Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2011, 11:55:11
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Si pe mine m-a impresionat ce a scris Mirela.

In Romania erau biserici la tot pasul, dar nu intram des in ele. Ci am devenit interesata doar dupa ce am parasit tara.
Cele mai multe cunostinte ale mele din Romania sunt atee sau indiferente!
Si cand stau pe forum sau caut oameni.. tot caut, caut ceva sa ma cutremure si sa ma schimbe.. si ma intreb daca nu caut acolo unde nu trebuie.

(Dar bineinteles, poate ca pentru Laura este mai bine sa se intoarca.. ea este singura care stie ce ii lipseste)
Poate ar fi mai bine sa cautati in interiorul d-voastra ,cum spune Mantuitorul ,sa nu ne punem nadejdea in oameni.
Slujbele din tara sunt frumose si daca te duci cu inima deschisa pleci de acolo imbogatit sufleteste ,detasat de cele lumesti.
Sunt biserici unde se tin slujbe zilnic si mai mare ajutor decat de la Dumnezeu unde sa gasesti?
Vechi 20.06.2011, 12:00:08
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
daaa este superba..... ca peisaj, pacat ca-i locuita!
Eu am mai auzit aceasta replica ,dar la persoane mai putin credincioase.
Se cuvine sa iubim acest popor cu toate neajunsurile lui.
Parintele Iustin Parvu nu este de aceeasi parere.
Va sugerez sa cititi ultima carte cu interviuri luate parintelui Iustin.
El vede in duh acest popor si stie mai bine decat noi cum sta treaba cu tara asta.
Vechi 20.06.2011, 12:44:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pe termen scurt, lucrurile arata ca te-ai putea descurca si acolo oarecum.
Dar pe termen lung?

O sa trebuiasca sa-ti dai copii in scolile de acolo, o sa trebuiasca sa-i cresti in atmosfera de acolo si cu genul lor de "educatie".

Nu este imposibil sa te descurci cu educatia lor dar nici usor nu o sa fie. Si din pacate asta poti vedea destul de tarziu, de pe la adolescenta incolo.

Si intr-adevar, procesul de indobitocire prin educatie de proasta calitate a inceput si la noi de ceva vreme, dar nu e atat de avansat ca la ei.
Si intr-adevar, pentru cei care conduc, sunt deja prea multi oameni inteligenti iar asta le face viata ceva mai grea.

Dpdv. economic dupa cum evolueaza lucrurile in SUA, cred ca sunt mai multe sanse in Romania.
Daca ai sa fii buna profesionista intr-un domeniu cautat, fii sigura ca ai sa-ti gasesti un loc de munca bine platit si aici.
Cunosc destule cazuri in acest sens.

Iar daca o sa vina mega-criza care se anunta, romanul tot mai are ceva pe care poate conta - pamantul.

Dar cred ca cel mai important aspect este relatia cu Biserica. Daca acolo datorita situatiei descrisa de tine este undeva mai aproape de "cota de avarie", mai bine aici decat acolo.
Vechi 20.06.2011, 12:45:22
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

da asa este, trebuie sa vedem griul si nu neghina ,
cu siguranta avem fiecare dintre noi un potential pe care nici noi nu il banuim.
Despre nemultumirea din tara si aparenta multumire din alte tari vestice-aici cred ca estul si vestul se afla cumva la doua extreme in privinta asta dar partea comuna este ca judecam lucrurile material si nu spiritual.
depinde ce iti doresti mai mult.
Partea materilala trebuie sa sustina partea spirituala iar sabia materiala are doua taisuri.
Nu sintem noi singurii care ne plingem de mila , si altii au probleme mult mai mari, depinde cum le abordezi si ce asteptari ai.

http://www.youtube.com/watch?v=dc4UltkRJsw

Last edited by Mihai36; 20.06.2011 at 12:48:54.
Vechi 20.06.2011, 12:59:34
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Si mai este un aspect ,dupa parerea mea , care trebuie luat in considerare.
De obicei copiii plecati cu parintii isi fac un rost acolo ,se casatoresc si nu mereu cu cei de un neam si o religie cu ei.
Apoi parintii vor sa vina in tara si copiii raman singuri pe acolo.
Si chiar din punct de vedere material sunt familii care nu o duc pe roze nici acolo.
Celo putin in tara nu ducem lipsa de sfatuitori duhovnicesti si slujbe frumoase.

