Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.06.2011, 20:00:03
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul

Cu privire la Sf Treime.Spune-mi a existat Treime dintotdeauna, si din vremurile Vechiului Testament?Daca da atunci spune-mi a avut Ipostas Iisus inainte de Intrupare?Dar Duhul Sfant?Care erau Ipostasele lor?Vezi ca nu ai sa gasesti absolut nicaieri in intreaga Biblie cuvantul Treime.. Ba din contra ai sa vezi scris 'Asculta Israele, Dumnezeul tau e Unul' (Deut 6:4-9; Deut 11:13-21; Numeri 15:37-41).. Cand Hristos este intrebat care sunt cele mai mari porunci din Lege,raspunsul lui incepe cu 'Asculta Israele, Dumnezeul tau e Unul'(Marcu 12:28-29)..

Iisus a spus ca nu a venit sa strice Legea si ca inainte sa treaca cerul si pamantul nu va trece o iota sau o cirta din lege, pana ce se vor face toate... Si in alta parte 'Cerul si pamantul vor trece dar cuvintele mele nu vor trece.'
Inseamna ca nu ai citit Biblia. Si in mod cert nu ai citit nicio sursa ortodoxa pe tema asta. Citesti mai intai ce spun evreii fara sa citesti si ce spun crestinii? In felul acesta sigur nu o sa intelegi nimic, studiaza mai intai ortodoxia si crestinsmul, apoi te apuci sa vezi ce parere au si altii.
Nici nu e nevoie sa cauti prea mult, chiar in primul capitol din Bbilie scrie si despre Sfanta Treime: "Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră"
E suficient atat. Mai e si intalnirea lui Avraam cu Dumnezeu. Asadar Dumnezeu e Unul si sunt Trei Persoane. Nu e greu de imaginat, ciocolata cu lapte e una, dar e compusa din cacao, lapte, zahar, etc.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Crestinismul practic andravenache Morala Crestina 11 12.09.2012 02:36:02
Crestinismul lui Eminescu Daniel777 Biserica Ortodoxa Romana 29 30.01.2010 15:38:33
Am respins Crestinismul Razvan_Mihai Generalitati 41 29.12.2009 14:42:59
Crestinismul si animalele cod_gabriel Generalitati 6 01.10.2007 00:26:09