![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Invierea este re-unirea sufletului nemuritor, spiritual, cu trupul material, nu este re-creerea celor disparuti, inclusiv a celor rai, cum predica adventistii, hulind pe Dumnezeu ca pe un creator al raului. Last edited by AlinB; 16.07.2011 at 22:56:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventiștii nu predică "re-creerea" celor răi, ci învierea lor, așa cum o susține Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
În cazul ăsta, cum înțelegeți voi moartea? Socotiți că nu e despărțiea sufletulului de trup. Prin urmare, sufletul moare împreună cu trupul. Trupul știm că intră în descompunere după moarte. Cu sufletul ce se întâmplă? Se descompune și el? Dispare? Sau socotiți sufletul ca fiind doar o suflare de viață, lipsită de personalitate, iar învierea constă în faptul că Dumnezeu suflă din nou viață în trupurile descompuse?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Încurcătura provine din confundarea termenilor de antropologie biblică: suflet, duh, spirit, suflare de viață. Biblia este suficient de clară: trup + suflare de viață = suflet viu (Geneza 2,7)
|
|
|||
|
|||
![]()
cine de aici a vazut filmul ''the secret''...si cine de aici crede in ce spun baietii aia de acolo?:)
|
|
|||
|
|||
![]()
''Deci, dupa cum vezi, e vorba de o metafora''
Sa inteleg ca in biblie sunt metafore si nu adevararuri?:|... |
|
|||
|
|||
![]()
ok..deviez un pic d la subiect , dupa cum toti stiti , 99,89% din populatia lumii isi foloseste doar 6% din capacitatea creierului , 8-9% profesorii de matematica si alte stiinte exacte si filozofii , einstein a reusit performanta de a-si folosi 25% din capacitatea creierului , iar el stia tot ce se poate sti despre univers:) (din cate stiu diferenta d la un procent la altul este de 5 ori mai mare decat anteriorul . BUN , probabil o sa va radeti cand o sa va spun ca...exista o regiune in nordul chinei , unde sunt niste omuleti care isi folosesc 40-50% din capacitatea creierului si au in jur de 800 ani . (arata ca la 50-60) . misto nu?:> , cica ar fi un soi de samani sau cva d genu , dar whtvr e greu greu greu de explicat ce fac baietii aia acolo.
Bun , acum as vrea sa va intreb...Cine credeti voi ca sunt persoane care isi folosesc si si-au folosit 100% din capacitatea creierului?:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unele sunt metafore, dar sunt totdata adevaruri. Depinde cat esti de "open-minded". (Ce, atunci cand Domnul Isus a zis "luati si beti, acesta sangele meu", si -a taiat vreo vena? Din cate stiu eu, nu , desi teoretic ar fi putut s-o faca, chiar daca religia iudaica nu aproba genul asta de manifestari.) Dupa cum am mai spus si atunci, explicatia (cea legata de chipul si asemanarea Domnului) nu-mi apartine mie (nu m-a dus capul atat incat sa-mi explic asta) ci asta am inteles din ce a explicat acel parinte (care intamplator e si profesor). Cea legata de sangele Domnulu Isus, aceea imi apartine mie personal (care nu am o pregatire de specialitate) cum am mai zis, nu vreau sa pun vorbe in gura altor persoane, mai ales daca acele vorbe ar putea discredita pe cineva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
1. Inviere in sens ortodox = a inzestra cu trup o entitate 2. Inviere in sens adventist = a crea acea entitate (pentru ca ea nu mai exista) Intreaba un copil de adventist pe taicasu': "Tata, dar daca oamenii care au murit nu mai exista, de unde ii ia Dumnezeu la Judecata?" "Pai nu-i ia de nicaieri, ii face din nou cum au fost" "Asta inseamna ca Dumnezeu va face si oameni rai?". "Nu, doamne fereste, ii va invia doar!". Serios acum, cum va poate cineva crede cand aveti pretentia ca ganditi? |
|