Last edited by anita; 20.06.2011 at 13:01:36.
Vechi 20.06.2011, 13:30:50
Adriana Cluj
Guest

Implicit Iata ce spune parintele Arsenie Boca

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Dupa cum spune si titlul topiclui, Chiar nu stiu ce sa fac. Multumesc anticipat.
Cu cuvintele mele nu as indrazni sa te sfatuiesc. Iata insa ce spune Parintele Arsenie Boca:

* Un cumnat, Ovidiu, a fost închis, pe vremea lui Ceaușescu, pentru trecerea frauduloasă a graniței. Am fost cu sora mea, Nela, la Părintele Arsenie ca să-i spunem. Părintele ne-a zis: „Să-i pară bine că n-a fost pușcat“. Apoi s-a întors către lume și a zis: „Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”. Părintele nu prea era de acord să-ți părăsești țara.

* Mi-a mai povestit cineva că Părintele s-a rugat insistent la Dumnezeu pentru americani, să nu-i pedepsească, să-i ierte că și ei sunt creația Lui și să aibă milă de ei. Și 1-a dus Dumnezeu pe Părintele Arsenie să vadă ce e pe acolo – prin America – și a zis Părintele: „Da, Doamne, sunt vrednici de pierzare”. Cum l-a dus? Nu știu. Nu cred că l-a dus cu trupul L-a dus cu duhul. Ca urmare a ceea ce a văzut cu duhul, Părintele a pictat la Drăgănescu, deasupra scenei Învierii, mai multe clădiri moderne (turn) în flăcări, reprezentare care ar putea fi profetică (vezi cele două turnuri din „11 septembrie”).

* Zicea Părintele Arsenie, parcă pentru toți românii: „Îmi pare rău de voi că sunteți slăbiți în credință. Veți cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarășul de drum al fiecăruia, de la naștere până la moarte. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vor lua totul!” (Sora Septimia Măniș, 81 ani, Codlea)

* Eram cu Părintele Arsenie și 1-am întrebat: „Ce să facem Părinte, că acum este foarte rău”. Părintele zice: „Va veni și mai rău”. Zic: „Parcă toate sunt otrăvite. Nici nu ne mai vine să mâncăm”. „Mă, face-ți semnul sfintei cruci pe tot ce mâncați: apă, ceai, cafea, prăjitură, fructe, băutură, mâncare, pâine. De ar fi dat chiar și cu otravă, Sfânta Cruce anulează tot ce este otrăvit”. (Maria Matronea, Sibiu)

Îmi spunea părintele Bunescu că Părintele Arsenie se ducea în miez de noapte la biserică, îngenunchea în întuneric lângă masa sfântului altar și două-trei ore se ruga pentru poporul român. (Pr. Bunea Victor, Sibiu)

Nota mea; mai avem astfel de parinti, azi, aici, in Romania: Parintele Iustin Prvu, Parintele Arsenie Papacioc. parintele Proclu, Parintele Serafim Badila, sunt doar cativa din cati exista.

* „Ne-a mărturisit că nu va mai dura mult timp și va pleca spre Împărăția Tatălui Ceresc, dar că va părăsi această lume datorită unui complot mișelesc, al cărui scop va fi acela de a-1 otrăvi. Totuși, el nu va împiedica aceasta, deoarece atunci misiunea lui spirituală pe pământ va fi deja terminată. Apoi a scos dintr-un cufăr o carte groasă și foarte uzată, scrisă în greaca veche, care provenea de la sfinții creștini de la Muntele Athos. „În ea – ne-a spus părintele Arsenie – se găsește descrierea hidrei cu răsuflarea otrăvitoare, care va urmări prin toate mijloacele să împiedice lumina și voința dumnezeiască… Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și mai ales în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.

* Odată mi-a zis că, într-o noapte, către ziuă, ne vor ocupa trei țări: Ungaria, Bulgaria și Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or să ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Și pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chiș Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mureș)

