Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.06.2011, 23:38:52
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
(...)trebuie sa luam seama mai intii pt. cine ne rugam . (...)
Si ca sa o scurtam : este sau nu ortodoxa ? Cit de mult este in legatura cu biserica (spovedit , impartasit periodic, participarea la slujbe, etc) daca este ortodoxa?
Toate acestea pt. ca ajutorul celor ce doresc sa il acorde sa nu fie spre osinda lor (sa nu uitam mustrarea data in vis de Hristos papei Grigore care s-a rugat pt. paginul imparat Nerva Traian si pt mintuirea lui ) ci spre folosul si isbavirea sorei din necaz !
Vreau sa dau curs unor intrebari, " cu voce tare", referitor la ideea de mai sus (nu la postarea domnului Zaharia, caruia ii multumesc pentru ca imi da ocazia sa inteleg acest aspect, daca binevoiste sa ma lamureasca careva...).

In contextul ideii de mai sus, ma intreb ce inseamna atunci "oita ratacita"? Ma intreb de ce Dumnezeu iubeste mai mult oitele ce se intorc la turma decat pe cele care niciodata n-au parasit-o?

Cum pot sa-i spun unui om care nu este ortodox, aflat in necaz, ceva de genul " du-te si te boteaza ortodox, spovedeste-te, impartaseste-te si stai in legatura cu biserica tot timpul, si APOI ma rog si eu pentru tine!!" ???Adica ii dau eu canon, il conditionez ca sa ma rog pentru el? Eu una nu pot face asa ceva..

Eu nu vad un prilej mai mare pentru un om care nu este credincios, sa se intoarca cu fata la Dumnezeu si sa-i simta din plin prezenta, decat o situatie limita prin care trece. Cand un fapt concret intrece orice teorie. Atunci cand nu mai exista sperante, atunci cand stii ca nimic nu depinde de tine si de ceilalti, cand stii ca nimeni si nimic nu te poate salva si astepti inmarmurit finalul, in toata necredinta ta in care te scalzi innecandu-te-n amar, apare MINUNEA, ca urmare a credintei, sperantei si rugaciunilor celor din jur! Si e clar ca apare, pentru ca Dumnezeu si in acest mod "racoleaza" ostasi credinciosi!

Cum putem aduce un necredincios aflat in mare necaz la ortodoxie mai frumos si mai simplu, decat sa-i demonstram prin credinta si rugaciunea noastra ca exista Dumnezeu, ca il iubeste si ca n-a uitat de el, salvandu-l definitiv ???

Nu stiu daca ma voi osandi sau nu, dar niciodata n-am sa incetez sa fac un bine daca sta in puterile mele, din toata inima, oricarui om care are nevoie de el, indiferent de credinta sau necredinta lui, indiferent daca il cunosc sau nu, indiferent daca mi-a facut un bine sau nu, indiferent daca mi-a facut un rau sau nu...

Doamne ajuta !
Vechi 24.06.2011, 23:54:34
Melissa
Guest

Implicit

Hei, oameni buni, va multumesc! :-)

M-am apucat sa scriu mesajul cand nu mai scrisese nimeni dupa postarea domnului Zaharia, dar a durat mult pana l-am postat pt. ca a trebuit sa intrerup redactarea- a intervenit un telefon.

Va multumesc tuturor care ati postat inaintea mea.M-ati lamurit SI LINISTIT!

Va doresc o noapte linistita tuturor!

