Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2011, 22:52:37
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Religia: Ortodox
Cool

Mai bine sa ne rugam unii pentru altii decat sa ne facem reprosuri. Sa ne intelegem neputintele, faptul ca noi nu suntem desavarsiti si sa incercam sa avem gandurile cele bune.
Zic...si eu....
Reply With Quote
Vechi 29.06.2011, 22:54:30
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de skicolour Vezi mesajul
... iar daca rugaciunea pentru altul nu este insotita si de rugaciunea aceluia iarasi ramane fara rezultat.
De unde aceasta idee? Sint atitea exemple in vietile sfintilor cind sfintii s-au rugat pentru pacatosi, iar pacatosii s-au intors la Dumnezeu!
Nu cred ca ideea respectiva trebuie desprinsa din context:
Citat:
Daca nu ma rog pentru altii dau iarasi dovada de egoism, iar daca rugaciunea pentru altul nu este insotita si de rugaciunea aceluia iarasi ramane fara rezultat. Aceasta in cazul cand acela mi-a cerut sa ma rog pentru el, dar el nu insoteste rugaciunea mea cu a lui. Cand insa eu ma rog pentru altul care este inca in valurile necredintei, poate sa aiba efect asupra lui, dar cumva el trebuie sa afle ca ma rog pentru el si sa fie cat de cat transpus intr-o sensibilitate de dragostea mea pentru el.
Skicolour se referea la situatia in care eu, sa zicem, cer cuiva sa se roage pentru mine, dar nu conlucrez, ci petrec in lenevie, in nepasare. In acest caz nu-mi foloseste rugaciunea aceluia.
Rugaciunile trebuie sa se impleteasca.
Nu voi fi mantuit stand in fotoliu, in vreme ce altii stau in genunchi pentru mine. E trebuinta si de nevointa proprie.

Spune, in acest sens, Sfantul Varsanufie:
"Daca nu face omul tot ce poate si nu uneste aceasta cu rugaciunile sfintilor, nu are niciun folos de la rugaciunile sfintilor pentru el. Caci daca ei se infraneaza si se roaga pentru el, iar el se deda placerilor si leneviei, ce-i foloseste rugaciunea lor pentru el? Atunci se implineste ceea ce s-a spus: Unul zideste si altul strica. Ce au mai mult decat ostenelile?

Caci daca s-ar putea ca cel pentru care se roaga sfintii, sa se mantuiasca si fara sa dea si el putina luare aminte, n-ar fi nici o piedica pentru Dumnezeu ca ei sa faca aceasta si pentru toti pacatosii lumii. Dar, chiar daca se nevoieste putin si pacatosul, el tot are nevoie de rugaciunea dreptului. Caci spune Apostolul: Mult poate face rugaciunea staruitoare a dreptului (Iavov 5,16).

Asadar, cand se roaga sfantul si dreptul, trebuie sa conlucreze si pacatosul, dupa puterea lui, prin pocainta lui, cu rugaciunea sfintilor".
Reply With Quote
Vechi 29.06.2011, 22:56:32
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul

Asa e, noi complicam ortodoxia, ne banuim si ne dusmanim intre noi, ortodocsii si ii iubim pe necredinciosi.

Iarta-ma, draga Cristi, ca nu am stiut cat de tare te-am smintit!
1. Nu banui , ci constat !
2. Cand exista dusmanie , adio Ortodoxie , si mult mai grav : Mantuire !
3.Nu m-ai smintit , dar m-ai mahnit , draga Ana Maria !
4.
Mi-a trecut instantaneu , aducandu-mi aminte de intalnirea noastra pe care o pastrez cu mult drag in suflet , si poza e la loc de cinste in albumul din pagina personala din profil !
5.
Mare atentie cu pripa asta in gandire , nu te mai repezi , caci exista , totusi , diferente intre vorbe si "fapte". . . !
7.O prietenie nu se bazeaza pe linguseli si laude , te rog sa retii asta !
8.
Cu timpul ai sa intelegi niste aspecte de "baza"ale credintei noastre , si nu te lasa influentata de cei pe care cunosti mai mult de pe mes.
9.
Concluzia : nu ai dreptate , ci doar vrei sa dregi busuiocu , nevazand gresala ta !
10. Te asigur de o prietenie intru Hristos adevarata :
Vechi 29.06.2011, 23:00:01
LittleSparrow LittleSparrow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2011
Implicit

Citat:
Mai bine sa ne rugam unii pentru altii decat sa ne facem reprosuri. Sa ne intelegem neputintele, faptul ca noi nu suntem desavarsiti si sa incercam sa avem gandurile cele bune.
Simplu și la obiect.
Skicolour, ai spus tot ce e necesar.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2011, 23:21:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
1. Nu banui , ci constat !
2. Cand exista dusmanie , adio Ortodoxie , si mult mai grav : Mantuire !
3.Nu m-ai smintit , dar m-ai mahnit , draga Ana Maria !
4.
Mi-a trecut instantaneu , aducandu-mi aminte de intalnirea noastra pe care o pastrez cu mult drag in suflet , si poza e la loc de cinste in albumul din pagina personala din profil !
5.
Mare atentie cu pripa asta in gandire , nu te mai repezi , caci exista , totusi , diferente intre vorbe si "fapte". . . !
7.O prietenie nu se bazeaza pe linguseli si laude , te rog sa retii asta !
8.
Cu timpul ai sa intelegi niste aspecte de "baza"ale credintei noastre , si nu te lasa influentata de cei pe care cunosti mai mult de pe mes.
9.
Concluzia : nu ai dreptate , ci doar vrei sa dregi busuiocu , nevazand gresala ta !
10. Te asigur de o prietenie intru Hristos adevarata :
Draga Cristi, nu stiu daca am sau nu dreptate, spun numai ce gandesc, la stadiul in care sunt eu. Ce, tu la 23 de ani erai mai cumpatat la vorbe si la fapte decat acum?

