Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2011, 22:38:39
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Acest text se afla intr-o Biblie.
Predecesorul Justificatînlăturatului, servul Satanei Martin Luther, a înlăturat din canonul biblic cărțile care nu-i conveneau, astfel încât câteva cărți care pentru noi sunt deuterocanonice, pentru ei sunt acanonice. Printre acestea este și Ecclesiasticul.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 02.07.2011, 22:45:22
exageratinlaturatul exageratinlaturatul is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Predecesorul Justificatînlăturatului, servul Satanei Martin Luther
Este normal pentru un catolic să-l considere "servul Satanei" pe Luther (sau poate că nu...) la fel cum un lutheran poate avea aceeași concepție. Din fericire, eu nu sunt nici catolic, nici lutheran; deci nu vreau să intru în această polemică.
Vechi 02.07.2011, 22:51:00
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Predecesorul Justificatînlăturatului, servul Satanei Martin Luther, a înlăturat din canonul biblic cărțile care nu-i conveneau, astfel încât câteva cărți care pentru noi sunt deuterocanonice, pentru ei sunt acanonice. Printre acestea este și Ecclesiasticul.
Daca m-as referi, din perspectiva,unui anumit articol din Confesiunea de Credinta de la Westminster, atunci mai ca m-as uita in alta directie cu privire la cine este sinagoga Satanei.Dar unii spun ca acele timpuri ar fi bine sa ramina in trecut.Banuiesc ca o noua disputa protestanti-catolici ar fi deja plictisitore,daca s-ar adauga la cele deja existente.Oricum,remarc ca anumite lucruri nu s-au schimbat si nici nu se vor schimba.Daca mai sunt unii care fac timide eforturi de reconciliere,este de ajuns o scanteie ca sa reaprindem ura.Care se aprinde usor si se stinge greu.Si stim toti,protestanti si catolici,din experienta trecutului,cum se termina.Cine are urechi de auzit sa inteleaga.O seara placuta.

Last edited by Scotland The Brave; 02.07.2011 at 22:54:13.
Vechi 02.07.2011, 23:10:10
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Oricum,remarc ca anumite lucruri nu s-au schimbat si nici nu se vor schimba. Daca mai sunt unii care fac timide eforturi de reconciliere,este de ajuns o scanteie ca sa reaprindem ura.
Nu, nu s-au schimbat și nu se vor schimba. Erezia este erezie, schisma este schismă. Putem ca, în loc de "erezie" să spunem "exercițiu de libertate" sau "creativitate teologică". Putem să-i spunem schismaticului "frate în comuniune imperfectă", după cum surdului îi spunem "hipoacuzic". Dar, dincolo de terminologie, rămân tristele realități.

www.catehism.com
Vechi 02.07.2011, 23:25:54
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu, nu s-au schimbat și nu se vor schimba. Erezia este erezie, schisma este schismă. Putem ca, în loc de "erezie" să spunem "exercițiu de libertate" sau "creativitate teologică". Putem să-i spunem schismaticului "frate în comuniune imperfectă", după cum surdului îi spunem "hipoacuzic". Dar, dincolo de terminologie, rămân tristele realități.
Lamuriti-ma si pe mine, pentru dvs. ortodocsii sunt doar schismatici sau si eretici? Si pentru faptul de a fi, in opinia dvs., schismatici si/sau eretici, si despre ei ganditi ca si despre respectivul protestant, ca ar fi servii satanei, sau aveti totusi ceva limite?
Vechi 02.07.2011, 23:57:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Lamuriti-ma si pe mine, pentru dvs. ortodocsii sunt doar schismatici sau si eretici? Si pentru faptul de a fi, in opinia dvs., schismatici si/sau eretici, si despre ei ganditi ca si despre respectivul protestant, ca ar fi servii satanei, sau aveti totusi ceva limite?
Am spus cu altă ocazie și au făcut-o și alții înaintea mea. Din punct de vedere catolic, ortodocșii sunt în schismă. În măsura în care ei realizează acest lucru, îl doresc și lucrează pentru el, sunt în serviciul (conștient sau nu) al inspiratorului schismelor, care este diavolul.

În plus față de ortodocși, toți cei proveniți din schisma luterană (inclusiv calvini și adventiști) se află în erezie și nici nu pot beneficia de Sfintele Taine.

