![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
De aia nici nu pot sa fac minuni: ca posed carduri. Prea multe.Unul din sfintii care au respectat literal Sfinta Evanghelie a fost sfintul Francisc de Assisi. La una din sfintele liturghii la care a participat s-a citit exact acest fragment din Sfinta Evanghelie si asa si-a alcatuit regula de viata: sa nu posede nimic, doar haina de pe el; sa traiasca numai din cersit sau din munca bratelor sa primeasca de mincare. Nici un ban. Aceasta regula de viata la inceput nici nu a fost aprobata de papa de atunci, pentru ca i s-a parut prea aspra si imposibil de urmat. Insa exemplul lui de a trai cit mai aproape de modul in care a trait Mintuitorul nostru Isus Cristos a dat roade si a atras o multime de credinciosi catolici care i-au urmat exemplul de a trai in castitate, saracie, ascultare, conform regulii intemeiate de el. De altfel a avut si o revelatie in care Isus i-a spus ca acel ordin va dura pina la sfirsitul lumii. Si asa se si intimpla. In mediul catolic si nu numai, viata sfintului Francisc de Assisi continua sa fascineze si sa atraga credinciosi care ii urmeaza exemplul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nutucutu spui;< Iar in numele "libertatii", unii fac legi care vor sa demonstreze ca legea DOmnului e gresita. Iar noi, ca si crestini, daca tot sintem majoritari, cred ca prin Biserica avem datoria sa ne impunem propriile valori si nu valorile pe care ni le impun altii si care sint contrare poruncilor DOmnului. >
Nu cred ca unii fac legi ca sa demonstreze ca legea Domnului este gresita" Cui sa demonstreze? Ce legatura are legea penala cu legea lui Dumnezeu? una-i una, alta-i alta. Ah daca spui ca trebuie sa ne aducem contributia aducind in societate valori crestine asta e alta povete Insa nu poti inlocui integral legea civila cu Legea lui Dumnezeu. Din citeva motive. -nerespectarea legi lui Dumnezeu este pedepsita de Dumnezeu si nu ne putem substitui integral din acest punct de vedere. -Legae penala presupune realizarea de inchiztorii bazate pe dovezi lumesti clare. -Legea penala nu pedepseste decit actiunile care ii afecteaza pe ceilalti din punct de vedere ateu. -Trebuie sa respectam liberul arbitru in ceea ce priveste libertatea de constiinta atita vreme cit nu ne deranjeaza si cita vreme nu putem aduce dovezi lumesti ca se urmaresc fapte contrar legii penale. -Implicarea in politica trebuie sa se faca intro forma in care Biserica sa nu fie nevoita sa mai faca derogari sau sacrificii inutile. -implicarea sa se faca intrun mod meritocrat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar, nu putem impune legile crestine in spatiul laic. O data pentru ca Dumnezeu ne-a lasat liberi si in al doi-lea rind, chiar daca am putea, nu avem cum sa stim daca constiinta unui om e indreptata spre Dumnezeu, spre lume sau spre cel rau si deci o asa zisa pedeapsa nu ar avea cum sa fie aplicata. Insa, ati spus un lucru important: Citat:
Cred ca morala crestin ortodoxa ar trebui sa stea la baza legislatiei din ROmania pentru ca in acest fel pur si simplu s-ar mintui mai multi oameni. Iar printre ei as putea fi si eu si cei pe care ii iubesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Adriana3; 09.07.2011 at 14:12:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai urmaresc pe Arte, o emisiune despre fundamentalistii evanghelisti din SUA care vor sa faca cam ceea ce vor anumiti useri de aici, teribil. Infiltreaza armata, isi construiesc propriul sistem de invatamant, vizeaza contruirea de Universitati care sa concureze cu Harvard si celelalte universitati americane renumite, totul pentru a avea oameni cat mai bine pregatiti in politica si a putea impune valorile lor inclusiv tarilor musulmane. Acum inteleg mai bine colera musulmanilor extremisti contra crestinilor, manie care a crescut tot mai mult in ultimul timp.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Da sint de acord ca legea penala (in ceea ce priveste spatiul public) sa fie modelata ceva mai bine dupa moralitatea crestina (daca tot spunem ca sintem majoritari) .
Mie personal mi-ar place sa fie ceva in genul cum era inainte de 89, nu chiar identic dar pe aproape. Insa deocamdata majoritara in Romania nu este religia crestina ci religia banului care pare ca are mult mai multi adepti decit sint crestinii adevarati. Deci ar fi nevoie de o strategie , un plan pt implicarea in politica si cistigarea alegerilor, altfel nu se poate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Unii ortodocsi pare sa nu fi inteles ca sfintii BC din acea perioada au consimtit la actiunile cruciadelor si formarea inchizitiei. Sf. Dominic are un rol in cruciada contra unor eretici cathari, albigensienii, cruciada instituita de papa. http://ro.wikipedia.org/wiki/Cruciada_Albigensian%C4%83
De asemenea, sfintii (pentru catolici) Francisc si Anton au trait in vremea cruciadelor si exact in perioada de formare a inchizitiei. Nu am citit niciunde ca ar fi dezavuat aceste actiuni, ba chiar erau si ei pentru. Cruciada a 4-a a fost intre 1202-1204, deci in timpul vietii celor trei sfinti (pentru catolici). In timpul acestei cruciade au fost masacrati ortodocsi din Constantinopol, iar cruciatii au pradat orasul. Sfinte moaste si icoane sustrase de acolo au ajuns in apus, inclusiv la Vatican. In articolul de pe site-ul wikipedia scrie ca legile adoptate de unele tari de pedepsire cu moartea a ereticilor au fost adoptate de "legislatia criminala ecleziastica in 1231 si au fost curand aplicate si la Roma". Asadar BC avea in codul de legi pedeapsa cu moartea a ereticilor. Din cate stiu papa nu era doar cap al BC, ci si monah al statului papal, care a dainuit pana in 1870, cand Italia s-a reunificat si statul papal a fost cucerit de unificatori. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adevaratii sfinti isi vad pur si simplu de cuvantul Evangheliei, nu se amesteca in politica vremii lor tocmai pentru ca nu sunt lumesti. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inchizitia | doctor_faustus | Biserica Romano-Catolica | 34 | 10.07.2017 18:38:55 |
|