![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Avocatul copilului nu e ceva negativ. Si mai e un aspect. Ai idee cati copii sunt abuzati fizic (sexual) de propriile rude? In Romania nu-i pasa nimanui. In Sua, daca copilul are infectie urinara, medicul declara la politie cazul. Ca e suspiciune de abuz. O colega a fiului meu a avut infectie urinara. Medicul a anuntat politia si totul s-a oprit aici, ca nu mai erau alte semne. Dar dupa un timp fetita spune avocatului personal ca nu-i place sa stea cu tatal pt ca.. Nu-i place cum ii face baie. Asta e tot. Nu a vorbit cu mama, nu a vorbit cu tatal. Daca nu avea avocat, risca sa fie partial in custodia unui tata abuziv caci chiar o abuzase, dar copiii nu vorbesc. Daca nu exista un sistem care sa le apere drepturile, multi copii sufera. Nu traim intr-o lume ideala. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca iti iubesti tara cu adevarat, ii respecti limba, cultura, traditiile cunoscandu-le in profunzimea lor. Daca nu , inseamna ca esti doar un lozincar care nu constientizeaza ceea ce spune.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu ce vezi, jumatatea plina a paharului sau jumatatea goala a paharului ? Mie jumatatea plina imi spune ce valori incomensurabile mi-a dat Dumnezeu cand m-a lasat sa ma nasc in acest neam si in aceasta tara ! Te du si cauta jumatatea goala a paharului la alte neamuri. Poate asa vei realiza ce ai si NU MERITI ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa nu ai suficienta cultura istorica si de filozofie politica ! Ti-ar pinde bine sa citesti lucrari de memorialistica, perioada inter-belica,etc...si istorie universala !!! Spor la treaba ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
- ai spus ca Romania are "monastiri rupestre, adica vechi" - ai spus de mai multe ori "cuvincios". Corect este cuvIIncios (de la cuviinta). - ai spus "categoria grei". Romaneste este "categoria grea" - ai spus "lipseste cu prisosinta". Caragiale ar fi invidios! - ai mai spus lucruri neinteligibile gen "Este o tactica psiho de educator". Ce sens are aceasta propozitie? .. Sau manastiri cu incarcatura energetica? Despre ce energie e vorba? Asta-I ortodoxie: hai la manastire ca ne "energizam"? Sau e babism/ superstitie? Nu de alta, dar putem prelungi discutia de la cunoasterea limbii romane (data de Dumnezeu, nu?) la cunoasterea invataturii crestine. Cat priveste partea de "educatie", cred ca tot forumul e lamurit, dar poate simti ca nu ai spus destule si vrei sa mai aduci drept completari noi injurii catre ceilalti, dar care in mintea ta se constituie in lupta pentru mantuirea personala.. Nu? |
|
|||
|
|||
![]()
Ipocrizia aceasta: "o conving pe Laura sa se intoarca si sunt cu un pas mai aproape de mantuire!" ma scarbeste.
Da' de unde stii ce planuri are Dumnezeu cu Laura? A ajuns ea intamplator acolo? Si daca nu se intoarce nu se poate mantui? Pe pariu tu cu Dumnezeu? Prezenta in Romania ne salveaza sau ne condamna (ca am stiut si nu am indeplinit)? Pai daca ar fi asa usor, maine as lua bilet pt Canada, as lega fata fedeles si as aduce-o cu forta. Cati pasi spre mantuire ar fi asta?! Sa nu fim naivi! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De asemeni stau si ma intreb daca nu cumva valmasagul de controverse ce s-au iscat, plecand de la faptul ca Laura nu a cerut decat o opinie si chiar nu-si aveau locul, in loc sa-i clarifice ceva probabil ca au facut-o si mai confuza.
Omul a fost gîndit și făcut de Dumnezeu în deplină libertate și i s-au pus înainte toate condițiile pentru a-și împlini și trăi libertatea. Libertatea este darul minunat pe care l-a făcut Dumnezeu omului. Poate că prin nimic altceva Dumnezeu n-ar fi putut să-Și arate dragostea pe care ne-o poartă decît prin faptul că ne a dăruit deplina libertate de gîndire și de acțiune. ("Singuri in fata libertatii", Ieromonah Savatie Bastovoi) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu cred ca cel putin aici pe forum , o mare parte din vina o poarta binecuvintatorii si incurajatorii de serviciu care in loc sa va corecteze frateste (adica direct, pe fata si fara sa va suparati) preferea , conform metehnelor lor ancestrale, sa va incurajeze si sa va stimuleze . Sa nu va pacaliti sa credeti ca oricine va adreseaza cuvinte dulci si binevoitoare va si doreste binele ! In ziua de astazi este un obicei ca in spatele cuvintelor mieroase sa se ascunda fie incompetenta fie inducerea in eroare . Inchei citindu-l pe Sf. Vasile cel Mare : ,,...prieten imi este acela care imi arata greselile mele"
|
|||
|
|||
![]()
Văd că acest thread a deviat de tot.
Acum corectăm în public greșelile altora când mai delicat ar fi să le trimitem un mesaj privat. Nu ne purtăm deloc frumos unii cu alții. Fraților, nu vedeți că mai avem un pic și ne luăm la bătaie? Prieten îți e acela care te ajută să îți vezi greșelile dar nu te umilește făcând acest lucru.. În fine, să revenim la subiectul discuției... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Laura, nimic nu te oprește să vii în vizită... să vezi dacă asta e ce îți dorești. Vino și stai o luna, un an... și o să poți decide mai ușor apoi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
canon, sfatuiti-ma, va rog... | tibimarin | Intrebari utilizatori | 21 | 16.03.2012 23:13:02 |
Ce ma sfatuiti? | Darkanian | Generalitati | 8 | 26.07.2010 21:31:06 |
sfatuiti-ne va rugam | anamaria90 | Generalitati | 7 | 30.10.2008 14:10:40 |
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 13:04:07 |
|