Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2011, 20:58:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Asa este; iar Dumnezeu nu s-a oprit cu revelarea acestor adevaruri noi odata cu nu stiu ce sinod (asa cum spuneti dumneavoastra) sau o data cu venirea lui Isus (asa cum spun protestantii). Dumnezeu s-a relevat de la inceputurile lumii si continua sa o faca si acum.
Biserica are datoria sa verifice si sa confirme ce e revelatie si ce e inselare. Iar Biserica Catolica asta a facut si face. Faptul ca dumneavoastra consideratii "inovatii" unele adevaruri revelate de Sfinta Fecioara, adevaruri confirmate de minuni (exact asa s-a intimplat si pe vremea lui Isus) pentru ca nu le intelegeti, nu are nici o legatura. De ce nu vi s-a aratat dumneavoastra sau mie Sfinta Fecioara? Pai e simplu: sfinta Fecioara nu ar fi putut sa ne spuna nimic, pentru ca deja le stim pe toate. E nevoie de o oarecare umilinta sa acceptam ceea ce spune celalt.
Si in cazul dogmei Neprihanitei zamisliri si in cazul tuturor dogmelor BC spune ca acestea existau de la inceput (si de aceea sunt date citate din sfinti, luate multe din context), dar BC le-a afirmat doar atunci. La fel ca si in cazul primul sinod, nu atunci s-a inventat invatatura despre Sfanta Treime, exista de la inceput. Atunci doar s-a facut clarificarea, pentru ca aparuse Arie ca sa o conteste.
Bineinteles Duhul a lucrat in Biserica din primul mileniu si lucreaza si acum in BO (din pacate nu si in Bc de dupa schisma). De exemplu declararea unui sfant care a trait acum 100 de ani nu avea cum sa fie transmisa de pe timpul Apostolilor, acel sfant nefiind nascut.
Vechi 24.06.2011, 21:03:51
Guru inc. Guru inc. is offline
Banned

Data înregistrării: 18.06.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si in cazul dogmei Neprihanitei zamisliri si in cazul tuturor dogmelor BC spune ca acestea existau de la inceput (si de aceea sunt date citate din sfinti, luate multe din context), dar BC le-a afirmat doar atunci. La fel ca si in cazul primul sinod, nu atunci s-a inventat invatatura despre Sfanta Treime, exista de la inceput. Atunci doar s-a facut clarificarea, pentru ca aparuse Arie ca sa o conteste.
Bineinteles Duhul a lucrat in Biserica din primul mileniu si lucreaza si acum in BO (din pacate nu si in Bc de dupa schisma). De exemplu declararea unui sfant care a trait acum 100 de ani nu avea cum sa fie transmisa de pe timpul Apostolilor, acel sfant nefiind nascut.
cum se face atunci ca in BO dupa schisma nu prea s-a mai dogmatizat nimic?ba chiar doctrina BO este din ce in ce mai neoficiala si necunoscuta de mirenii ei?
Vechi 24.06.2011, 21:08:00
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Oameni buni, este post si nu cred ca este bine sa ne luam de alte culte crestine, de Papa, de oameni, ci numai de pacatele noastre, individuale si colective ! Amin !
Vechi 24.06.2011, 21:10:28
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Oameni buni, este post si nu cred ca este bine sa ne luam de alte culte crestine, de Papa, de oameni, ci numai de pacatele noastre, individuale si colective ! Amin !
Adevarat! Am sa iau aminte.
Vechi 24.06.2011, 21:18:31
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Una este marturisirea credintei si una este sa ne luam de pacatele altor oameni (care inseamna si judecare). Nu-i asa?
Vechi 24.06.2011, 21:24:06
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Una este marturisirea credintei si una este sa ne luam de pacatele altor oameni (care inseamna si judecare). Nu-i asa?
Si cand imi tot pomeneai numele in absenta tot din marturisirea credintei facea parte? Tu chiar crezi ca oamenii de pe forum sunt orbi?
Vechi 24.06.2011, 21:46:12
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Si cand imi tot pomeneai numele in absenta tot din marturisirea credintei facea parte? Tu chiar crezi ca oamenii de pe forum sunt orbi?
Adriana, tu cand esti in absenta, eu vad ca esti tot timpul aici. Luand decizia inteleapta de a nu mai comunica cu tine nici nu imi mai fac pacate degeaba.
Vechi 26.06.2011, 03:06:49
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
Vad ca mereu te justifici intr-un fel sau altul dar sa spui ca ai gresit si sa-ti ceri scuze fereasca Domnul. Dar daca ai decis sa nu iti mai faci pacate degeaba, tot e bine
Vechi 26.06.2011, 20:20:50
Senior Member

Implicit

Citat:
Vad ca mereu te justifici intr-un fel sau altul dar sa spui ca ai gresit si sa-ti ceri scuze fereasca Domnul. Dar daca ai decis sa nu iti mai faci pacate degeaba, tot e bine
La acel mesaj spuneam ca Dl. Erethorn nu e de fata, pentru ca am vazut ca lipsea de cateva zile, in timp ce u erai de fata, pentru ca intri in fiecare zi. Deci nu am ce sa justific, doar ca nu ai inteles tu ce voiam sa spun.
Vechi 24.06.2011, 21:27:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Guru inc. Vezi mesajul
cum se face atunci ca in BO dupa schisma nu prea s-a mai dogmatizat nimic?ba chiar doctrina BO este din ce in ce mai neoficiala si necunoscuta de mirenii ei?
Nici inainte nu s-a spus ceva nou, pentru ca tot ce trebuia sa se stie s-a dat prin Iisus. Toate dogmele de azi sunt cele din timpul lui Iisus si ale Apostolilor (pentru ca de exemplu nu puteau spune de adormirea Maicii Domnului daca aceasta nu se intamplase). S-au mai clarificat apoi si cultul icoanelor, a sfintilor, desi vedem ca si in primele secole aveau icoane in catacombe, iar martirii erau cinstiti de la inceput.
Si in BO a mai fost un sinod despre energiile necreate. Dar nu era ceva nou, era aceeasi energie necreata ce aparea la Luminarea la fata sau in cazul lui Moise sau a a sfintilor.
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican