitru Staniloae, Lidia Staniloae, care spunea ca a observat atentia vesticilor catolici indreptata cu interes spre ortodoxie.
Vechi 12.06.2011, 06:01:08
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am mai avut exemple, o exceptie ca acestea, nu de mult: Noesisaa. Probabil ca mai sunt si altele...

Astazi am avut ocazia sa o vad la TV pe fiica Pr. Dumitru Staniloae, Lidia Staniloae, care spunea ca a observat atentia vesticilor catolici indreptata cu interes spre ortodoxie.
Bine-nteles ca este indreptata, de ce n-ar fi? Anul acesta, in cadrul miscarii ecumenice au participat la Liturghia Ortodoxa la greci, insa pentru greci a fost putin ciudat sa vada zeci de ochi atintiti asupra lor la orice miscare ca sa vada ce fac si cum procedeaza ei in biserica. Vesticii nu sunt deloc refractari la ceea ce se intampla la alte culte dimpotriva, sunt destui curiosi. Si in general ei accepta tot cea ce este drept (ortodox), nu sunt inchisi ca si ortodocsii...
Cat despre alte exemple, stai linistita Miha draga ca nu ma convertesc la catolici nu de alta dar nu am nevoie. Pot participa cu ei in Biserica cand si cum doresc, nu-i nevoie de convertiri. Oricum, eu sunt pentru unitatea Bisericilor in Hristos asa ca pentru mine, convertirea inter-confesionala nu are absolut nici un sens. De asta ii apreciez pe anglicani pentru ca deocamdata par sa fie singurii care au inteles uniunea in Hristos si ca atare lipsa de sens a convertirilor interconfesionale.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican