Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2011, 16:07:50
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dacă are un program încărcat, nu cred că poate citi prea multe cărți.
Ar fi bine să îi cumperi ceva audio și două căști de bună calitate.

Last edited by Carmen FUNIERU; 23.06.2011 at 16:25:51.
Reply With Quote
Vechi 23.06.2011, 19:41:56
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Talking

O...vestuta crosetata de manuta ta, cu dragoste, ori...un platou mare cu prajituri facute de tine (pentru el si pentru cei ce vin la biserica). Just an sugestion :)
Reply With Quote
Vechi 24.06.2011, 04:27:25
ioan cezar
Guest

Implicit

Daca legatura cu preotul e f buna, stii ce il bucura. Daca nu stii deja, eu zic sa reflectezi asupra relatiei...
Preotul tau nu e un preot in general (ca sa ceri sfaturi altora) ci eu un om distinct, unic, pe care doar cei care il cunosc ca persoana unica, printr-o relatie unica (iar relatia de iubire duhovniceasca e mereu unica) "se pricep" sa il bucure.
Relatia duhovniceasca presupune un mare risc asumat (de ambele parti). Altfel nu ar avea pret, ar fi o banalitate oarecare, comuna. Dar este exceptionala, unica, inimitabila. De aceea, pierderea duhovnicului e o catastrofa pentru unii.
Cata dragoste duhovniceasca, atata pricepere in a darui.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2011, 04:36:53
ioan cezar
Guest

Implicit

Cu o carte "mai speciala" vei reusi, poate, sa-l impresionezi (adica sa-i atragi atentia, egofilic, asupra ta - stiu eu daca o sa-i placa asta preotesei?...).

Impresioneaza-l printr-o viata crestina de inalta tinuta! E cel mai frumos cadou pentru un duhovnic. ll odihneste.

Pentru un duhovnic ortodox, ziua de nastere e in fiecare zi cand copiii sai duhovnicesti il odihnesc prin lucrarea virtutilor crestine. Intru mantuire.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2011, 05:48:21
machho's Avatar
machho machho is offline
Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Eforie N
Smile ...''nu voi m-ati ales pe Mine,ci Eu v-am ales pe voi...''

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Cu o carte "mai speciala" vei reusi, poate, sa-l impresionezi (adica sa-i atragi atentia, egofilic, asupra ta - stiu eu daca o sa-i placa asta preotesei?...).

Impresioneaza-l printr-o viata crestina de inalta tinuta! E cel mai frumos cadou pentru un duhovnic. ll odihneste.

Pentru un duhovnic ortodox, ziua de nastere e in fiecare zi cand copiii sai duhovnicesti il odihnesc prin lucrarea virtutilor crestine. Intru mantuire.
..subscriu acestor cuvinte din Dumnezeu,...probabil ca' invatarea unui psalm sau o rugaciune doar pt. cinstirea zilei de nastere a duhovnicului,ar fi de ajuns.Daca' eu asi fi......mi-asi dori astfel de cadouri,eventual daca' ai o relatie mai apropiata',l-ai putea invita ca de ziua lui,sa' mergeti impreuna' sa' impartiti ceva dulciuri unor copii de la orfelinat,sau organizeaza' un picnic cu astfel de copii si apoi ofera'-i invitatia ca o cinste de ziua lui,sa' vina' impreuna' cu fam. sa, ca sa' va' vorbeasca' despre Dumnezeu,despre viata sa de parinte,despre voi. Domnul sa' binecuvanteze,aceasta' parere a mea,daca' tu consideri ca este una cu folos....Doamne ajuta'
Reply With Quote
Vechi 01.07.2011, 22:13:41
uncopil uncopil is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Implicit

Cu cadoul a iesit foarte bine...imi pare rau pentru cei care s-au indoit...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va cer un sfat Dreamm Generalitati 20 12.07.2011 09:46:19
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
un sfat va rog monacu Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.03.2011 15:01:31
Un sfat va rog potoceanc Generalitati 33 07.09.2010 00:44:39
un sfat de la voi pacifistul Generalitati 19 14.10.2008 19:30:25