Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.07.2011, 23:12:15
aldea-daniela aldea-daniela is offline
Junior Member

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndreiM Vezi mesajul
Eu cred ca au un mare avantaj dar si ispite tocmai pentru ca au fost curati. Dar fiind insipiti si trecand peste ele vor avea si mai multe cununi.
Nu cred ca exista ceva fix in lumea asta ce-ti garanteaza fericirea sau mantuirea, e un razboi lung cu tine insuti si tot potrivnicul Domnului, dar cu ajutorul Lui nimic nu e imposibil. Cum spune Parintele Noica, sa cerem de la Dumnezeu imposibilul!
Eu cred ca ati inteles gresit, nu ma simt nefericita cu sotul meu, ma inteleg bine cu el, problema este ca avem numai ghinioane si numai probleme in calea noastra. La inceput am crezzut ca se intampla asta pt ca nu suntem necasatoriti, acum ca ne-a casatorit ma asteptam sa ne fie mai bine.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 23:15:27
florin.oltean75's Avatar
florin.oltean75 florin.oltean75 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de aldea-daniela Vezi mesajul
Buna, simt ca am o mare problema, m-am casatorit acum 1 luna si am crezut ca asta era cauza problemelor, faptul ca nu eram casatoriti. Ideea este ca nici dupa casatorie nu mi-am gasit linistea.
Ma simt goala sufleteste si incapabila de a gandi ce trebuie facut, ma simt ca un copil abandonat sau mai mult ca unul caruia sa-i spui ce sa faca.
Sunt pandita la orice pas de ghinion, orice e rau mi se intampla numai mie, in ziua nuntii am plans atat de mult, nimic nu a fost bine, nimic cum mi-am dorit eu, am gresit si cu nasii cu care eu nu prea ma inteleg decat superficial.
Dar cu ghinionul nu am terminat,, ma urmareste peste tot, de vreo 7-8 ani nu mai stiu cine sunt, singurul lucru bun din viata mea sunt sotul si copilul meu,Acum sunt iarasi dezamagita si de lume, am aflat ca sunt iarasi insarcinata si nimeni nu a prea reactionat cum ne-am fi dorit, intra-devar noi am zis ca nu mai facem altul, dar daca s-a intamplat eu nu-mi pot omori copilul.
Sunt intr-o stare de de-abia ma tarasesc de azi pe maine, in casa nu-mi vine sa fac nici curat nici nimic, simt ca acum am inceput sa-mi neglijez si copilul, avem o groaza de datorii la banci si la cunoscuti, acum trebuie sa facem alt credit sa dam banii la cunoscuti inapoi, ca din nunta nu am reusit sa achitam tot.Am luat banii sa reusim sa ne terminam casa, dar acum nu prea merge cum am stabilit.Copilul pentru ca nu mai faceam fata l-am inscris la o gradi particulara cu banii pe care ii luam pe concediu crestere copil plateam acolo, acum trebuie sa-l retrag si sa stau acasa, ca nu merita sa ma chinui la sv pe 700 ron pe care ii dau toti la gradi mai ales daca sunt iarasi insarcinata, in schimb m-am inscris la o scoala de asistent farmacist, simt nevoia sa fac ceva, sa fac bine sa reusesc sa-mi gasesc un job bun.
O sa-l tin acasa pt ca la cresa nu avem prioritate ca suntem din ilfov, si gradinita de stat de la 2 ani nu gasesc si nici nu avem cunostinte care sa ne ajute,
Chiar nu stiu ce sa mai fac si cum sa reusesc sa gasesc o cale sa-mi revin.
In casa ca sa fac ce trebuie mi-am facut si plan cu ce sa fac dar degeaba, parca ma tine ceva sa fac pana si mancare,
Sunt exasperata, va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.Va multumesc!
Daniela,
Bine ai venit pe forum si bine ca ai cerut un sfat.
Sunt clipe foarte dificile prin care treci, dar poti sa le depasesti cu tenacitate, rugaciune si increderea ca Dumnezeu te va scoate din aceasta prapastie sufleteasca.

Cauza golului din suflet nu sunt circumstantele exterioare ci este lipsa pazei de cele periculoase sufletului, lipsa rugaciunii, vointei si exercitiului cu privire la ceea ce este frumos si virtuos.

De exemplu, indatorarea baneasca este o capcana perfida pentru ca fura linistea sufletului si-l secatuieste incet, pana il stoarce si de ultima farama de viata.

Pentru a stopa aceasta scurgere de viata din inima, intareste-te in credinta ca Dumnezeu te va ajuta sa depasesti aceasta dificultate.

Ai credinta nestramutata ca vei iesi la liman.

Tot omul trece prin greutati.
Acum este vremea ta sa lupti.

Daca nu ai putere sa faci actiuni mari, fa actiuni mici, de exemplu muta doar un singur obiect in casa si bucura-te de acea realizare. Si dupa aceea mai fa o actiune mica, si bucura-te si mai mult ca Dumnezeu te-a ajutat sa o savarsesti...si tot asa pana cand iti vei recapata puterea interioara.

Gandeste-te ca nu esti niciodata singura in necazul tau.
Toti ne rugam pentru tine.
Si vei reusi negresit.

