Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2011, 21:43:23
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
M-as aventura eu sa va dau un raspuns, iar domnul Dragomir ma poate completa sau corecta. Tot ceea ce afirma papa Benedict al XVI-lea de cind a devenit papa:
-interzicerea avorturilor
-interzicerea casatoriilor intre homosexuali
-interzicerea folosirii celulelor stem ca metoda terapeutica
-interzicerea divorturilor
-protejarea mediului ( poluarea mediului este in Biserica Catolica pacat)

... despre aceste lucruri imi amintesc eu. Daca vreti o lista completa, am sa ma documentez.
Toate acestea le sustin si musulmanii. Deci, cum ii convertim la Hristos?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 21:44:46
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Biserica nu e pusa sa faca tari crestine in care ceilalti nu au voie sa paseasca. Nu asa se face crestinarea, cu sabia omorind oameni atunci cind nu i poti convinge .
Si dealtfel inclin sa cerd ca evreii aia venisera mai dinainte ,insa abia atunci li sa pus pata pe evrei ca si pe musulmani. Scuza omorului cind cineva nu te ataca este o eroare , Iisus nu a indemnat la asta.
Se pace ca papalitatea s-a molipsit de la evrei dar si de la imperiul roman, in loc sa le crestineze s-a lasat fareificata si romanizata.
Ce or fi zis , mai daca astia ne-au prigonit inaintasii hai sa invatam si noi si sa facem la fel ca doar sintem mai tari ca ei.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 21:45:23
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
BO nu este fara pata dimpotriva, are gramada de pete. Diferenta ca petele nu sunt considerate sfinte.

A cere iertare considerand in continuare ca cele facute au fost sfinte este fatarnicie. Din fericire BC a inteles ca a fost greseala de asta ma uimeste sa vad ca mai sunt oameni care venereaza greseala considerand-o sfintenie.
Vad ca nu m-ati intrebat de metoda utilizata acum in lumea musulmana si care este cea corecta de data asta. Chiar nu va intereseaza?
V-am mai repetat si va repet: nu consider ca arderea pe rug e o metoda buna si nici sfinta, dar nu voi privi Inchizitia NUMAI gindindu-ma la aceasta metoda. Iar daca argumentele mele nu va conving (de fapt nici nu mi-am propus sa va conving), va spun de ce nu ma conving pe mine argumentele dumneavoastra: daca Biserica Catolica considera Inchizitia sfinta, la fel o consider si eu. Nici macar nu ma obosesc sa cercetez, pentru ca am incredere in Biserica mea. Considerati asta fanatism? Si ce daca. Sa dea Domnul ca asta sa fie singurul meu neajuns: ca am prea mare incredere in Biserica Catolica!
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 22:03:29
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Toate acestea le sustin si musulmanii. Deci, cum ii convertim la Hristos?
Toate acestea le spun musulmanii, insa nu le mai spun crestinii! Daca ar fi legiferate, probabil ca ar scadea rata avorturilor, a casatoriilor intre homosexuali si asa mai departe. In felul acesta s-ar pacatui mai putin, iar sufletele mai multor oameni s-ar mintui.
Biserica are multe provocari. Poate astazi lupta cu cel rau nu e aceiasi cu ce se intimpla in Evul Mediu. Astazi, poate, ar trebui ca Biserica sa deschida ochii "oilor pierdute ale casei lui Israel"; faptul ca oamenii sint botezati ortodocsi sau catolici nu le asigura automat mintuirea. Si mie mi se pare ca noi, slujitorii lui Crostos, sintem din ce in ce mai caldicei; ne declaram crestini 98% insa bisericile sint goale.

Despre cum sint convertiti musulmanii nu stiu si nici nu-mi dau seama. Nu putem decit sa ne rugam ca Duhul sfint sa ne lumineze. Poate ne impartasiti ceva, daca stiti. La mine in sat a venit un preot misionar care ne-a rugat sa ne rugam pentru preotii din Africa si care au mare nevoie de rugaciunile noastre. Deasemenea, am citit amintirile unui calugar franciscan roman, care, intimplator, s-a nascut intr-un sat vecin si care a trait vreo 30 ani in Africa. Stiu ca la moartea lui superiorul franciscanilor a multumit Romaniei pentru ca l-a dat pe acest misionar si pentru ca |Romania s-a lipsit de el pentru reusita misiunilor din Africa si pentru ca a lucrat pentru gloria si slava Lui Dumnezeu.

