![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Mă bucur că doamna Adriana3 a adus în discuție această problematică a diferențelor dintre adevăratele și falsele minuni. Este o problemă actuală și importantă, în opinia mea, pentru că mulți naivi se lasă amăgiți de diverși adversari ai adevărului care, promovând minciuni și ideologii în această societate și așa secularizată, răspândesc întunericul necredinței în inimile celor îndoielnici.
Ei "pun urâciuni și înmulțesc smintelile", uneori, chiar și în numele lui Dumnezeu, "având înfățișarea adevăratei credințe, dar tăgăduind puterea ei", precum ar spune Apostolul. Ei Îl tăgăduiesc pe "Stăpânul Care i-a răscumpărat" și, în locul Său, propovăduiesc un dumnezeu al lor - adică un idol - care ar fi revelat toate religiile (lăsându-i pe oameni în eroare mii de ani) și abia acum, în secolul al XXI-lea, chiar în perioada globalizării (ce "coincidență"!), s-a trezit că a venit vremea să ne descopere adevărul.Doamne Iisuse, fii cu noi! |
|
|
|||
|
|||
|
Catalin2,
Iti pun si tie o intrebare la care un alt user nu a stiut sa raspunda: stii cam in ce consta Noul Legamant facut de Dumnezeu cu omul si unde este scris el? |
|
|
|||
|
|||
|
Pot să încerc eu să vă dau un răspuns?
Ați scris așa: "Iti pun si tie o intrebare la care un alt user nu a stiut sa raspunda: stii cam in ce consta Noul Legamant facut de Dumnezeu cu omul si unde este scris el?" Noul Legământ constă în credința în Sfânta Treime. De asemenea, constă în dragoste (față de Dumnezeu și față de semeni), Dumnezeu Însuși fiind "iubire". Este scris în Evanghelii și... în inimile noastre. :) Doamne ajută! |
|
|
|||
|
|||
|
Noul legamint nu a abolit complet Primul Legamint ci doar l-a updatat.
Daca in vechime oamenii considerau ca este nevoie de Yom Kipur apoi au inteles ca nu (mai) era nevoie. Noul legamint tine de iertare manifestata in noi si prin noi. ( abolirea Legii Thalionului ca o consecinta). Si de botezul sfint. Noul Legamint prin lucrarea lui Iisus pe cruce a facut deasemenea posibil deschiderea harului pentru putina vreme (botezul sfint primit de catre orice mirean). De aceea un apostol spunea ca noi am fost botezati prin rastignirea Lui. Intre timp a fost iar deschis harul (pentru totdeauna) pentru ca fusese inchis dupa scurt timp -astazi totul este sa ceri botezul in mod asumat. Insa va mai exista inca un Legamint despre care a proorocit Daniel -nu stim daca este tot acesta sau altul cu totul nou- dar oricum ar fi inclin sa cred ca daca cineva nu are botezul sfint il va primi atunci. Cineva spunea ca daca mai ceri odata botezul se anuleaza daca il ai deja aducind tot felul de motivatii puerile , asta nu scrie nicaieri in scriptura -si este si ilogic sa se anuleze de parca ar fi soft si nu duh intelept. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acum serios, voi încerca să dau doar câteva exemple din Evanghelii și din epistole. Galateni: "Pentru că toată Legea se cuprinde în acest cuvânt: să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Iubirea nu face rău aproapelui. Iubirea este, deci, împlinirea Legii". Galateni: "Fraților, purtați-vă sarcinile unii altora și așa vom împlini legea lui Hristos". I Corinteni 13, 13: "Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea, iar mai mare dintre acestea este dragostea". Romani 10, 8-10: "Dar ce zice Scriptura? "Aproape este de tine cuvântul, în gura ta și în inima ta", adică cuvântul credinței pe care-l propovăduim. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire". I Petru: "Pe El, fără să-L fi văzut, Îl iubiți. Întru El, deși acum nu-L vedeți, voi credeți și vă bucurați cu bucurie negrăită și preamărită, dobândind răsplată a credinței voastre mântuirea sufletelor". I Ioan: "Fiilor, să ne iubim unii pe alții, pentru că dragostea este de la Dumnezeu și cel care iubește L-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este iubire". Tot I Ioan: "Dumnezeu este iubire și cine rămâne în iubire rămâne în Dumnezeu și Dumnezeu rămâne în el". I Ioan 5, 4-5: "Și aceasta este biruința care a biruit lumea: credința noastră. Cine este cel ce biruiește lumea, dacă nu cel ce crede că Iisus este Fiul lui Dumnezeu?" Ioan3, 16-17: "Căci așa a iubit Dumnezeu lumea, încât pe Fiul Său Cel unul născut L-a dat, ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Că n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască lumea prin El". Ioan 17, 3: "Și aceasta este viața veșnică: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat și pe Iisus Hristos, pe Care L-ai trimis". Ioan 6, 48: "Adevărat, adevărat grăiesc vouă: cel ce crede în Mine are viață veșnică". Galateni: "Știind, deci, că prin faptele Legii nimeni nu se va îndrepta, ci prin credința în Hristos Iisus, am crezut și noi în Hristos Iisus, ca să ne îndreptăm prin credința în Hristos, iar nu prin faptele Legii, căci prin faptele Legii nimeni nu se va îndrepta". Ioan 13: 34.Poruncă nouă dau vouă: Să vă iubiți unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, așa și voi să vă iubiți unul pe altul.35.Întru aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii față de alții. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ioan: "Aceasta vă poruncesc: să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu pe voi". Ioan: " Precum M-a iubit pe Mine Tatăl, așa v-am iubit și Eu pe voi. Rămâneți întru iubirea Mea". |
|
|
|||
|
|||
|
Luca 10: 25.Și iată, un învățător de lege s-a ridicat, ispitindu-L și zicând: Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci?26.Iar Iisus a zis către el: Ce este scris în Lege? Cum citești?27.Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți.28.Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi.
Ioan 8, 12: "Eu sunt Lumina lumii. Cel ce crede în Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții". Ioan 11: "Eu sunt învierea și viața. Cel ce crede în mine va fi viu, chiar dacă va muri. Și oricine trăiește și crede în Mine nu va muri niciodată". |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iar ca citate explicite, le-am dat aratand link-ul spre mesajul lui spre_rasarit. Pe scurt, cine nu se va naste din apa si duh, cine nu va manca din Trupul si Sangele Lui, luati Duh Sfant, celor ce veti ierta pacatele iertate vor fi. In continuare, nimeni nu se mantuieste doar prin credinta, pentru ca si credinta fara fapte este moarta. Apoi ca prin legea vecehe nu semmantuia nimeni, Iisus a adus har peste har. Mai sunt cand spune ca El este usa si nimeni nu intra decat prin El, El e Calea, Adevarul si Viata. Asadar tot Noul Testament, cel mai bine talcuit de Biserica si sfinti acolo unde nu intelegem. Ca altfel o sa ne facem din talcuirile noastre o credinta proprie, desi mai sunt vreo cateva sute sau mii, fiecare cum a inteles Biblia. Last edited by catalin2; 19.07.2011 at 13:34:04. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Raspunsul tau este incomplet si ajunge dupa ce a fost dat cu mult mai complet prin ceea ce s-a scris anterior. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 11:55:13 |
| Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 10:45:46 |
| A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 11:45:18 |
| Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 15:38:18 |
| VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 23:39:04 |
|
|