În practică, deosebirea este minoră: atât erezia cât și schisma sunt lucruri rele. Cel care participă la ele cu voință și știință se află în stare căzută, lipsindu-se de Grația Sfințitoare, fără de care mântuirea nu este posibilă.

www.catehism.com
Vechi 03.07.2011, 00:20:18
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Am spus cu altă ocazie și au făcut-o și alții înaintea mea. Din punct de vedere catolic, ortodocșii sunt în schismă. În măsura în care ei realizează acest lucru, îl doresc și lucrează pentru el, sunt în serviciul (conștient sau nu) al inspiratorului schismelor, care este diavolul.

În plus față de ortodocși, toți cei proveniți din schisma luterană (inclusiv calvini și adventiști) se află în erezie și nici nu pot beneficia de Sfintele Taine.

În practică, deosebirea este minoră: atât erezia cât și schisma sunt lucruri rele. Cel care participă la ele cu voință și știință se află în stare căzută, lipsindu-se de Grația Sfințitoare, fără de care mântuirea nu este posibilă.
Deci daca am inteles bine, ortodocsii se afla doar in schisma iar restul si in erezie pe langa schisma. Si unii si altii sunt in serviciul diavolului daca nu se hotarasc sa devina catolici in momentul in care ajung sa cunoasca BC. Am inteles bine pana aici?
Vechi 03.07.2011, 00:44:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Deci daca am inteles bine, ortodocsii se afla doar in schisma iar restul si in erezie pe langa schisma. Si unii si altii sunt in serviciul diavolului daca nu se hotarasc sa devina catolici in momentul in care ajung sa cunoasca BC. Am inteles bine pana aici?
Nu bine, ci excelent !
Deîndată ce, prin lucrarea Duhului Sfânt, cineva a ajuns la cunoștința adevărului și a realizat că Isus a întemeiat o singură Biserică pentru ca oamenii să se mântuiască, deîndată ce a realizat care este singura Biserică ce are toate cele patru atribute ale unității, sfințeniei, universalității și caracterului apostolic, orice gând de întârziere a convertirii lui nu poate să vină decât de la înșelătorul.

www.catehism.com
Vechi 02.07.2011, 23:27:19
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Noi avem o parere diferita cu privire la ceea ce spuneti.Si nu ne consideram eretici.Faptul ca ne considerati dvs,sau biserica dvs,este problema celor care cred asta.Vom vedea Cel de Sus cum ne va considera pe fiecare.Iar cu privire la schisma,aveti o problema de rezolvat cu ortodocsii.Oricum un lucru,in acest context,se prefigureaza:lucrurile vor continua asa pentru mult timp.Sau pana la final,cand se va lamuri totul.Din punctul meu de vedere,in virtutea acestui dialog,stiind cum ar evolua,prefer sa inchid discutia pentru ca nu cred ca va aduce ceva folositor nimanui.Fiecare cu opinia lui,daca nu se poate altfel, si Dumnezeu cu judecata.
Vechi 02.07.2011, 23:27:44
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Daca m-as referi, din perspectiva,unui anumit articol din Confesiunea de Credinta de la Westminster, atunci mai ca m-as uita in alta directie cu privire la cine este sinagoga Satanei.Dar unii spun ca acele timpuri ar fi bine sa ramina in trecut.Banuiesc ca o noua disputa protestanti-catolici ar fi deja plictisitore,daca s-ar adauga la cele deja existente.Oricum,remarc ca anumite lucruri nu s-au schimbat si nici nu se vor schimba.Daca mai sunt unii care fac timide eforturi de reconciliere,este de ajuns o scanteie ca sa reaprindem ura.Care se aprinde usor si se stinge greu.Si stim toti,protestanti si catolici,din experienta trecutului,cum se termina.Cine are urechi de auzit sa inteleaga.O seara placuta.
Nu trebuie sa te superi, ereticule ...

Si nici nu trebuie sa-ti aperi credinta, mai ales in fata celor care intodeauna stiu absolut totul - asta, din umila lor parere despre ei insisi.

Oricum, nu ai nici o sansa ... cum de altfel nici eu nu am vreuna :) Suntem eretici din punctul de vedere a doua biserici, care ele insele nu sunt inca decise daca sunt sau nu eretice una fata de cealalta ... nu este funny?

Eu am renuntat demult la iluzia vreunui dialog de bun simt. Mai trec pe aici din cand in cand - cred ca am devenit dependenta de "stupoare" - doar ca sa ma mai minunez :)

Domnul sa te binecuvanteze!

macsim, eretica
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38