Last edited by Melissa; 25.06.2011 at 00:02:09.
Vechi 24.06.2011, 23:56:02
LittleSparrow LittleSparrow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Desigur, la rugăciunea particulară poți pomeni pe oricine, dacă vrei.
Vechi 25.06.2011, 00:18:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Da , sa ramanem ortodocsi pana la capat , dar nu oricum , si mai ales RANIND pe altii

Sunt convins ca orice ortodox de rand cunoaste care sunt faptele Milosteniei trupesti ( a satura pe cel flamand , a da de baut celui insetat , a imbraca pe cel gol , a primi in casa pe cel strain , a cerceta pe cel bolnav ) , si mai stie care sunt Faptele Milosteniei Sufletesti ( a indrepta pe cel ce greseste , a invata pe cel nestiutor , a da sfat bun celui ce sta la indoiala , a ne ruga pentru aproapele , a mangaia pe cei intristati , a suferi cu rabdare asuprirea si a intari si pe altii la rabdare cand sunt asupriti ,a ierta pe cei ce ne-au gresit ) Nu sunt invataturile mele al userului cristiboss56 , ci sunt scrise mai in toate cartile de rugaciuni ORTODOXE ce se respecta , sunt Invataturile Bisericii Ortodoxe ! Deci : Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu , ale Sfantului Ioan Botezatorul , si ale tuturor sfintilor bineplacuti Tie , miluieste , apara si tamaduieste pe roaba Ta , Ella Theodora , pentru ca astfel vazand marea Ta milostivire , sa te slaveasca neancetat , si sa Te urmeze in Dreapta credinta in numele Tatalui si a Fiului si a Sfantului Duh . Amin!+
Attached Images
File Type: jpg 3cristiboss56images.jpg (9,7 KB, 0 views)
Vechi 25.06.2011, 00:20:39
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

-Cine e Lilith?
-Un om oarecare creat si el dupa chipul lui Dumnezeu, caruia, in timp ce cobora de la Ierusalim la Ierihon, i s-a intamplat sa cada intre talharii deznadejdii, care vor s-o jefuiasca si de putinul sau multul duh si adevar agonisit pana acum la frageda ei varsta de 23 ani.
De ni se intampla sa trecem pe acolo si s-o sesizam de-abia vie cazuta in deznadejde, plangand pentru copiii ei, putem alege mai multe variante:
a) sa filosofam pe tema adevarului sau
b) sa-i acordam primul ajutor sa nu crape acolo. Primul ajutor duhovnicesc insemnand sa sunam de urgenta la Doctorul sufletelor, singurul care o poate pune pe picioare, iar dupa ce va fi depasit faza critica, i se va prescrie si tratamentul de insanatosire de lunga durata.
Vechi 25.06.2011, 00:31:40
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
De ni se intampla sa trecem pe acolo si s-o sesizam de-abia vie cazuta in deznadejde, plangand pentru copiii ei, putem alege mai multe variante:
a) sa filosofam pe tema adevarului sau
b) sa-i acordam primul ajutor sa nu crape acolo.
Ai utat varianta cea mai importanta propovaduita cu multa dragoste de catre unii , si anume sa vezi mai intai "care este religia "si " care este legatura ei cu viata in duh si adevar ".Auziti mai fratilor unde am ajuns ? ? ? ? ? ? Sa cercetezi tot de la A la Z , apoi de mai e timp mai dai si ajutor . Fara dosar curat sa nu va rugati si sa nu ajutati pe nimeni !
Vechi 25.06.2011, 00:53:28
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ai utat varianta cea mai importanta propovaduita cu multa dragoste de catre unii , si anume sa vezi mai intai "care este religia "si " care este legatura ei cu viata in duh si adevar ".Auziti mai fratilor unde am ajuns ? ? ? ? ? ? Sa cercetezi tot de la A la Z , apoi de mai e timp mai dai si ajutor . Fara dosar curat sa nu va rugati si sa nu ajutati pe nimeni !

N-am uitat. Cu ocazia asta mi-am amintit de un epigraf din "Zbor in bataia sagetii", preluat de Patapievici dintr-o veche legenda necrestina.
Doar ca, spre deosebire de situatia de fata, in legenda, personajul care filozofa hamletian era, paradoxal, chiar cel cu un picior in groapa.

