Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.06.2011, 01:49:08
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit Voia Domnului...

Anca, draga, oameni cumsecade putem intalni peste tot in lume, ca doar nu a lasat Dumnezeu doar in anumite locuri oameni de isprava.

Este topicul Laurei. Nu stim noi nimic din ce traieste ea printre straini. Absolut nimic! De aceea ii spuneam doar sa se roage ca sa-i descopere Domnul calea.

Inainte de a lua decizia plecarii, m-am rugat. Habar nu aveam ca aceasta va fi decizia. Ma rugam sa cada infernul in care traiam , atat! Pana a deschis Domnul o portita spre Franta, si apoi alta etc. Nu tie trebuie sa-ti spun ca nu am nimerit aici in camp de trandafiri. In toate, voia Domnului s-o urmam!
Vechi 21.06.2011, 01:53:15
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Am fost zilele trecute in vizita la o familie de pensionari dintr-un sat de pe Valea Prahovei. Foste cadre didactice, care pentru a face fata geutatilor, nu se scutesc de nici un efort . Rare ori mi-a fost dat sa intalnesc atata armonie si dragoste!

Ii multumesc lui Dumnezeu ca imi descopera oameni atat de credinciosi, plini de dragoste pentru aproapele! Pentru mine, ei reprezinta Romania, caci indiferent unde merg, ma intalnesc cu asemenea oameni de omenie. Si sunt multi...
Da,oameni din acestia sunt pe cale de disparitie in Romania...asa cum ai spus sunt pensionari,oameni in varsta...dintre cei care au crescut intr-o perioada cu alte repere morale.
Iar acum dupa ce sistemul s-a folosit de resursele lor umane,acelasi sistem ii lasa sa moara inainte de varsta caci multi dintre ei nu-si permit sa plateasca serviciile medicilor;ca sa nu mai vb despre o viata decenta...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 21.06.2011 at 01:59:44.
Vechi 21.06.2011, 02:02:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Anca, draga, oameni cumsecade putem intalni peste tot in lume, ca doar nu a lasat Dumnezeu doar in anumite locuri oameni de isprava.

Este topicul Laurei. Nu stim noi nimic din ce traieste ea printre straini. Absolut nimic! De aceea ii spuneam doar sa se roage ca sa-i descopere Domnul calea.

Inainte de a lua decizia plecarii, m-am rugat. Habar nu aveam ca aceasta va fi decizia. Ma rugam sa cada infernul in care traiam , atat! Pana a deschis Domnul o portita spre Franta, si apoi alta etc. Nu tie trebuie sa-ti spun ca nu am nimerit aici in camp de trandafiri. In toate, voia Domnului s-o urmam!
Ai dreptate!
Si eu m-am rugat inainte de a pleca si chiar am trecut o piedica foarte mare,pe care unii nu au trecut-o...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Vechi 21.06.2011, 02:14:17
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:

Fara discutie, ca intalnim oameni cumsecade peste tot; dar nu despre asta vorbim pe acest topic, ci despre Romania, care, cum s-au exprimat unii: "e frumoasa, dar pacat ca este populata" (afirmatie, care pe mine ma doare): si sfaturile date Laurei in parte sunt date in aceasta lumina.

Spre deosebire de aceasta ultima parere, eu privesc Romania cu ochii indragostitului si Dumnezeu imi aseaza in cale tot astfel de oameni, despre care am scris mai sus. Nu am afirmat ca toti ar fi asa, dar le caut scuze, caci cu siguranta au si ei greutati. Dar, ceea ce conteaza pentru mine acum, este sa inregistrez cele bune, caci cele rele oricum au tendinta de a sari in ochi.

Spre deosebire de tine, LapetiteMoc, eu m-am rugat sa plec, considerand acest lucru salvarea familiei mele. Acum stiu ca Dumnezeu mi-a indeplinit rugamintea pentru a ma invata o lectie importanta de viata. Instrainarea m-a adus mai aproape de Dumnezeu. Si L-am gasit in Romania, nu in straini. Printre altele, in Romania merg in fiecare duminica la biserica, nu o data pe luna si de 11 ori pe an! Probabil altii au alta experienta; poate si alte aspiratii, nu stiu.

Draga mea, eu nu vorbeam de oameni cumsecade, ci de oameni credinciosi, plini de dragoste.

In ceea ce o priveste pe Laura, daca vrea sa revina in Romania pentru Dumnezeu, atunci cred ca se si roaga. Oricum, ti-a citit sfatul si sper sa tina cont de el.
Vechi 21.06.2011, 02:18:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Da,oameni din acestia sunt pe cale de disparitie in Romania...asa cum ai spus sunt pensionari,oameni in varsta...dintre cei care au crescut intr-o perioada cu alte repere morale.
Iar acum dupa ce sistemul s-a folosit de resursele lor umane,acelasi sistem ii lasa sa moara inainte de varsta caci multi dintre ei nu-si permit sa plateasca serviciile medicilor;ca sa nu mai vb despre o viata decenta...
Ii cunosc si pe copiii lor si le seamana.
Dumnezeu a impartit lumea; dar cei buni nu vor dispare, chiar daca vor fi mai putini la numar, vor cantari insa mult.
Vechi 21.06.2011, 02:30:30
Banned

Implicit

Citat:

Spre deosebire de tine, LapetiteMoc, eu m-am rugat sa plec, considerand acest lucru salvarea familiei mele.
Spre deosebire de mine, in ce sens? Inainte de a pleca din tara m-am rugat sa-mi arate Dumnezeu calea. Nu stiam ca aceasta va fi. La ce te referi?
Vechi 21.06.2011, 02:33:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ai dreptate!
Si eu m-am rugat inainte de a pleca si chiar am trecut o piedica foarte mare,pe care unii nu au trecut-o...
Vezi? Voia Domnului in toate!
Vechi 21.06.2011, 02:33:53
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Spre deosebire de mine, in ce sens? Inainte de a pleca din tara m-am rugat sa-mi arate Dumnezeu calea. Nu stiam ca aceasta va fi. La ce te referi?
Da, tocmai! Tu ai cerut sa te lumineze Dumnezeu, iar eu am cerut in mod expres plecarea.
Vechi 21.06.2011, 02:36:00
Banned

Implicit

Citat:
Da, tocmai! Tu ai cerut sa te lumineze Dumnezeu, iar eu am cerut in mod expres plecarea.
Iata deci ca Dumnezeu ne asculta. Celor ce ce cer ceva concret, le ofera, celor ce cer sa aleaga EL, alege cum stie ca e mai bine pentru ei! Slava, Tie, Doamne!
Vechi 21.06.2011, 02:44:56
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Iata deci ca Dumnezeu ne asculta. Celor ce ce cer ceva concret, le ofera, celor ce cer sa aleaga EL, alege cum stie ca e mai bine pentru ei! Slava, Tie, Doamne!
Toate sunt permise, dar nu toate sunt de folos. Aveam sa aflu mai tarziu acest adevar. Ii multumesc lui Dumnezeu ca m-a miluit si pe mine si mi-a dat credinta. Slava Tie, Doamne, slava Tie!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
Ce ma sfatuiti? Darkanian Generalitati 8 26.07.2010 21:31:06
sfatuiti-ne va rugam anamaria90 Generalitati 7 30.10.2008 14:10:40
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07