![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Creationismul nu are nevoie de dovezi, e in fata noastra in fiecare clipa, traim creatia cat suntem pe pamant. Eu niciodata nu o dau argumente pentru ceva izvorat din credinta, definitoriu in realitate.
Totusi, mult mai rafinat si frumos a vorbit si scris Parintele Serafim Rose despre astea, va invit a-i citi lucrarile. |
|
|
|||
|
|||
|
Era vorba de dovezi strict asupra afirmatiilor din postul citat de mine, de genul "Exista in schimb o serie de dovezi importante impotriva evolutiei", "Evolutia e imposibila din punct de vedere genetic", etc.
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu niciodata nu am cerut. Creatia a existat de mult timp, la fel si oameni care o recunosc si in care Il recunosc pe Dumnezeu. Teoria evolutiei in schimb, si altele ca ea sunt noi si pretind fara nici o baza reala ca sunt nu numai teorii, dari adevaruri. Pana acum, aceste teorii se instaleaza in scaunul asa zisului proges, doar in cuvant si sunt acceptate din teama. Teama de a fi in urma cu vremurile cum se zice.
Eu unul nu doresc sa ma limitez la aceasta viata. Pana si creatia incerc sa o folosesc cat ma ajuta spre mantuire. Toate teoriile vin si trec dar proba definitorie, moartea va veni cu siguranta, atunci vom vedea Adevarul si Cuvantul in fata noastra. Eu sper frate sa nu fim nici unul, nici altul rusinati peste masura, caci eu sunt prea pacatos. |
|
|
||||
|
||||
|
Fir intins!
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. "foarte siguri" iar e o exagerare, daca nu cumva este vorba de un crez cvasi-religios, poate mai bine zici "nu vor sa creada ca sunt creati de Dumnezeu", credinta asta a lor se defineste cel mai bine printr-o negatie decat afirmatie. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Am impresia ca aveti un dublu standard. Cand e vorba sa sustineti creationismul, bagati in aceeasi oala toate persoanele care cred in existenta unui creator (chiar si unul diferit de Dumnezeul crestin-ortodox), ca sa dea la numar. Pe de alta parte sustineti ca religia crestin-ortodoxa este singura care duce la mantuire, iar toti ceilalti o sa aiba o soarta foarte grea. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ati incercat sa induceti ideea ca majoritatea n-ar fi creationista. Ei bine este. Iar cei care nu sunt, tot pe o credinta se bazeaza, ca intr-o buna zi, stiinta va demonstra (POATE) ca totusi evolutionismul e o teorie valida.. Da, asa e, e singura cale lasata de Dumnezeu pentru mantuire, asta nu inseamna ca din ceilalti nu se vor mantui, fiecare va fi judecat dupa talantul/talantii incredintati. Asadar vai de cei cu pretentii de inteligenta, mai bine faci pe prostul si aici si o sa ai si dincolo sanse sa nu fii luat la bani marunti. Desi stie Dumnezeu cui a dat, ce a dat si cat a dat, dincolo nu se mai ascunde nimeni dupa deget, argumentul ultim ateu/agnostic "Doamne, intr-o zi stiinta va demonstra ca nu existi", iese din calcul. |
|
|
|||
|
|||
|
Siinta a demonstrat deja ca evolutionismul e o teorie valida.
Iar teoria creatiei(creationismului) nu exista. Exista povestea creatiei. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 20:40:14 |
| Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 23:31:47 |
| Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 14:28:55 |
| Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 09:09:32 |
| intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 21:33:48 |
|
|