Constat ca, dupa moartea bunicii, am devenit mai altfel, mai hotarata, sa zicem, si mai putin miorlaitoare, nu mai pun la suflet toate fleacurile, nu mai stau sa vad ce crede ala si ala despre te miri ce, iau lucrurile asa cum vin. vad ca acest lucru cam deranjeaza in viata reala si pe forum, dar mie imi prinde bine.

Si tu m-ai mahnit cu referirea la topicul Dorinei si la bunica mea si nu ma asteptam chiar de la tine. A fost o suspiciune gratuita si fara nici un folos pentru nimeni, dar te inteleg, pentru ca si eu sufar de aceeasi boala si stiu cat de pofticios e creierul sa faca scenarii si conexiuni. Inima insa am credinta ca e neatinsa. Tocmai de aceea singurul lucru care imi ramane de aici e punctul 10, intarit de punctul 4.
Vechi 29.06.2011, 23:34:39
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Zic...si eu....
Asa e, draga Skycolour, cu mentiunea ca oamenii trebuie sa aiba FAPTE BUNE Si CREDINTA pentru a se mantui, nu doar ganduri si vorbe frumoase unul fata de celalalt. Dar, fireste, mai intai e gandul si apoi fapta.

Vezi tu, oamenii trebuie sa mai si comunice, sa isi exprime si neintelegerile ... bunica mea avea o vorba, cand vedea ca cineva se aprinde si vrea sa vorbeasca, sa vorbeasca: "Lasa-l, draga, sa vorbeasca, ca de aia a mancat!":)
Vechi 29.06.2011, 23:45:56
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Nu cred ca ideea respectiva trebuie desprinsa din context:
Skicolour se referea la situatia in care eu, sa zicem, cer cuiva sa se roage pentru mine, dar nu conlucrez, ci petrec in lenevie, in nepasare. In acest caz nu-mi foloseste rugaciunea aceluia.
Rugaciunile trebuie sa se impleteasca.
Nu voi fi mantuit stand in fotoliu, in vreme ce altii stau in genunchi pentru mine. E trebuinta si de nevointa proprie.

Subscriu - si nu e prima data cand eu personal sunt de acord cu aceasta idee, pentru ca mi s-a intamplat, si am fost in ambele roluri.
Vechi 30.06.2011, 10:29:15
skicolour skicolour is offline
Member

Data înregistrării: 11.01.2011
Implicit Dispozitia avuta in rugaciune

Am gasit aceste cuvinte ale Parintelui Paisie (in’Parintele Paisie mi-a spus’) : ‘…pentru ca Dumnezeu sa auda o rugaciune si sa faca bine pe cineva, trebuie sa ne rugam cu o astfel de dispozitie: Dumnezeul meu, fa-l bine pe acela si da-mi mie boala lui! Sau daca cineva este paralizat si vrem sa-l ajutam, sa avem curajul sa spunem: Dumnezeul meu, ia de la mine jumatate din puterea picioarelor mele si da-o aceluia! Rugaciunea trebuie sa se faca cu osteneala, cu jertfire de sine si atunci Bunul Dumnezeu, vazand neputinta noastra de a purta boala aceluia, il face bine si pe acela si nici noua nu ne da acea boala.
Asadar, pentru ca o rugaciune sa fie auzita, trebuie sa se faca cu o astfel de dispozitie. Desigur, uneori se poate ca Dumnezeu sa ingaduie, intr-adevar, vreo boala pe care o putem suporta.’

....si...stim ca parintele Paisie a murit de cancer. Cred ( aceste cuvinte sunt de la mine si iertati-ma daca gresesc) ca Domnul a ingaduit aceasta binecuvantata boala ( acest sfarsit stiut de dinainte ca se apropie) a lui pentru marea sa iubire fata de oameni; a cerut sa primeasca povara, pentru usurarea celui bolnav, iar Domnul s-a milostivit de acela si a ingaduit boala parintelui.
Reply With Quote
Vechi 30.06.2011, 12:03:43
LittleSparrow LittleSparrow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2011
Implicit

Minunate rugăciuni.
Să nu va supărați dar am pus link-ul către "Rugăciunea Sfântului Siluan Athonitul" în topicul despre "Întoarcerea în România".
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pentru scaparea de demoni, sfat din cartea Puterea rugaciunii, Iertarea mortilor crina09 Rugaciuni 28 21.04.2015 04:29:31
puterea rugaciunii mihaisepo Rugaciuni 5 24.02.2011 15:11:06
Puterea rugaciunii Rodica50 Generalitati 20 02.02.2011 11:19:37
Puterea rugaciunii Laurentiu Generalitati 1 20.04.2008 22:09:51
Puterea rugaciunii! emisor1974 Intamplari adevarate 2 31.08.2006 22:29:07