* Mi-a spus odată Părintele: „Bucureștiul are să, fie al doilea Ierusalim (după cele spuse în continuare nu rezultă că acest lucru este neapărat bun, căci poate fi Ierusalimul – oraș sfânt, dar poate fi și Ierusalimul în care nu mai rămâne „piatră peste piatră”! ). Să nu vă .fie frică, căci Țara Făgărașului este păzită de Maica Domnului. Stă Maica Domnului în coate și genunchi și se roagă pentru Țara Făgărașului”. Iar eu i-am spus: „Vai, Doamne, cum să fim noi așa de vrednici, noi – niște păcătoși, ca să stea Maica Domnului în genunchi să se roage pentru noi!?”. Și mi-a răspuns: „Ascultă aici, Silvia, la voi e mănăstire la Sâmbăta, se face mănăstire la Bucium, se face la Berivoi, se face la Dejani și se mai face una… Deasupra la munții voștri veți vedea o stea cu coadă. Când o veți vedea se va întâmpla ceva [atunci a început revoluția]. Și tot în Munții Făgărașului se va arăta o cruce de stele, iar atunci va mai fi ceva: un eveniment mare. (Toacșe Silvia, Copăcel)
Vechi 20.06.2011, 13:46:47
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Laura, studiaza si ce spun cei mai mari duhovnici ai Romaniei despre plecarea din tara.

Uite ce spune Arsenie Boca :
"Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”.

Nu te lua dupa cei ce sunt in strainatate ca tine si-ti spun sa nu te intorci. Nu vor sa-i lase nici pe altii sa revina ! Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie cel putin indiferenti. Nu suporta gandul ca unii se intorc si ei nu ! Invidia , bat-o vina !
Vechi 20.06.2011, 14:00:22
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Exclamation rugaciune

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Au ei acest vierme in inima, care nu-i lasa sa fie cel putin indiferenti. Nu suporta gandul ca unii se intorc si ei nu ! Invidia , bat-o vina !
Tu chiar crezi ce spui, omule ? Despre ce invidie este vorba? Cand am plecat, am chibzuit de mii de ori si m-am rugat indelung sa-mi arate Domnul calea. Si in dimineata plecarii, in masina spre granita, cu lacrimi cat bobul de strugure, imi repetam in gand: Sa nu uiti niciodata de ce pleci acum!

Iar cuvintele parintelui Arsenie Boca nu sunt un etalon, nu exprima adevarul pur si incontestabil asa cum este Cuvantul Sfant al Mantuitorului. Pur si simplu il consider un preot ca toti ceilalti si atat.

@Laura: roaga-te, fetita, roaga-te indelung si Domnul iti va arata calea ta!
Vechi 20.06.2011, 14:29:56
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Tu chiar crezi ce spui, omule ? Despre ce invidie este vorba? Cand am plecat, am chibzuit de mii de ori si m-am rugat indelung sa-mi arate Domnul calea. Si in dimineata plecarii, in masina spre granita, cu lacrimi cat bobul de strugure, imi repetam in gand: Sa nu uiti niciodata de ce pleci acum!

Iar cuvintele parintelui Arsenie Boca nu sunt un etalon, nu exprima adevarul pur si incontestabil asa cum este Cuvantul Sfant al Mantuitorului. Pur si simplu il consider un preot ca toti ceilalti si atat.

@Laura: roaga-te, fetita, roaga-te indelung si Domnul iti va arata calea ta!
Sfantul Pavel spune "Profetiile sa nu le dispretuiti!"
Parintele Arsenie Boca a fost un mare duhovnic si vazator cu duhul.
Nu are rost sa vorbim despre minunile lui ,dar ca preot si duhovnic sfatuitor trebuie sa avem incredere in sfaturile lui.
Acum nu e musai sa vii in tara pentru ca se va intampla ceea ce a profetit dumnealui (eu am incredere in ce a spus)
Dar acest neam se va pierde daca ascultam conducatorii care tot indeamna tineretul sa plece.
Trebuie sa ne gandim sa traim crestineste in tara care ne-a fost data cu toate incercarile si ispitele pe care le avem la servici ,in lume ,etc.
Daca noi incercam sa fim mai buni si cei din jur se vor schimba.
Cred ca asta s-a spus de nenumarate ori aici ,ma repet dar e necesar sa amintesc acest lucru in context.
Vechi 20.06.2011, 14:36:51
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Sfantul Pavel spune "Profetiile sa nu le dispretuiti!"
Ar fi foarte usor sa nu le dispretuim daca procentajul de profetii indeplinite ar fi sensibil mai mare decat cel al profetiilor neindeplinite.

Citat:
Dar acest neam se va pierde daca ascultam conducatorii care tot indeamna tineretul sa plece.
Conducatorii nu indeamna pe nimeni sa plece. Oamenii pleaca pentru ca optiunile in Romania, in mai orice domeniu ai fi, sunt comparabil limitate fata de ce ofera alte tari.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07