Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.06.2011, 10:09:37
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
Foarte buna comparatia.Aceeasi intrebare o pun si eu: De ce ne-ar pedepsi Dumnezeu vesnic pentru ceva ce am facut, am gresit sau nu am facut in cativa zeci de ani?Vi se pare corect, drept, milostiv sau iubitor acest act?Care ar fi calitatile unui astfel de Dumnezeu in cazul acesta?
Frate nu El ne arunca in iad, noi singuri mergem acolo de bunavoie. Savarsim rautati, aruncam cu hule si injuram, blestemam, nu ne uitam la nevoile fratilor si uitam ca exista Dumnezeu, iar apoi vrem in Rai. Atotbunul si Atotiubitorul Hristos ne-ar arunca in Raiul bucuriilor in orice clipa daca ar putea, daca am vrea.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 10:32:50
Guru inc. Guru inc. is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Frate nu El ne arunca in iad, noi singuri mergem acolo de bunavoie. Savarsim rautati, aruncam cu hule si injuram, blestemam, nu ne uitam la nevoile fratilor si uitam ca exista Dumnezeu, iar apoi vrem in Rai. Atotbunul si Atotiubitorul Hristos ne-ar arunca in Raiul bucuriilor in orice clipa daca ar putea, daca am vrea.
Cum sa mergem noi de bunavoie?Nu stiu nici un om normal la cap care ar dori sa mearga in Iad de bunavoie.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 10:40:10
Senior Member

Implicit

Ce am explicat eu nu e o decizie constienta, ca si cum ai spune, vreau sa intru la facultate sau in acea cladire.
Eu fiind pacatos, ma gandesc numai la binele meu, cum sa fiu peste altii, sa am mai mult din cele lumesti si nici nu ma gandesc la Dumnezeu. Iar apoi spun ca vreau in Rai. Nu e posibil, nu am vrut niciodata asta de vreme ce m-am gandit numai la rau, am stat in patimi si mi-am intinat inima si ochii si tot ce am eu in mine cu frumosul veacului de acum.
Raiul nu e un loc cosmic in care primesti iluminare si esti una cu universul, e locul Slavii vesnice catre Dumnezeu, a fericirii duhovnicesti si desfatarilor intru Har si dragoste sfanta.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 10:44:55
Banned

Implicit

Nu cred ca este un om care sa isi doreasca propriul sau rau.Nu cred ca se pune problema 'vointei' aici.Toti ne dorim propriul bine, pacatosii la fel.Pentru ca toate care le fac le fac ca sa le fie lor bine.Considerati ca pentru niste vicii sau pacate precum : bautul, fumatul , injuratul s.a.m.d cineva ar merita sa fie pedepsit atat de crunt pe cum spune litera Scripturii?Vi se pare normal ca pentru ceea ce cineva(oricine) ar face intr-o perioada definita de timp sa fie pedepsit o infinitate?Vi se pare drept acest lucru?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 10:54:26
Senior Member

Implicit

Va spun sincer ca nu stiu cum si ce va judeca Domnul Hristos dar va pot spune ca pacatele se iarta si din patimi se iese daca doresti. Dar ce ati spus, fumatul, bautul si injuratul nu vin niciodata singure, ultima patima fiind indeosebi de rea fiindca deseori se ajunge la hulire si blesteme si mai rau. Cred ca Domnul in marea Lui dragostea va ierta pacate dar daca nu ne pocaim pentru ele si nici nu purtam vreo virtute nu avem ce cauta in Rai. Daca haina nu va fi de nunta de ce am fi langa Mire?
Nu e o problema de vointa cat de fiinta, iar daca fiinta trage catre cele rele si nu catre cele bune ce sa cautam in Raiul vesnic frumos si fericit?
Da, m-i se pare corect sa fim judecati in o anumita perioada de timp. Daca timpul ar fi infinit, Raiul ar fi redundant.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 11:14:03
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Foarte buna comparatia.Aceeasi intrebare o pun si eu: De ce ne-ar pedepsi Dumnezeu vesnic pentru ceva ce am facut, am gresit sau nu am facut in cativa zeci de ani?Vi se pare corect, drept, milostiv sau iubitor acest act?Care ar fi calitatile unui astfel de Dumnezeu in cazul acesta?

Daca cel care greseste are constiinta greselii si totusi persista in face si mai multe,asta nu se numeste accident sau nestiinta;insa pt un bastinas din vreun trib african care nu a auzit de cele 10 porunci si de Iisus treburile se simplifica,in sensul ca nu poate da socoteala pt ceva ce nu stia!

Tu nu ai o constiinta?Iti pare permis sa omori un alt om,sa-i furi lucrurile,sa-i doresti rau in toate si sa-l urasti?Crezi ca misiunea umanitatii este sa-si satisfaca numai nevoile primare?

Dumnezeu nu vrea sa te pedepseasca,tu esti cel care atragi niste rezultate in functie de faptele tale;spune-mi daca parintii tai te avertizeaza sa nu te droghezi ca o sa sfarsesti rau,iar tu faci exact opusul spuselor lor si intr-o zi mori,oare ei mai pot face ceva pt tine??
Ei ti-au spus ca drogurile sunt periculoase,insa nu au permisiunea de a te inchide cu lacat in debara pt a fi in controlul lor...Parintii tai te iubesc atat de mult,incat iti lasa libertate de actiune si vor fi fericiti daca ai inteles mesajul lor( nu mai iei droguri din prisma pericolului vietii tale nu pt ca esti prizonier in debara).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 18.06.2011 at 11:19:57.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 11:38:54
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Nu cred ca este un om care sa isi doreasca propriul sau rau.Nu cred ca se pune problema 'vointei' aici.Toti ne dorim propriul bine, pacatosii la fel.Pentru ca toate care le fac le fac ca sa le fie lor bine.Considerati ca pentru niste vicii sau pacate precum : bautul, fumatul , injuratul s.a.m.d cineva ar merita sa fie pedepsit atat de crunt pe cum spune litera Scripturii?Vi se pare normal ca pentru ceea ce cineva(oricine) ar face intr-o perioada definita de timp sa fie pedepsit o infinitate?Vi se pare drept acest lucru?
De ce n-ar fi drept?