Last edited by nutucutu; 11.07.2011 at 22:05:37.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 22:05:21
Banned

Implicit

Interzicerea divorturilor nu stiu cit de biblica este. Scrie doar ca femeia sa nu lase pe barbatul ei , normal ca in acele vremuri barbatul uneori lipsea mult de acasa plecat la datorie. Si apoi sa nu il paraseasca fara motiv caci altfel dragoste cu de-a sila nu se poate.
Si nici nefolosirea tratamentelor cu celule stem.
-e ca in "reclama" aia cu <nu mincati alimente modificate genetic> in conditiile in care nu stiu daca mai gasesti ceva nemodificat ca toate sint hibrizi si altoiuri. Si mai ales ca nu exista efecte adverse.
Daca ar fi recomandat soiul de griu care era odata (Celia) ala de pe vremae lui Mihai Viteazu da ziceam ca e mai sanatos chiar daca nu e asa de productiv.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 22:08:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Interzicerea divorturilor nu stiu cit de biblica este. Scrie doar ca femeia sa nu lase pe barbatul ei , normal ca in acele vremuri barbatul uneori lipsea mult de acasa plecat la datorie. Si apoi sa nu il paraseasca fara motiv caci altfel dragoste cu de-a sila nu se poate.
Si nici nefolosirea tratamentelor cu celule stem.
-e ca in "reclama" aia cu <nu mincati alimente modificate genetic> in conditiile in care nu stiu daca mai gasesti ceva nemodificat ca toate sint hibrizi si altoiuri. Si mai ales ca nu exista efecte adverse.
Daca ar fi recomandat soiul de griu care era odata (Celia) ala de pe vremae lui Mihai Viteazu da ziceam ca e mai sanatos chiar daca nu e asa de productiv.
Un aliment modificat genetic nu a fost obtinut prin ucidere (ca tot vorbim de inchizitie). O celula stem este prelevata dintr-un embrion uman care va muri dupa prelevare. Pentru Biserica Catolica aceasta inseamna crima. Deasemenea in Sfinta Scriptura este scris "ceea ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta."
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 22:24:32
Banned

Implicit

Citat:
V-am mai repetat si va repet: nu consider ca arderea pe rug e o metoda buna si nici sfinta, dar nu voi privi Inchizitia NUMAI gindindu-ma la aceasta metoda. Iar daca argumentele mele nu va conving (de fapt nici nu mi-am propus sa va conving), va spun de ce nu ma conving pe mine argumentele dumneavoastra: daca Biserica Catolica considera Inchizitia sfinta, la fel o consider si eu. Nici macar nu ma obosesc sa cercetez, pentru ca am incredere in Biserica mea. Considerati asta fanatism? Si ce daca. Sa dea Domnul ca asta sa fie singurul meu neajuns: ca am prea mare incredere in Biserica Catolica!
Intrebare: astazi, in 2011, BC continua sa numeasca Inchizitia ca fiind Sfanta? Daca imi raspundeti da, o sa il intreb direct pe acest responsabil de la Vatican, pentru ca metoda practica astazi de ei este in totala contradictie cu Inchizitia si nu numai, daca Inchizitia este sfanta, metoda lor actuala este invalidata.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2011, 22:57:54
Banned

Implicit

Citat:
Un aliment modificat genetic nu a fost obtinut prin ucidere (ca tot vorbim de inchizitie). O celula stem este prelevata dintr-un embrion uman care va muri dupa prelevare. Pentru Biserica Catolica aceasta inseamna crima. Deasemenea in Sfinta Scriptura este scris "ceea ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta."
Sa nu desparta cu o exceptie: adulterul.

Acum sa va spun despre metoda utilizata cu musulmanii. Dupa cum bine ati remarcat, musulmanii respecta cele spuse de dvs. (inca functioneaza Inchizitia la ei) dar nu le mai respecta crestinii. Ca o paranteza inainte de a continua, multi musulmani sunt de fapt atei dar se prefac a fi musulmani prin traditie, iar consumul de pilule contraceptive este extrem de ridicat in lumea araba unde conteaceptia nu este pacat, ci doar avortul. Incheind paranteza, avand in vedere ca valorile morale crestine sunt destul de superpozabile pe cele musulmane, trebuia gasit altceva.
Exista doua diferente majore intre cele doua religii. Insa incep cu o scurta informatie despre musulmani si mentionez ca tot ceea ce scriu l-am auzit de la acesti reprezentanti ai Vaticanului pentru ca eu nu am studiat petsonal problema. Deci ei au zis asa: "musulman" inseamna "supus lui Dumnezeu". Ca atare pentru ei Adam si Eva sunt musulmani, Moise este musulman, sf. Fecioara Maria este musulmana, o fecioara care a nascut pe profetul Isus, si el musulman, deci toti dreptii sunt musulmani, iar ultimul profet trimis de Dumnezeu este tot musulman, Mohamed. Iar dorinta lui Dumnezeu este ca toti oamenii sa devina musulmani, adica supusi lui Dumnezeu. Cam ce doriti si voi, nu? Doar ca acesti supusi lui Dumnezeu sa se cheme crestini. Si cum sa convingi un musulman ca numele trebuie sa fie crestin din moment ce profetul Mohamed este ultimul trimis, dupa Profetul Isus si a fost trimis tocmai ca sa indrepte lucrurile avand in vedere ca oamenii s-au abatut mult de la dogma ajungand sa zica blasfemia cum ca profetul Isus ar fi Dumnezeu? Ca atare, avand in vedere ca religia musulmana contine ultimele revelatii, este cea buna. Iar moralitatea este net superioara celei crestine de astazi din punctul lor de vedere. Doar ati zis si dvs. ca ei respecta insa crestinii nu. Cum sa-i convingi in cazul asta ca totusi crestinismul este cel bun? Ei iata ca exista o singura cale de a demonstra. Legea musulmana este ca si cea evreiasca: ochi pentru ochi si dinte pentru dinte, dupa fapta si pedeapsa, asa ca cei de la Vatican le arata musulmanilor pe linie dogmatica, ca crestinismul este ultima revelatie pentru ca a trecut dincolo de ochi pentru ochi si dinte pentru dinte ajungand la iertarea si iubirea inclusiv a vrajmasilor. Si ca atare singura metoda posibila de convertire este una pasnica. Altfel isi pierde orice valoare in fata unui sistem moral altmiteri echivalent. Si metoda asta da roade chiar daca face si multi martiri din cauza raului facut pe cealalta parte de americanii ce se lauda si ei ca ar fi crestini, insa cu metodele din Evul Mediu...

