![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne ajută!
Iată un fragment deosebit de impresionant din cartea "Inima în Marele Post" de Sfântul Nicolae Velimirovici: 1. În această săptămână urmează pașii Domnului Hristos, și fii mereu alături Lui, spre deosebire de judecătorii și chinuitorii Lui. Și iubește-l cu toatăinima ta. 2. Mută-te duhovnicește în acele zile și în acele întâmplări, și sărută-i poala și mânecile veșmintelor,nu îndepărta inima ta de la El. Când îi auzi pe prigonitorii Lui cum șoptesc: „Vinovat e,” tu strigăle în urechi: „Drept e!” Iubește-l pe Cel ce te iubește,cu toată inima ta! 3. Când Evreii Îl pălmuiesc, tu întinde mâna ta în apărare și primește palma în locul Lui. Când Îlscuipă, tu spune: Scuipătorilor, ce veți arunca unii altora în față, dacă asupra Lui folosiți tot scuipatulvostru, toată alcătuirea voastră? 4. Când Pilat Îl întreabă pe tăcutul Domn: Ce esteadevărul?, tu mărturisește și spune: Iată, El esteAdevărul dumnezeiesc viu și întrupat. Când ostașii Romani Îl biciuiesc, tu stai lângă El și spune fiarelor:Fiii lupoaicei, veșnici purtători de moarte, nu biciuițipe Mielul lui Dumnezeu cel purtător de viață, Care dă viață împărăției voastre a morții. 5. Mergi după El pe Calea Patimilor, și poartă crucea Lui împreună cu Simon Kirineanul, și împreună cu fericita Veronica șterge-i fața de praf și sânge, și împreună cu Mironosițele plângi și umezește-i buzele uscate cu un pahar de apă rece, și răcorește-i fruntea înfierbântată. Dăruiește-i întreagă inima ta și iubește-l cu toată inima ta în ceasurile umilinței Lui. 6. Când auzi lovitura ciocanului asupra preacinstitelor Sale mâini, tu strigă: Au! Când sânt bătute cuiele în preacinstitele Sale picioare, tu iarăși vaită-te, ca și cum fierul s-ar înfige în trupul tău. 7. Închină-te Preasfintei Sale Maici și sărută poala și mânecile veșmintelor sale. Nu-i spune nimic. Nu o întreba nimic. Închină-te încă o dată sfintei sale dureri. Și încă o dată sfintei sale tăceri. Spune în sineți: Preacinstită Maică, și eu Îl iubesc cu toată inima mea. 8. Scoate inima ta și pune-o în trupul Său și uită de sine. Fii în El și rabdă ce rabdă El și cu totul să mori pentru sine. Mori înaintea Lui. 9. Când Iosif și Nicodim Îl pogoară în mormânt, tu caută să fii împreună cu El în mormânt. Închipuieți că nu ești viu în această lume. Ca o umbră să stai undeva aproape de mormânt, și viața ta să o privești ca fiind în mormânt. Și îți va fi dulce, foarte dulce, moartea cu El și întru El. 10. Oare cu cât mai dulce va fi învierea cu El și întru El, când a treia zi te vor lumina îngerii la mormânt?! Oștenii Împăratului merg înaintea Împăratului, fețele lor sunt ca fulgere arzătoare, iar veșmintele albe-s ca zăpada. Iar când îngerii lui Dumnezeu vor lumina în întunericul Golgothei și în întunericul sufletului tău, atunci te vei simți ca un om nou. 11. Și când, tremurând, vei privi Minunea Minunilor, și nu vei știi dacă să te ascunzi sau să fugi sau să i te arăți, iată, El întâiul se va apropia de tine și ca pe Maria te va chema după nume. Iar când El te va numi prin glasul Lui, ca printr-un fir electric va intra în tine un nou curent, o nouă viață, o nouă putere. Și El îți va întoarce inima ta, ți-o va da și pe a Lui. Și tu, tremurând, vei cădea la picioarele Lui și, printre suspine, vei striga precum Toma: Domnul Meu și Dumnezeul Meu, slavă Ție! Binecuvântați pre cei ce blestemă pre voi, și vă rugați pentru cei ce fac vouă necaz. (Lc. 6:28) Și nu judecați, și nu vă veți judeca; nu osândiți, și nu vă veți osândi, iertați și vi se va ierta. (Lc. 6:37) Omul cel bun, din vistieria cea bună a inimii sale scoate cele bune; și omul cel rău, din visteria cea rea a inimii sale scoate cele rele; că din prisosința inimii grăiește gura lui. (Lc. 6:45) Că nu au trimes Dumnezeu pre Fiul său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască lumea prin el.(Io. 3:17) Urâciunea aduce ceartă, iar dragostea acoperă toate greșalele. (Pil. 10:12) (Sf. Nicolae Velimirovici - Inima in Marele Post) Sursa online: www.ortodoxiatinerilor.ro Numai bucurii! |
|
||||
|
||||
![]()
Chiar acum cateva minute , citeam un pasaj din Emil Cioran care spunea atat de simplu si frumos ca : " Dumnezeu este intervalul dintre doua batai ale inimii ". . .
