Citat:
În prealabil postat de politist crestin
viclenia sectarilor?
Marcu 9
38 Ioan I-a zis: „Învățătorule, noi am văzut pe un om scoțând draci în Numele Tău; și l-am oprit, pentru că nu venea după noi.”
39 „Nu-l opriți”, a răspuns Isus, „căci nu este nimeni care să facă minuni în Numele Meu, și să Mă poată grăi de rău îndată după aceea.
40 Cine nu este împotriva noastră este pentru noi.
Luca 10:16
Cine vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă; și cine vă nesocotește pe voi, pe Mine Mă nesocotește; iar cine Mă nesocotește pe Mine nesocotește pe Cel ce M-a trimis pe Mine.”
Luca 11:28
Și El a răspuns: „Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu și-l păzesc!”
Putin vin...........
Alcoolul preia controlul omului cand Isus spune sa veghem.
|
Alcoolul in cantitati mari preia controlul, un pahar cu vin nu cred ca preia controlul mintii cuiva. Insa daca mergem in extrema cealalta, ca dupa un pahar cu vin ar mai merge unu atunci ai dreptate, alcoolul va ajunge sa controleze pe omul respectiv.
Citat:
În prealabil postat de politist crestin
Prima relatare despre vin in Scriptura arata un ales al Domnului si un copil blestemat.
Geneza 9
21 A băut vin, s-a îmbătat și s-a dezgolit în mijlocul cortului său.
22 Ham, tatăl lui Canaan, a văzut goliciunea tatălui său și a spus celor doi frați ai lui afară.
23 Atunci Sem și Iafet au luat mantaua, au pus-o pe umeri, au mers de-a-ndărătelea și au acoperit goliciunea tatălui lor; fiindcă fețele le erau întoarse înapoi, n-au văzut goliciunea tatălui lor.
24 Noe s-a trezit din amețeala vinului și a aflat ce-i făcuse fiul său cel mai tânăr.
25 Și a zis:
„Blestemat să fie Canaan!
|
Pasajul este foarte interesant, de ce crezi ca a fost blestemat Canaan si nu Ham?Ca pana la urma Ham a fost cel care a vazut goliciunea tatalui sau si s-a dus sa zica si celorlalti.
In al doilea rand nu vinul l-a facut pe Noe sa il blesteme pe Canaan ci pacatul care era in Canaan. De aici si blestemul care ,contrar cu ce crede lumea, nu trebuie privit ca o sentinta ci mai degraba ca o profetie. Nu din cauza lui Noe au ajuns cananiti ce au ajuns ci din cauza pacatelor lor. Pacate care ar fi putut sa nu apara daca Canaan lua aminte la blestemul lui Noe.