Doamne da-i putere, da-i speranta, lumineaza-i sufletul si pazeste-o cu iubirea Ta in toata vremea ei. Amin.
Reply With Quote
Vechi 15.07.2011, 23:42:49
AndreiM AndreiM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.10.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
Eu cred ca ati inteles gresit, nu ma simt nefericita cu sotul meu, ma inteleg bine cu el, problema este ca avem numai ghinioane si numai probleme in calea noastra. La inceput am crezzut ca se intampla asta pt ca nu suntem necasatoriti, acum ca ne-a casatorit ma asteptam sa ne fie mai bine.
Rabdare atunci! Orice necaz, ispita sa o treceti impreuna nu individual caci si in fata Domnului sunteti unul. Mergeti des la duhovnic si cititi Sfintele Evanghelii sa va intariti!
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 00:10:27
antoniap
Guest

Implicit

Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo

Atat in viata de familie cat si in viata calugareasca diavolul ne poate razboi prin ganduri. Nu intamplator, Sfantul Nicodim Aghioritul a scris cartea Razboiul gandurilor. Orice gand care apare cu insistenta si aduce deznadejde trebuie alungat, caci este de la satana.

Ce frumoase sunt cuvintele acestea: ,,Nadejdea-mi este Tatal, scaparea-mi este Fiul, acoperamantul -Duhul Sfant. Treime Sfanta, slava Tie!"
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 00:30:39
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Of... ma intristez cand aud asa ceva.

Atunci cand ne casatorim, mergem la biserica, tinem post, spunem rugaciuni etc, nu le facem pentru a ne fi noua bine, ci pentru a ii da slava lui Dumnezeu, pentru a respecta poruncile Lui...

Mai stiu eu pe unul care zice: "Mie imi merge bine si fara sa merg la biserica, iar voua va merge rau si daca mergeti, atunci ce folos?!" Nu, lucrurile nu merg asa!
Dumnezeu nu e duhul acela din lampa lui Aladin, care, chemat fiind, indeplineste orice dorinta, El nu e sclavul si slujitorul nsotru, ci noi suntem robii si fiii Lui.

Ar fi bine cu siguranta sa va apropiati mai mult de Dumnezeu, sa va faceti un duhovnic, sa va spovediti spunand tot ce ne-ati scris noua, si sa nu va luati nadejdea. Gandurile dvs influenteaza foarte mult starea de spirit a fatului. Poate e si o depresie post-natala, si trebuie sa va incojurati de prieteni, sa ii spuneti sotului cat de mult il iubiti, sa va luati o hainuta noua de la magazin si sa iesiti undeva in oras... Trebuie sa aveti grija atat de suflet, cat si de trup, pentru ca acum sunteti doi.
Vechi 16.07.2011, 09:08:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Buna, simt ca am o mare problema, m-am casatorit acum 1 luna si am crezut ca asta era cauza problemelor, faptul ca nu eram casatoriti. Ideea este ca nici dupa casatorie nu mi-am gasit linistea.
Ma simt goala sufleteste si incapabila de a gandi ce trebuie facut, ma simt ca un copil abandonat sau mai mult ca unul caruia sa-i spui ce sa faca.
Sunt pandita la orice pas de ghinion, orice e rau mi se intampla numai mie, in ziua nuntii am plans atat de mult, nimic nu a fost bine, nimic cum mi-am dorit eu, am gresit si cu nasii cu care eu nu prea ma inteleg decat superficial.
Dar cu ghinionul nu am terminat,, ma urmareste peste tot, de vreo 7-8 ani nu mai stiu cine sunt, singurul lucru bun din viata mea sunt sotul si copilul meu,Acum sunt iarasi dezamagita si de lume, am aflat ca sunt iarasi insarcinata si nimeni nu a prea reactionat cum ne-am fi dorit, intra-devar noi am zis ca nu mai facem altul, dar daca s-a intamplat eu nu-mi pot omori copilul.
Sunt intr-o stare de de-abia ma tarasesc de azi pe maine, in casa nu-mi vine sa fac nici curat nici nimic, simt ca acum am inceput sa-mi neglijez si copilul, avem o groaza de datorii la banci si la cunoscuti, acum trebuie sa facem alt credit sa dam banii la cunoscuti inapoi, ca din nunta nu am reusit sa achitam tot.Am luat banii sa reusim sa ne terminam casa, dar acum nu prea merge cum am stabilit.Copilul pentru ca nu mai faceam fata l-am inscris la o gradi particulara cu banii pe care ii luam pe concediu crestere copil plateam acolo, acum trebuie sa-l retrag si sa stau acasa, ca nu merita sa ma chinui la sv pe 700 ron pe care ii dau toti la gradi mai ales daca sunt iarasi insarcinata, in schimb m-am inscris la o scoala de asistent farmacist, simt nevoia sa fac ceva, sa fac bine sa reusesc sa-mi gasesc un job bun.
O sa-l tin acasa pt ca la cresa nu avem prioritate ca suntem din ilfov, si gradinita de stat de la 2 ani nu gasesc si nici nu avem cunostinte care sa ne ajute,
In casa ca sa fac ce trebuie mi-am facut si plan cu ce sa fac dar degeaba, parca ma tine ceva sa fac pana si mancare,

Acestea sunt semne de depresie.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 13:15:18
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Observ ca pe site e si un psiholog - poate ajuta...
http://www.crestinortodox.ro/colaboratori/victoria-c/
Vechi 16.07.2011, 13:36:00
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Implicit

Citat:
Nadejdea sa-ti fie TATAL scaparea FIUL acoperamant DUHUL SFANT TREIME SFANTA SLAVA TIE! nadajduieste la mila lui DUMNEZEU si nu te va lasa.
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 13:58:59
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sanduu Vezi mesajul
Sfaturile probabil ca le cunoasteti deja:
1.Spovedanie
2.Duminica la Biserica
3.Rugaciunea
4.Rabdare
Sandu, cat ma bucur sa vad ce scrii!
Reply With Quote
Vechi 16.07.2011, 14:47:17
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Ma intreb daca din depresie se poate iesi si fara ajutor medical de specialitate??
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
subiect de GANDIRE moro.d Despre Biserica Ortodoxa in general 62 04.06.2009 11:29:10
O provocare la gandire... Alexandr_Bazil Generalitati 149 23.05.2007 13:45:58