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Când m-am rugat lui Hristos, cu ultima fărâmă de credință, să mă ajute și să nu mă lase pradă disperării, nu mi-a răspuns. Atunci am înțeles, după o serie de oscilații, faptul că singurul lucru care mă va determina să lupt în continuare, va fi doar tăria voinței mele.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bine ai venit pe forum!
|
|||
|
|||
![]()
Faptul că am ales să cred în mine și în puterea mea de izbândă, nu înseamnă că Hristos mi-a răspuns. Pentru că dacă îmi răspundea, astăzi nu eram chinuit de demoni - cu care mă lupt clipă de clipă - ci fericit.
|
|
|||
|
|||
![]()
Bine ai venit Marcus A! acum se face curatenie in tine si sigur ca e dureros. cu totii trecem prin astfel de lupte la un moment dat, mai ales cand vrem sa ne apropiem de Hristos. asta nu inseamna ca El nu iti raspunde, ci poate chiar iti raspunde...trebuie sa te bucuri ca ai ocazia sa lupti cu ce este in tine si sa lepezi ceea ce nu te apropie de El. apoi, totul o sa fie cristalizat si sigur ca unde este curat poate sa intre si lumina. e doar parerea mea.
|
|
|||
|
|||
![]()
cat despre fericire sau nefericire, Hristos este dincolo de toate astea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca acestea ar fi intrebari pentru o intreaga dezbatere... Deocamdata subscriu cu bucurie la raspunsul tau. |
|
|||
|
|||
![]()
@Dobra Daniela
Cu stereotipurile religioase (creștin-ortodoxe, în cauză) sunt obișnuit de câțiva ani. @ioan cezar Când m-am rugat pentru un răspuns, am așteptat... exact acel răspuns. Niciodată nu am înțeles, în pofida amalgamului de interpretări primite, de ce Dumnezeu, în atotcunoașterea și atotputernicia Sa, preferă să ne lase pradă suferinței crunte; pentru mine, simbolistica pildei lui Iov este probă incontestabilă în acest sens, numai că uneori, la finalul drumului anevoios, Iov-ul zilelor noastre moare fără să fi primit vreodată răsplata mult așteptată. De asemenea, nu am înțeles de ce Acesta își tratează discreționar propria creație, oferindu-le câtorva totul, iar celorlalți nimic. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Inima | ioan cezar | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 84 | 06.06.2013 22:05:48 |
Rugaciunea din inima | alexina | Rugaciuni | 10 | 17.10.2011 00:01:21 |
De la inima la inima | eduardd | Umanitare | 6 | 14.08.2011 09:23:30 |
cu ce se ocupa un centru cultural-social? | o copila | Generalitati | 2 | 12.08.2010 08:37:13 |
Va rog din inima !!! | SimonaP | Umanitare | 4 | 04.07.2010 19:35:38 |
|