Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2011, 08:36:41
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Sinoadele ecumenice nu inseamna descoperiri de adevaruri noi, ci doar consfintirea adevarului care era deja trait de biserica.
Aceasta consfintire a fost necesara din cauza aparitiei ereticilor care negau ceea ce biserica a crezut dintotdeauna.
De exemplu, Dumnezeu nu S-a revelat ca Treime la sinodul de la Niceea, ci odata cu venirea in lume a Mantuitorului.
La Niceea doar s-a precizat credinta bisericii, pentru ca aparusera eretici care o negau.
Revenind la discutie, stiu ca acesta nu e un topic despre imaculata conceptie, dar problema cu aceasta invatatura este nu numai ca e o inovatie, dar ea e contrara invataturii parintilor bisericii, inclusiv a teologilor catolici de dupa schisma.
Mai mult, aceasta invatatura e o inovatie tarzie si o excepteaza pe maica domnului de la mantuirea adusa lumii de Hristos. Ea vine deci in contradictie cu ce a invatat biserica pana atunci.
Vechi 24.06.2011, 08:46:32
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Sinoadele ecumenice nu inseamna descoperiri de adevaruri noi, ci doar consfintirea adevarului care era deja trait de biserica.
Asa este; iar Dumnezeu nu s-a oprit cu revelarea acestor adevaruri noi odata cu nu stiu ce sinod (asa cum spuneti dumneavoastra) sau o data cu venirea lui Isus (asa cum spun protestantii). Dumnezeu s-a relevat de la inceputurile lumii si continua sa o faca si acum.
Biserica are datoria sa verifice si sa confirme ce e revelatie si ce e inselare. Iar Biserica Catolica asta a facut si face. Faptul ca dumneavoastra consideratii "inovatii" unele adevaruri revelate de Sfinta Fecioara, adevaruri confirmate de minuni (exact asa s-a intimplat si pe vremea lui Isus) pentru ca nu le intelegeti, nu are nici o legatura. De ce nu vi s-a aratat dumneavoastra sau mie Sfinta Fecioara? Pai e simplu: sfinta Fecioara nu ar fi putut sa ne spuna nimic, pentru ca deja le stim pe toate. E nevoie de o oarecare umilinta sa acceptam ceea ce spune celalt.
Vechi 24.06.2011, 08:59:37
Senior Member

Implicit

Pai tocmai asta e, ca la sinoadele ecumenice nu s-a revelat nimic, daca prin revelatie intelegeti noutati in materie de credinta.
La sinoadele ecumenice doar s-a afirmat ceea ce se stia deja.
Deci, cu alte cuvinte, in ortodoxie, infailibilitatea bisericii e negativa, adica ea nu inseamna ca in catolicisc descoperirea de adevaruri noi, ci pastrarea prin asistenta continua a Duhului Sfant, a ceea ce s-a descoperit de la inceput de catre Mantuitorul si de catre apostoli.
Vechi 24.06.2011, 09:06:00
Senior Member

Implicit

Nu e vorba ca nu inteleg eu minunile.
Pur si simplu imi vine greu sa cred ca unirea credinciosului cu Dumnezeu provoaca spasme, cresterea temperaturii corpului la 50 de grade si altele.
Minunile pe care le facea Mantuitorul erau facute prin cuvantul Sau. Iar ele nu provocau astfel de manifestari in cei pentru care erau facute.
Nici apostolii nu tremurau si nu intrau in transa, nici nu aveau febra cand ii mangaia harul Duhului Sfant.
Nu stiti ca Duhul Sfant se numeste Mangaietorul?
El nu provoaca intrari in transa, spasme, rigiditate, cresterea febrei si altele de genul asta.
Ci pace si bucurie lina, duhovniceasca.
Vechi 24.06.2011, 09:07:09
Senior Member

