Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2011, 13:43:39
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de darcoleu Vezi mesajul
Buna seara,

am fost astazi la un preot pe care mi-l doresc ca duhovnic. Dansul, datorita proiectelor in care este implicat si datorita functiei mare pe care o detine in biserica ortodoxa, mi-a spus ca este foarte greu ca sa fie duhovnicul meu. La plecare am intrebat un alt preot ca ce sa fac pentru a reusii sa il am ca duhovnic fiindca asa simt eu ca el este cel potrivit, iar acel preot mi-a zis: "Dute si tine un canon pentru duhovnic. Daca Dumnezeu crede ca el este pentru tine, dupa canon el va devenii duhovnicul tau." Intrebarea mea este: ce canon pot tine pentru a primi acest duhovnic?

Va multumesc!
Aceasta intimplare poate fi pilda pt. tot restul vietii , adica trebuie sa avem mintea iscoditoare la cele bune , sa nu fim linistiti pina nu intelegem ceea ce ne este acum neclar, sa nu ne culcam nici o data pe o ureche mintindu-ne ca suntem smeriti si la locul nostru si ca toate la timpul lor . aceasta sa o facem cu pacatele si patimile . In rest , ori de cite ori avem ceva neclar , acolo pe loc sa intrebam, sa cautam sa ne lamurim si sa intelegem ce avem de facut , sa ne clarificam si nu sa fim indiferenti sau aminatori cu zelul.
Nimeni din toti oamenii , de pe acest forum sau dinafara , nu poate sti la ce fel de canon s-a referit acel preot deoarece acestea pot fi infinit de variate in compozitie , de lungi si de rituale (cu post, fara post, la anumite ceasuri din zi ori din noapte , spovedit sau nu initial, s.a.m.d.).
asa ca nu cauta un raspuns nici macar aproximativ aici pe forum ci mergi inapoi la parintele care ti-a dat acest sfat si intreaba-l ce fel de canon sa ti si cum sa-l implinesti !
Asa este cel mai corect , asa este cu folos !
Apoi canonul facut fara binecuvintarea celui care il da este egal cu zero, este munca fara folos , este in plata ispititorului .

Deci mergi frate la cel care ti-a dat acest sfat si pune-te in buna rinduiala cu sfatul sau si abia apoi apuca-te sa implinesti nevointa !

Last edited by zaharia_2009; 24.06.2011 at 13:46:06.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post, Canon, Impartasanie lungu9 Intrebari utilizatori 5 17.06.2012 04:28:28
canon, sfatuiti-ma, va rog... tibimarin Intrebari utilizatori 21 16.03.2012 23:13:02
canon mirela.b Rugaciuni 5 02.06.2011 15:33:19
canon ramona-elena Impartasania (Taina Euharistiei) 23 25.04.2008 00:41:28
Canon mirc Generalitati 2 29.08.2007 20:27:22