![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Bun, să zicem că nu-l înțeleg. Ajutați-mă! Eu care nu am "experiență" după un pahar de vin aș fi amețit, un bețiv "de meserie" poate bea 3 sticle fără probleme. Deci care e măsura? Cine o stabilește?
Iar noi bem must care e cu adevărat rod al viței. Postez încă o dată Isaia 65,8 în versiune ortodoxă, poate vă dă de gândit: "Așa zice Domnul: "Ca atunci când găsești must într-un strugure și zici: "Nu-l rupe, că în acesta se află o binecuvântare" Citat:
"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes.5,18) Vă rog respectuos nu-l mai acuzați și dumneavoastră pe Domnul Iisus că ar fi fost mâncăcios și bețiv! Au făcut-o destul fariseii... |
|
|||
|
|||
![]()
Eu stiu de la pr Cleopa ca se beau 2 pahare de vin: primul de sete si al doilea de bucurie, veselie.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cam aceasta este definiția dependenței (puteți citi a beției). Când depind de acel 1-2 pahare de vin la masă fără de care nu pot. Și dacă pot... de ce să le mai beau?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nu. Părerea Duhului Sfânt:
"Și nu vă îmbătați de vin, în care este pierzare, ci vă umpleți de Duhul." (Efes.5,18) O să postez acest verset (în versiune ortodoxă) până o să ia cineva seama la el. Dacă dumneavoastră considerați "habotnicie" umplerea cu Duhul Sfânt, nu mai am ce comenta... Sau dacă considerați că trebuie moderație în acest act sfânt (adică și puțin Duh Sfânt și puțin vin) la fel suntem pe unde diferite... |
|
|||
|
|||
![]()
In afara de must fiert (facut compot) alta conservare nu mai stiu ..
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este vorba de compot aici, ci de sterilizarea mustului. Există și alte metode naturale (poate chiar mai naturale), nu are rost să le discutăm că o să le găsiți hibeși acelora. Interesant că considerați degradarea mustului (alcoolizarea) un fapt benefic și încă "de la Dumnezeu". Mergând pe linia aceasta de gândire, ar trebui să mâncăm mere putrede și măsline râncede...
|
|
|||
|
|||
![]()
Se pot adauga conservanti inainte de fierberea naturala si rezulta un fel de vin taiat=must.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|