Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.06.2011, 22:31:57
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Problema e ca pe langa banii astia, se dau bani cu nemiluita pentru biserici, cel mai des din fondul de urgenta. Ala care ar trebui sa acopere inundatii, cutremure, etc. Ti se pare OK? Mai mult, ce spune asta despre BOR, care accepta banii astia, desi stie foarte bine de unde vin?
Nu mi se pare OK, dacă ăsta e adevărul. Pari a fi foarte bine informat în privința asta. Dar atunci când judeci, corect este să asculți și partea acuzată; care nu e prezentă și nu are cum se apăra.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2011, 01:24:42
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Nu mi se pare OK, dacă ăsta e adevărul. Pari a fi foarte bine informat în privința asta. Dar atunci când judeci, corect este să asculți și partea acuzată; care nu e prezentă și nu are cum se apăra.
Pai am auzit-o. Ca s-a discutat treaba asta cu reprezentanti BOR de fata, de mai multe ori.

Raspunsurile au fost toate demagogie pura: ba ca e in contul secularizarii (istoric incorect, si ei stiu asta, deci mint cu buna stiinta), ba ca "lumea" asa isi doreste de fapt, ba ca e vorba de mostenirea "spirituala" a poporului.

Crede-ma, au avut ocazia, de nenumarate ori, sa vina cu o explicatie care are sens. Nu au facut-o.

Daca eram ortodox, mi-ar fi fost rusine in fiecare moment in care cineva de la BOR spunea ca vorbeste in numele meu.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 24.06.2011, 22:17:55
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
pai am auzit-o. Ca s-a discutat treaba asta cu reprezentanti bor de fata, de mai multe ori.

Raspunsurile au fost toate demagogie pura: Ba ca e in contul secularizarii (istoric incorect, si ei stiu asta, deci mint cu buna stiinta), ba ca "lumea" asa isi doreste de fapt, ba ca e vorba de mostenirea "spirituala" a poporului.

Crede-ma, au avut ocazia, de nenumarate ori, sa vina cu o explicatie care are sens. Nu au facut-o.

Daca eram ortodox, mi-ar fi fost rusine in fiecare moment in care cineva de la bor spunea ca vorbeste in numele meu.
dar tu te-ai intrebat, la modul cel mai profund, ce cauti printre crestini ortodocsi ?
Ne reeduci ?
Reply With Quote
Vechi 25.06.2011, 22:38:14
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
dar tu te-ai intrebat, la modul cel mai profund, ce cauti printre crestini ortodocsi ?
Dar tu te-ai intrebat, la modul cel mai profund, de ce la tot ce am scris mai sus, asta e tot ce ai de zis?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2011, 12:01:27
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

http://www.adevarul.ro/actualitate/e...527347271.html

Deutsche Welle: "Guvernul dă bani pentru Catedrala Neamului și închide spitale și școli

nouă catedrală este construită în centrul Bucureștiului, iar costurile sunt de 600 milioane de euro. În timp ce Guvernul sprijină financiar construcția, multe spitale și școli se închid din cauza lipsei banilor, se arată într-un documentar realizat de Deutsche Welle despre viitorul lăcaș de cult.

"Banii par să nu fie o problemă pentru ridicarea Catedralei. Biserica și Guvernul cheltuie împreună 600 milioane de euro pentru construcție... Banii pe care Biserica îi primește de la stat sunt de două ori mai mulți decât cei alocați culturii sau cercetării științifice", se arată în documentar.

Construcția Catedralei Mântuirii Neamului se face rapid pentru ca edificiul să fie gata în următorii trei ani. Va fi situată pe un teren donat de stat, la circa 125 metri de Casa Poporului, construită de Nicolae Ceaușescu. Dictatorul a distrus numeroase biserici în anii 1980, însă guvernul actual are relații apropiate cu Biserica Ortodoxă, se mai spune în documentar.

Credința joacă un rol important în societatea românească și reprezintă un mare suport pentru viața mizeră a multor oameni, mai spun jurnaliștii de la Deutsche Welle."

Last edited by cocacoc; 31.07.2011 at 12:05:49.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2011, 12:56:19
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Un reportaj facut cu reavointa si plin de neadevaruri.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2011, 13:16:15
cocacoc cocacoc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.05.2010
Implicit

Care sunt neadevarurile ? Reavointa din partea cui ? A celor de la Deutsche Welle ? Cred ca glumesti...

Last edited by cocacoc; 31.07.2011 at 13:20:20.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 09:13:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocacoc Vezi mesajul
http://www.adevarul.ro/actualitate/e...527347271.html

Deutsche Welle: "Guvernul dă bani pentru Catedrala Neamului și închide spitale și școli

nouă catedrală este construită în centrul Bucureștiului, iar costurile sunt de 600 milioane de euro.
Este o neinformare si lipsa de profesionalism din partea ziaristilor, pentru ca ei au crezut ca acesti bani ii va da statul. Guvernul a alocat vreo 2 mil. euro, iar primaria capitalei tot atat. Restul de 596 mil. sunt contributii particulare, in general ale credinciosilor.
Chiar eu merg de multe ori la o biserica in constructie, statul nu da niciun ban, banii sunt dati de credinciosi si din donatii ale unor oameni de afaceri.
Dar pe unii nu-i intereseaza adevarul, asa ca degeaba discutam.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 09:16:25
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

fiecare da cat poate....dar nu stiu de ce trebuie o cladire asa mare...trebuia una mai mica....in fine....Domnul hotaraste..
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 16:12:57
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Este o neinformare si lipsa de profesionalism din partea ziaristilor, pentru ca ei au crezut ca acesti bani ii va da statul. Guvernul a alocat vreo 2 mil. euro, iar primaria capitalei tot atat. Restul de 596 mil. sunt contributii particulare, in general ale credinciosilor.
Ce faci tu personal daca afirmatia de mai sus se dovedeste a fi o minciuna ordinara? BOR a cersit nonstop fonduri de la stat pentru ca stie prea bine ca din donatii nu face mare branza de catedrala.

Citat:
Chiar eu merg de multe ori la o biserica in constructie, statul nu da niciun ban, banii sunt dati de credinciosi si din donatii ale unor oameni de afaceri.
Dar pe unii nu-i intereseaza adevarul, asa ca degeaba discutam.
Cum te mint pe tine preotii e alta poveste. Sau poate or fi si preoti cinstiti, cine stie? Statul aloca sume imense in fiecare an pentru constructia sau renovarea de biserici. Asta inclusiv pe timp de criza daca te intereseaza adevarul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Mantuirii Neamului adrian_ortodox Intrebari utilizatori 3 22.08.2011 22:35:00
Catedrala Mantuirii Neamului blue_cat Biserica Ortodoxa Romana 272 22.07.2010 16:46:46
Catedrala Mantuirii Neamului anavictoria Biserica Ortodoxa Romana 19 25.02.2010 23:42:41