Citat:
În prealabil postat de maria40
O, Doamne! La cate inmormantari am fost....si am avut parte de ele...n-am vazut pe ABSOLUT NIMENI, sa citeasca Psaltirea la capataiul mortului. Sunt constienta ca trebuie citita dar nu stiu cati practica cele ce scrie intr-un indrumator. Daca iti moare cineva tanar din familie iti plangi durerea crancena care te incearca. Nici chiar la sate unde cat de cat se mai pastreaza traditiile nu am vazut sa se citeasca din Psaltire. Toata lumea umbla dupa cei vii nu dupa cel mort. Oale cu sarmale, cozonaci si alte cele de parca e nunta nu inmormantare. De multe ori mortul ramane singur cuc in camera ptr ca membrii familiei obositi dupa atata alergatura se duc noaptea sa se culce in loc sa-l privegheze.
Se umbla dupa cele lumesti nu dupa ceea ce trebuie
|
Revin cu indemnul de a citi Psaltirea si de a se ruga la capataiul mortului, nu de a petrece, barfi, manca sau bea! Nu este doar un indemn personal, ci este si al parintelui parohiei unde este ingropata bunica, care mi-a spus chiar astazi ca mai bine ar lasa mortul singur decat sa il chinuiasca prin asemenea practici, caci el are nevoie in acele clipe de rugaciune, de mijlocire pentru usurarea pacatelor, caci se duce la judecata, nu sa se ingreuneze cu si mai multe!
Eu sunt impacata ca v-am spus sfatul unui preot si sper sa va fie de folos.