Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.06.2011, 15:55:14
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Citat:
În prealabil postat de vsovivi Vezi mesajul
Păi dacă omul nu putea alege moartea și apoi despărțirea dacă asta voia omul cu ''adevărat'', nu-i era Omului călcate în picioare demnitățile lui de ființă umană făcută de Dumnezeu?
Pt ce s-a chinuit sa faca un om imperfect(dar cu demnitati)... si pe deasupra mai stia ca e imperfect... nu putea crea un om perfect? sau nu dorea un om perfect? ca atunci poate nu ar mai fi fost el Dumnezeu

Citat:
Nu e nimic cusut cu ață albă, și de unde să știe Domnul ce va face omul? Și chiar dacă știe, omul poate să nu se lase să ajungă în căderea în care știa Domnul că vor cădea, dar spera Domnul că dragostea omului față de Dumnezeu v-a birui...
Nu stie?... vezi ca incepi sa te contrazici... pai ori e Dumnezeu... ori nu e.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:01:37
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
simboluri?... ca si in basme? ce e asa profund de avem nevoie de simboluri?
Dragul meu,parerea mea este ca daca tu sincer cauti niste raspunsuri si ceea ce faceti voi aici este mai mult decat o ironie ieftina,vei pune cu adevarat mana sa te documentezi si in privinta crestinismului,a religiilor lumii,a spiritualitatii in general si te asigur ca raspunsurile vor veni,inclusiv in privinta simbolisticii religioase.Totul este sa ai ochii mintii si ai sufletului larg deschisi.
Desigur,asta presupune multa munca si o calatorie personala ceea ce este mult mai greu de facut si presupune sa lasi superficialitatea la o parte,sa incerci sa cauti dincolo de propriile tale credinte de viata si prejudecati,sa ai curajul si obiectivitatea sa privesti lucrurile si printr-o alta fateta a prismei.
Vechi 17.06.2011, 16:04:12
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Talking

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
...Totul este sa ai ochii mintii si ai sufletului larg deschisi...
Adica ... lasa-ti imaginatia sa zburde, nu? :D
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:09:18
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Implicit

Citat:
Pt ce s-a chinuit sa faca un om imperfect(dar cu demnitati)... si pe deasupra mai stia ca e imperfect... nu putea crea un om perfect? sau nu dorea un om perfect? ca atunci poate nu ar mai fi fost el Dumnezeu

Nu stie?... vezi ca incepi sa te contrazici... pai ori e Dumnezeu... ori nu e.

Era prea perfect căci după chipul și asemănarea lui Dumnezeu i-a făcut... dar nu le-a plăcut lor Calea spre desăvârșire, și au ales calea cea largă, calea cea preaușoară și fără nicio răspundere...

Și dacă mă contrazic ce problemă e? Păi ce voi sunteți riguroși? Când v-am explicat cum e cu eclipsa și că pământul nu poate să se interpună între lună și soare, sau când v-am întrebat de ce nu vezi soarele mărindu-se dacă urci pe munți, că așa se întâmplă dacă te uiți prin lentila formată din atmosferă... nu v-a păsat... și acum susțineți că mă contrazic? Ce vă pasă vouă dacă eu m-aș contrazice în timp ce nu vă pasă și nu ați răspuns științific la ce v-am întrebat și la ce v-am demonstrat...

Vă place să băgați devină pe texte...

Sigur e Dumnezeu... dar nu se arată decât celor ce cred și ascultă apoi de glasul Său... deci pentru restul nu e... că știe că nu are cu cine... nu are cui... decât răni.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:10:55
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Adica ... lasa-ti imaginatia sa zburde, nu? :D
Desigur ca nu e vorba de imaginatie,desi atunci cand un om este foarte inchistat in niste idei,uneori un exercitiu de imaginatie poate ajuta sa il faca sa devina mai flexibil,sa isi acceseze si alte resurse interioare,precum creativitatea,de exemplu.
Si ca sa iti raspund mai concret,veridicitatea si eficacitatea actiunilor noastre se pot testa intr-un singur mod,pentru a ne feri sa traim cu capul in nori,si anume: feedbackul pozitiv sau negativ pe care il primesti de la viata in repetate circumstante.Asa iti poti da seama daca esti pe calea cea buna si nu tzopai pe miriste alaturi de purcelusii roz!

Last edited by heaven; 17.06.2011 at 16:16:46.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:20:39
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
Când v-am explicat cum e cu eclipsa și că pământul nu poate să se interpună între lună și soare,
Eu tin minte ca ti s-a zis deja dar hai sa mai explicam o data...

Dar de ce se mai vede Luna atunci cand este acoperita de umbra Pamantului?

Raspunsul este relativ simplu. Lumina Soarelui (aflat in spatele Pamantului vazut de pe Luna) nu este blocata complet de globul pamantesc si trece prin atmosfera planetei noastre. Dar gazul din atmosfera terestra imprastie mai mult componenta albastra a luminii decat pe cea rosie. Astfel lumina care trece prin atmosfera este compusa doar din cateva culori ale curcubeului, lipsind albastrul, indigo-ul si verdele. Pe Luna ajunge partea rosie a luminii emise de Soare, adica o combinatie intre rosu, galben si portocaliu. Va puteti gindi si altfel: atmosfera Pamantului filtreaza lumina albastra si o lasa sa treaca doar pe cea rosie.

Acesta este motivul pentru care Luna are o nuanta rosiatica atunci cand este acoperita de umbra planetei noastre.

Mai ai ceva de zis si acum?
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:26:02
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Asta da provocare ... cu desene :)
Astept replica
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:32:55
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Asta da provocare ... cu desene :)
Astept replica
Nu cred ca vom vedea o replica diferita de aceast: "si totusi... Pamantul e plat...sau era?!?... of de ce ma doare asa tare capul"
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:41:17
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu cred ca vom vedea o replica diferita de aceast: "si totusi... Pamantul e plat...sau era?!?... of de ce ma doare asa tare capul"
Daca imi aduc bine aminte, a venit o data cu niste desene.
E, erau niste litografii de prin unele carti medievale.
Reply With Quote
Vechi 17.06.2011, 16:45:28
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Citat:
sau când v-am întrebat de ce nu vezi soarele mărindu-se dacă urci pe munți, că așa se întâmplă dacă te uiți prin lentila formată din atmosferă...
Asta chiar nu a fost raspunsa dar uite si explicatia...
Soarele nu e la o aruncatura de bat de Pamant... chiar daca nu iti vine sa crezi... faptul ca tu nu observi cu ochiul liber cum se mareste nu inseamna ca nu se intamla, numai la o scara mult mai mica... avand in vedere ca soarele este de cel putin 100 de ori mai mare decat Pamantul desi pe cer e de marimea unei margele (sau oricum poti sa-l acoperi cu un deget)
Ai stat tu sa masori cu cati microni s-a marit imaginea lui?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adam si Eva calatorul Generalitati 13 02.01.2013 00:18:39
Caderea lui Adam si Eva Danut7 Generalitati 102 02.03.2011 20:57:25
Adam ,Eva si rasele Gyulia Generalitati 44 10.09.2010 02:21:51
Adam Mihai-g Din Vechiul Testament 78 08.07.2008 14:21:06