Implicit

Aduceti-va aminte si de vechea rugaciune crestina: Lumina lina a sfintei slave...
Vechi 24.06.2011, 09:45:09
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu e vorba ca nu inteleg eu minunile.
Pur si simplu imi vine greu sa cred ca unirea credinciosului cu Dumnezeu provoaca spasme, cresterea temperaturii corpului la 50 de grade si altele.
Minunile pe care le facea Mantuitorul erau facute prin cuvantul Sau. Iar ele nu provocau astfel de manifestari in cei pentru care erau facute.
Nici apostolii nu tremurau si nu intrau in transa, nici nu aveau febra cand ii mangaia harul Duhului Sfant.
Nu stiti ca Duhul Sfant se numeste Mangaietorul?
El nu provoaca intrari in transa, spasme, rigiditate, cresterea febrei si altele de genul asta.
Ci pace si bucurie lina, duhovniceasca.
Nu stiu unde si cind a afirmat Biserica Catolica ca unirea credinciosului cu Dumnezeu provoaca spasme. Daca va uitati la cei carora le-a crescut sau scazut temperatura si veti vedea cum se purtau in viata de zi cu zi, veti vedea ca Mingietorul era cu ei. Blinzi, smeriti, plingeau cind se gindeau la patima Domnului... astea sint semne ca Mingietorul si-a facut locuinta in sufletele lor.
Vechi 24.06.2011, 21:02:16
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Nu stiu unde si cind a afirmat Biserica Catolica ca unirea credinciosului cu Dumnezeu provoaca spasme. Daca va uitati la cei carora le-a crescut sau scazut temperatura si veti vedea cum se purtau in viata de zi cu zi, veti vedea ca Mingietorul era cu ei. Blinzi, smeriti, plingeau cind se gindeau la patima Domnului... astea sint semne ca Mingietorul si-a facut locuinta in sufletele lor.
Intre minunile facut de vrajmasul si cele de la Dumnezeu exista diferente, nu sunt la fel. De aceea spuneam eu ca minunile catolice de dupa Schima sunt asemanatoare cu cele din alte religii, nu cu cele crestine, deci de la Dumnezeu. In transele induse in alte religii apar aceste spasme, convulsii, etc. Trebuie citit si ce se intampla in alte religii si din vietile sfintilor, ca sa se observe diferenta.
Vechi 24.06.2011, 21:09:25
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Intre minunile facut de vrajmasul si cele de la Dumnezeu exista diferente, nu sunt la fel. De aceea spuneam eu ca minunile catolice de dupa Schima sunt asemanatoare cu cele din alte religii, nu cu cele crestine, deci de la Dumnezeu. In transele induse in alte religii apar aceste spasme, convulsii, etc. Trebuie citit si ce se intampla in alte religii si din vietile sfintilor, ca sa se observe diferenta.
Minunile catolice de dupa schisma sint exact ca acelea pe care le-a facut domnul nostru Isus Cristos si apostolii Lui: datorita rugaciunii sfintilor orbii au inceput sa vada, surzii sa auda, ologii sa mearga, mortii sa invie.Lucrurile acestea s-au intimplat de pe vremea apostolilor pina acum. Spre slava si gloria Lui Dumnezeu. Si apropos, cam cite vieti ale sfintilor catolici ati citit si cum ati facut analiza duhurilor?
Vechi 24.06.2011, 09:41:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Pai tocmai asta e, ca la sinoadele ecumenice nu s-a revelat nimic, daca prin revelatie intelegeti noutati in materie de credinta.
Deci, cu alte cuvinte, in ortodoxie, infailibilitatea bisericii e negativa, adica ea nu inseamna ca in catolicisc descoperirea de adevaruri noi, ci pastrarea prin asistenta continua a Duhului Sfant, a ceea ce s-a descoperit de la inceput de catre Mantuitorul si de catre apostoli.
La sinoadele ecumenice s-a afirmat ceea ce se stia deja. Deci de mai bine de 1000 de ani nu s-a mai afirmat nimic pentru ca tot ceea ce era de stiut s-a aflat pina atunci. Eu cred ca asa cum Domnul si-a calauzit alesii de-a lungul intregii sale istorii din Vechiul Testament, a facut-o in continuare si o face si astazi.
Vechi 24.06.2011, 18:33:31
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si atunci de ce nu este buna Sola Scriptura din moment ce nu s-a adaugat nimic de la Sfintii Apostoli incoace?
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican