![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Masoara-ti vorbele. |
|
|||
|
|||
![]()
eu nu gasesc socanta aceasta initiativa. cand traiesti tragedia mortii cuiva drag e greu sa te gandesti la toate care trebuie cumparate. mai bine sa le gasesti pe toate grupate. si faptul ca banii ajung la batranei e minunat...
|
|
||||
|
||||
![]()
asta cu sicriul cumparat din timp nu stiu daca este un lucru exagerat. In Ardeal se practica inainte vreme pentru ca ardelenii sunt oameni gospodari si prevazatori in toate.
Strabunicii mei, Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca aveau sicriile cumparate de pe la 70 de ani, le pastrau in grajd, si au trait pana pe la 90 de ani.
|
|||
|
|||
![]()
Ar putea fi numita, mai degraba, "Trusa de prim-ajutor in caz de inmormantare". :-)
Ca sa fie in chip real un ajutor, cred ca se cuvenea ca o astfel de trusa sa fie oferita gratuit, in parohii, familiilor aflate in necaz. Prin aceasta abordare, in mod sigur, BOR nu ar mai fi dat in continuare "de lucru" presei. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu gasesc ca este o ideie foarte buna. Mai ales ca multi nu stiu ce sa faca si cum sa procedeze in astfel de cazuri, cand intervine un asfel de eveniment brusc, neasteptat.
Si nu-i nimic de ras ca unii oameni isi procura cele necesare inmormantarii din timp. Asa cum se ingrijesc pentru sufletul lor, se ingrijesc si pentru cele trebuncioase trupului adormit. Mama mea, de ex, are puse deoparte hainele cu care vrea sa fie inmormantata, pantofii, basmaua, tamaia si o panza speciala cu care sa fie acoperita, in sicriu. Nu are sicriul, insa stiu persoane care si-au cumparat si l-au tinut in pod. In timp s-a uscat, s-a deformat si au renuntat la el, nemaifiind bun (o cheltuiala in plus). No, nici chiar asa... Dar ei mi-a cumpara o "trusa de inmormantare". Mi-ar folosi si mie pt mama si as lasa-o mostenire copiilor pentru mine. Hai ca vb serios! In ardeal sunt foarte simplificate obiceiurile de inmormantare si daca in cartea aceea din trusa sunt prea complicate, mai taiem din ce se permite... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
S-ar putea dormi in el, tine spatele drept :) Acum spatele ca spatele dar sa vezi viata ce se indrepta cand dai nas in nas cu el de cateva ori pe zi :D Ar putea fi cumparat taman din adolescentza, de atunci incep nazbatiile cele mari. Stiti cum se zice, o imagine face cat 1000 cuvinte.. :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Si eu cred ca un mic ghid pentru omul care se afla in impasul de a-si inmormanta o persoana draga este util,mai ales ca in acele momente poti fi extrem de bulversat,sa nu ai alaturi pe cineva care sa te ajute,ma refer dintre rude sau prieteni.
|
||||
|
||||
![]()
Maria a spus sa ne "spuna" nu sa ne "puna"
|
|||
|
|||
![]()
"Kit" ar suna mai bine decat "trusa".
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Slujba de inmormantare cu "mort" viu | Marius22 | Generalitati | 20 | 12.03.2010 18:17:45 |
|