![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Suferinta iadului consta in lipsa celui dorit, dorinta de a savarsi pacatul si neputinta de a-l realiza"- Sf Ioan Damaschin. "Cea mai mare suferinta este sa traiesti in mijlocul celor care te urasc si pe care-i urasti si departe de cel pe care il iubesti si care te iubeste"- Sfantul Maxim Marturisitorul. "Cei din iad vor fi biciuiti de flacarile iubirii lui Dumnezeu" Isaac Sirul Dar cum să-i explici asta unui bătrîn fără cunoștințe teologice? O să creadă că de fapt nu-i chiar așa de rău în Iad dacă focul nu ustură, viermii nu te mănîncă, cazanul e stins. Sfinții au avut discernămîntul să spună ceea ce trebuie cui trebuie, funcție de audiența din momentul acela. Altfel, dacă Iadul chiar ar fi la modul propriu foc, pucioasă, viermi, ghețuri șamd, atunci Dumnezeu ar fi un torționar și existența veșnică a fi o glumă proastă.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mangaiere in necazuri | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 03.12.2010 19:12:07 |
|