Last edited by Adriana3; 11.07.2011 at 23:00:25.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 06:56:52
Banned

Implicit

Daca a fost prea lung mesajul anterior, uitati aici esenta: modalitatea prin care se arata ca crestinismul este ultima revelatie fata de celelate religii monoteiste cu sistem moral asemanator este faptul ca a trecut dincolo de ochi pentru ochi, dinte pentru dinte si dupa fapta si pedeapsa, practicand iertarea si iubirea de vrajmas.

Si am vazut un film documentar al unui caz real in care niste calugari catolici au fost macelariti de musulmanii extremisti dupa ce acesti calugari facusera numai bine localnicilor si inclusiv viitorilor criminali, si erau foarte iubiti de localnicii din zona. Calugarii stiau ca vor fi ucisi si au avut timp sa decida daca raman sau pleaca, insa au decis sa ramana si s-au lasat ucisi fara sa schiteze nici un gest de aparare, intocmai ca Hristos. Am avut sansa apoi sa il ascult ceva mai tarziu pe un calugar care a vietuit cu ei pentru o vreme si a spus ca staretul respectivei manastiri, stiind ca vor fi ucisi, a lasat ca si Testament dorinta ca ucigasii sa nu fie pedepsiti. Din cauza acestei dorinte si a vietii lor exemplare, se pare ca destui musulmani in zona au inceput sa se intereseze de religia crestina. Iata caz real din zilele noastre cand slava Domnului ca BC a inteles in sfarsit ca numai asta poate fi adevarata Cale!

Filmul se cheama "Des hommes et des dieux" (Oameni si dumnezei) iar calugarii au trait in Algeria, in Tibhirine, in anii '90.

Last edited by Adriana3; 12.07.2011 at 08:15:52.
Reply With Quote
Vechi 12.07.2011, 08:03:02
Banned

Implicit

Da, pe oamenii obisnuiti ii poti converti in acest fel insa pe fanatizatii-extremisti care apreciaza razbunarea considerind iertarea ca o lasitate nu faci decit sa le dai apa la moara.
Cu toate astea fanaticii din punctul lor de vedere au avut dreptate- au curatat tara de eretici. Si deci se pot numi sfinti.

In legatura cu embrionul uman trebuie nu doar teoretizat dar si demonstrat ca acela contine deja suflet omenesc. Findca nu orice este viu are suflet omenensc. Vii sint si organele care pot fi transplantate.
Dumnezeu ii spune lui Iov ca l-a cunoscut inca dinainte de fi nascut si dinainte de a se afla in pintecele mamei lui - desigur aici se poate interpreta prin faptul ca El stie viitorul dinainte pentru ca viitorul este deja prestabilit, altfel se poate spune ca spiritul lui Iov era deja preexistent eventual undeva in casa mortilor de unde a fost scos.

Deci trebuie demonstrata teorema existentei sufletului omenensc (spiritului) in acel embrion , embrion la rindu-i rezultat din combinatia anterioara a doua elementecare de felul lor mor dca nu se intilnesc. La o adica si ele au viata nu? si ele ar putea avea suflet omenesc dar trebuie demonstrat.

Fiindca se pare ca revelatiile multor mame contrazic acest postulat.
Ele spun ca pe la mijlocul lunii a patra -deci dupa 3 luni si jumatate- o putere de sus (f rafinata -cereasca) se pogoara prin crestetul mamei pina in uter si acolo lasa ceva, apoi se disperseaza.
Din acest moment sufletul mamei percepe ca pe un suflet omenesc ceea ce poarta inlauntru.
Deasemenea abia dupa acest moment trupul de copil pina atunci inert incepe sa se miste. Deasemeni mama incepind cu acest moment se simte altfel, mai implinita afectiv si cu o raspundere in plus -raspunderea emotionala.

Asadar "Ceea ce a legat Dumnezeu omul sa nu desparta" se refera la altceva- si anume la sufletele pereche intre care exista deja o legatura de logodna -cununie care spre deosebire de cununia uzuala (primita prin taina cununiei) care se poate desface aceasta nu se poate desface niciodata si nici nu este indicat sa se incerce pentru ca efectele negative se vor simti instantaneu in sufletul omului.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55