Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2011, 00:02:12
Adriana Cluj
Guest

Implicit Recomandare

Citat:
În prealabil postat de Mflory Vezi mesajul
Bine zis, asta si vreau!
Iti recomand sa citesti "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie" de Dyonysios Farasiotis. Daca se poate cumpara-o. Pe www.evanghelismos.ro gasesti carti la un pret mai mic decat cel din librarie.
Tot acolo cauta "Parintele Paisie Aghioritul- Marturii ale inchinatorilor" de Nicolae Zurnazoglu.
Din prima vei avea ce invata, in ceea ce priveste problema care te preocupa.
A doua este balsam.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 21:02:58
Mflory
Guest

Wink

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
In brahmanism mantrele sunt niste enunturi sacre. Fac parte din niste ritualuri.
O mantra care suna cum zici tu ""nimeni nu e stapan pe tine, fa ceea ce vrei, fara sa ai limite.", invita la dezmat uman..:-)) Fragmentul " fara sa ai limite", nu ti-a dat de gandit?? Poate ca ai intrat in rezonanta cu " nenea de la subsol" de ai asemenea stari..Singura "mantra" care poti sa o spui ca sa-ti revii este TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI, SFINTEASCA-SE NUMELE TAU ...sau RUGACIUNEA INIMII !
Da, e stupid.Bine totusi am mentionat ca in limita bunului simt.Nu, pentru ca nu cred in Satana, dar am alta credinta.Vrei sa aflii?
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 21:04:33
Mflory
Guest

Thumbs up

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Iti recomand sa citesti "Marii initiati ai Indiei si Parintele Paisie" de Dyonysios Farasiotis. Daca se poate cumpara-o. Pe www.evanghelismos.ro gasesti carti la un pret mai mic decat cel din librarie.
Tot acolo cauta "Parintele Paisie Aghioritul- Marturii ale inchinatorilor" de Nicolae Zurnazoglu.
Din prima vei avea ce invata, in ceea ce priveste problema care te preocupa.
A doua este balsam.
Multumesc din suflet!
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 21:20:36
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Da, e stupid.Bine totusi am mentionat ca in limita bunului simt.Nu, pentru ca nu cred in Satana, dar am alta credinta.Vrei sa aflii?
Tu nu crezi in satana, dar poate crede el in tine dupa mantrele alea.
Daca iti face bine sa spui ce credinta ai, spune.:-)
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 21:22:38
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Multumesc din suflet!
Se gaseste si online:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...intele-paisie/
Vechi 05.07.2011, 21:38:27
Adriana Cluj
Guest

Implicit Prefer

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Am incercat sa citesc si eu carti on-line. Nu merge. Prefer cartea in mana. NuŽ"simti" cartea.
On-line citesc un articol, o postare, o informatie mai scurta si mai concisa.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 13:21:26
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Am incercat sa citesc si eu carti on-line. Nu merge. Prefer cartea in mana. NuŽ"simti" cartea.
On-line citesc un articol, o postare, o informatie mai scurta si mai concisa.
Poti sa le scoti la imprimanta sau sa comanzi carte.
Sau sa-ti comanzi un e-book reader :)

Cate solutii..daca intr-adevar cauti informatia.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 16:26:01
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Intimplator am auzt si eu la Tv cu ani in urma despre "mantra" asta dar inca de atunci mi-am dat seama ca nu este decit o inventie recenta a unui grup de pretinsi calugari -un fel de secta specializata in facut bani pe seama orasenilor care nu-si doresc decit sa faca ce vor. Asta vor asta li se ofera.
In mod normal mantrele originale sint in limba sanscrita si cuprind nume divine sau atribute divine uneori in formulari poetice insa niciodata afirmatii de acest gen.
Probabil i-ar putea ajuta pe cei care nu se simt liberi in sinea lor -asa sa le fie un fel de incurajare insa mantrele si rugaciunile nu trebuie scrise pe pietre.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 21:45:57
Mflory
Guest

Implicit Subiect inchis si rezolvat!Merci mult celor care au raspuns la intrebarea mea.

Citat:
Am auzit de catva timp ca unele persoane folosesc "mantra" ca o replica, cuvant de concentrare si ii ajuta acest lucru.Mi s-a parut extrem de captivant, de aceea mi-am tot repetat mantra in minte si simteam ca lucrurile merg bine.Mergeau 2-3 zile cel mult o saptamana dupa care mantra mea nu mai era buna.A devenit apoi o obsesie, poate pentru ca sunt incapatanata si nu am vrut sa renunt.Obsesie, dependenta nu stiu, ca mereu trebuia sa-mi repet ceva in minte, sa-mi ghidez viata dupa ceva menit sa-mi dea putere.Simt ca dau in penibil, oare mi-am pierdut identitatea, nu mai stiu ce e cu mine, uneori.Si se intampla des.E din ce in ce mai multa ceata, ca sa zic asa in jurul meu..Nu mai inteleg nimic.Ma opresc sa nu intru in alte probleme, vorbind de mantra, sa nu complic si mai mult subiectul pe care vi-l propun si va cer ajutor.Apropo am 22 de ani.
Am inteles.:)
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 21:55:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu e un lucru rar ca persoanele in deruta sa apuce pe astfel de cai paguboase pentru suflet, iar problemele in loc sa-si gaseasca rezolvare, se adancesc la un mod greu de constientizat.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
concentrare, mantra, mod de viata, problema pshihologica

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cuvant de duminica... heaven Generalitati 14 10.07.2011 23:18:20
Cuvânt xanixade Generalitati 5 07.03.2011 23:40:59
Cuvant de folos T E O L O G U L Generalitati 83 30.01.2011 17:22:03
Dependenta si lipsa de concentrare dorina_ro Generalitati 8 15.02.2007 03:50:10