"Un om este ranit de o sageata otravita. Cei apropiati cuprinsi de disperare, aduc degraba un doctor.
Insa acel lovit de sageata respinge orice ingrjire, strigand:
"Nu voi lasa sa mi se smulga din trup aceasta sageata inainte de a sti cine
m-a lovit, daca e un ksatriya sau un brahman, care este famila sa, daca e inalt, scund, sau de statura potrivita si din care anume tinut se trage. Nu voi lasa sa mi se scoata aceasta sageata inainte de a sti cu ce fel de arc s-a tras asupra mea, ce coarda avea arcul, ce fel de pana avea sageata si din ce material era slefuit varful sagetii."
Adevarat va spun, un astfel de om ar muri inainte de a cunoaste toate aceste lucruri, care nu i-ar sluji la nimic".

Last edited by delia31; 25.06.2011 at 01:08:23.
Vechi 25.06.2011, 01:44:22
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul

Eu nu vad un prilej mai mare pentru un om care nu este credincios, sa se intoarca cu fata la Dumnezeu si sa-i simta din plin prezenta, decat o situatie limita prin care trece. Cand un fapt concret intrece orice teorie. Atunci cand nu mai exista sperante, atunci cand stii ca nimic nu depinde de tine si de ceilalti, cand stii ca nimeni si nimic nu te poate salva si astepti inmarmurit finalul, in toata necredinta ta in care te scalzi innecandu-te-n amar, apare MINUNEA, ca urmare a credintei, sperantei si rugaciunilor celor din jur! Si e clar ca apare, pentru ca Dumnezeu si in acest mod "racoleaza" ostasi credinciosi!
Doamne ajuta !

Asa ma gandeam si eu.
Cum ziceai si pe topicul cu sminteala mintii, Lilith nu a "aterizat" pe un forum ortodox, asa datorita hazardului.
Cel-ce-vrea-sa-i-poarte-pasii a indrumat-o pe aici si tot El ii arata cu dragoste, prin situatia asta, asa ca un preview minimal, cat de rau ar putea fi fara El.
Hristos Domnul sa-i tamaduiasca bolile sufletesti si trupesti !
Vechi 25.06.2011, 13:03:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Vreau sa dau curs unor intrebari, " cu voce tare", referitor la ideea de mai sus (nu la postarea domnului Zaharia, caruia ii multumesc pentru ca imi da ocazia sa inteleg acest aspect, daca binevoiste sa ma lamureasca careva...).

In contextul ideii de mai sus, ma intreb ce inseamna atunci "oita ratacita"? Ma intreb de ce Dumnezeu iubeste mai mult oitele ce se intorc la turma decat pe cele care niciodata n-au parasit-o?

Cum pot sa-i spun unui om care nu este ortodox, aflat in necaz, ceva de genul " du-te si te boteaza ortodox, spovedeste-te, impartaseste-te si stai in legatura cu biserica tot timpul, si APOI ma rog si eu pentru tine!!" ???Adica ii dau eu canon, il conditionez ca sa ma rog pentru el? Eu una nu pot face asa ceva..
Din cate stiu eu doar la Sfanta Liturghie nu se pot trece pe pomelnic cei ce nu sunt botezati ortodox, dar am inteles ca si cei ce au pacate mai mari, adica sunt atei, sau nu sunt cununati, au vicii mai mari, etc. Pentru ca Sfanta Liturghie e o slujba mai speciala, ca un fel de impartasire.
In schimb acestia se pot da la Maslu, la Acatiste, etc. Si desigur, ne putem ruga pentru ei (nu stiu exact cum e cu rugaciunea pentru cei nebotezati ortodox, aici trebuie intrebat un preot sau mai multi preoti, dar cred ca noi personal ne putem ruga pentru ei).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa ne rugam pentru cei ce au nevoie anirod Stiri, actualitati, anunturi 4 27.08.2014 17:02:12
O colega de-a noastra de forum... dorinastoica14 Umanitare 20 17.06.2011 21:19:11
Pentru o colega deosebita Anica mara2008 Slujba inmormantarii 13 01.04.2011 04:09:15
Sa ne rugam pentru Fabian... lacrimi Umanitare 13 16.04.2010 18:12:47
Pentru Vasilica colega și prietena noastră de pe forum cristiboss56 Umanitare 1 23.06.2009 12:10:02