Caracteristica lumii noastre este ca bunii si raii traiesc impreuna,se intersecteaza;eu am renuntat de o vreme sa mai deschis TVul la stiri,in fiecare zi se gasesc crime,violuri si atacuri sa se prezinte,niciodata ziua nu sufera de lipsa cazurilor!
Este NORMAL ca cei care au facut raul sa fie pedepsiti iar cei buni(in proportii f mari abuzati si victimizati de cei rai)sa-si gaseasca linistea!

Ba cei rai au chiar o sansa in buzunar!Adica infaptuiesc raul(mutileaza existenta unui alt om)apoi se caiesc,se spovedesc si impartasesc,intorc spatele vietii lor nelegiute si surpriza...au toate sansele sa aterizeze in Rai!!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 11:39:40
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Daca cel care greseste are constiinta greselii si totusi persista in face si mai multe,asta nu se numeste accident sau nestiinta;insa pt un bastinas din vreun trib african care nu a auzit de cele 10 porunci si de Iisus treburile se simplifica,in sensul ca nu poate da socoteala pt ceva ce nu stia!

Tu nu ai o constiinta?Iti pare permis sa omori un alt om,sa-i furi lucrurile,sa-i doresti rau in toate si sa-l urasti?Crezi ca misiunea umanitatii este sa-si satisfaca numai nevoile primare?

Dumnezeu nu vrea sa te pedepseasca,tu esti cel care atragi niste rezultate in functie de faptele tale;spune-mi daca parintii tai te avertizeaza sa nu te droghezi ca o sa sfarsesti rau,iar tu faci exact opusul spuselor lor si intr-o zi mori,oare ei mai pot face ceva pt tine??
Ei ti-au spus ca drogurile sunt periculoase,insa nu au permisiunea de a te inchide cu lacat in debara pt a fi in controlul lor...Parintii tai te iubesc atat de mult,incat iti lasa libertate de actiune si vor fi fericiti daca ai inteles mesajul lor( nu mai iei droguri din prisma pericolului vietii tale nu pt ca esti prizonier in debara).
Dumnezeu este 'Tatal' si noi suntem copiii lui (creatia lui)... Tu ca un parinte daca un copil greseste il azvarli in foc?Daca copilul tau face prostii ii bagi mana in foc?Ti se pare iubitor faptul ca Dumnezeu ca si parinte omniscient (cunoscand toate lucrurile dinainte,chiar predestinandu-le) sa pedepseasca propriul copil pe care El l-a facut si l-a stiut cum l-a facut si cum va fi, o eternitate in focul Iadului?Se mai poate numi asta iubire?Poate imi vei spune atunci ca e vorba de dreptate?Atunci ti se pare drept ca Dumnezeu sa te pedepseasca o infinitate pentru ceva ce ai facut intr-o perioada definita de timp?
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 11:49:24
Senior Member

Implicit

Cred ca prea mult Il aduci pe Dumnezeu intr-o ipostaza umana.
Personal, da, daca eu in veacul asta nu ma apropii de Dumnezeu atunci nu merit sa ma duc in Rai. Ce sa fac eu cu toti acei drepti care s-au nevoit si s-au omorat trupeste si s-au rastignit in fiecare zi pentru Hristos? Sa ii intinez si sa-i scarbesc cu pacatele mele? Daca aici faci rau, rau cauti. Daca aici faci bine, bine cauti, pe Dumnezeu, intru Ortodoxie!

„Adanc pe adanc cheama in glasul caderilor apelor Tale.” (Psalm 41, 9)
Adica Adancul a tot ce e bun si desavarsit cauta sa fie cu cel ce e asemenea Lui.
Reply With Quote
Vechi 18.06.2011, 11:55:41
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit

Este un non-sens ce spuneti voi aici.
In primul rand va tot legati de bine si rau ca si cum ar fi notiuni absolute, ceea ce nu este desigur.Atrocitatiile din VT nu mai sunt considerate morale astazi dar atunci erau legi, deci totul evolueaza se modifica...
De unde stiti voi pana la urma cum judeca Dumnezeu? pai nu prea stiti aia e problema...
Cum adica aia din africa ca nu stiu de crestinism n-au nici o problema? e absurd, de ce Dumnezeu nu si-a facut prezenta si acolo? adica el a creat universul dar nu poate ajunge in africa sau cum?
Sunt de acord cu Guru inc, adica daca copilul tau face crime il ierti daca el spune ca ii pare rau dupa, dar daca nu te iubeste il bagi in beci si-l schinjui o eternitate?
Si pana la urma iadul nu este un lucru vesnic, nu se spune ca Dumnezeu il va distruge definitiv pe satana in apocalipsa? Deci ce se va intampla atunci cu sufletele din iad si ce se va intampla cu iadul ca si loc???
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iadul drogurilor ecaterina Generalitati 6 07.07.2010 15:33:56
Cine a inventat iadul? catalin755 Generalitati 29 06.07.2010 23:24:49
Iadul ofurnica Generalitati 35 01.03.2010 22:46:47
Iadul exista Mihailescu_Daniel Generalitati 25 01.07.2009 15:40:54
Raiul sau iadul silverstar Generalitati 69 19.01.2009 21:11:38