![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și de ce suntem așa? De ce nu are un bou creierul mai mare decât noi, astfel încât el să devină ființă rațională, iar noi să decădem în starea de fiinnțe biologice incapabile de viață psihică și spirituală? Cine/ce a stabilit această ierarhie a ființelor din univers? Hazardul? Dumnezeu? Răspuns corect: varianta B. :) În plus, există mulți psihologi și chiar cercetători ai științelor exacte, care admit faptul că sufletul este o parte a ființei noastre diferită de trup, de materia din care suntem alcătuiți. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la suflet, intr-unthread mai vechi de-al meu cineva zicea: ca intre trup si suflet exista o simbioza, si ca trupul fara sufelt nu poate exista, si eu vin sa adaug, prin analogie nici sufletul fara trup nu poate exista (pt ca asta inseamna simbioza) deci nici viata dupa moarte nu exista ceea ce pe unii ii sperie si atunci inventeaza tot felul de inertii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă, însă, ai în vedere viața biologică, sunt de acord cu tine: încetează odată cu trupul. Last edited by N.Priceputu; 14.07.2011 at 16:59:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Religia e constanta si asa va fi si peste 1000 de ani si mai departe... in schimb stiinta e dinamica... ceea ce azi e sci-fi peste o perioada de timp va fi science-fact. E o chestiune de timp, dupa parerea mea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie mi se par uimitoare descoperirile din domeniul microbiologiei, al fizicii cuantice ș.a. Și nu pot înțelege cum cei care se ocupă cu asta nu cad în extaz față de Creatorul vieții. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
atunci de ce se inspira din aceasta? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil ai în vedere teologia, care se folosește de descoperirile științifice și de limbajul filosofic. Pentru că rostul ei e de a stabili un dialog, de a realiza o viziune unitară, de a înțelege mai bine, în perspective mereu noi, lumea în relație cu Dumnezeu. Cunoașterea teologică e într-o devenire permanentă; nu e statică, deși are niște repere clare, pentru că sunt revelate. Dar teologii nu repetă mereu și mereu aceleași lucruri. Ei trebuie să exprime pe înțelesul lumii timpului lor adevărurile dumnezeiești. |
|
||||
|
||||
![]()
La un moment dat tot o sa aflam. Problema e ce facem pana atunci. Cum ne modelam viata. Pentru mine e mai importanta calatoria decat destinatia.
|
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie să facem o alegere. Eu am ales să îl cred pe Iisus Hristos. Apoi am căpătat o altă perspectivă asupra lumii, o altă înțelegere; care are sens.
|
|
||||
|
||||
![]()
Cand cineva imi zice ca toate religiile sunt bune, sau sunt "what ever" imi amintesc de spusele medicului Antonie de Suroj:
"Cea mai mare prostie este sa faci afirmatii despre ceva ce nu cunosti." E usor sa arunci afirmatii in vant, sa dai citate rupte de context, sa construiesti fraze verosimile. Insa nu tot ce pare logic si posibil e si adevarat, si nu tot ce putem face e si cu folos noua. De aceea tuturor celor ce vor un raspuns la afirmatia "toate religiile sunt bune", le recomand sa se "documenteze". Prin aceasta intelegand nu doar sa citeasca, ci sa caute, sa traisca sa inteleaga cu inima, sa puna il aplicare, si mai ales sa fie mereu sinceri cu ei, daca ce e acolo e bun sau nu.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 10:55:13 |
Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 09:45:46 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 14:38:18 |
VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 22:39:04 |
|