pai nu stiu in ce masura iadul este suferinta chiar vesnica (iadul si raiul fiind stari ale constiintei) din moment ce la un moment dat si iadul si locuinta mortilor vor fi aruncare in iezerul de foc, -iezer de foc care suna a laminor.
Deci cumva se va termina si cu iadul ceea ce inseamna ca nu e vesnic , unii vor fi scosi de acolo altii aruncati si ei.
Intradevar rugaciunea lui este de bun simt si ea oricum se va implini intro forma sau alta avind in vedere profetiile VT si Apocalipsa.
Poate ar trebui sa discutam cum anume se vor implini ele avind in vedere aceste profetii findca nu cred ca noi doar trebuie sa ne rugam si automat cei din toate religiile se vor converti de la sine catre ortodoxie realizind asa deodata cita pace si iubire au ortodocsii in suflete in comparatie cu ei.
Acest lucru nu este posibil decit daca convertirea este facuta de catre Dumnezeu insusi prezent si vizibil in ochii popoarelor- asa dupa cum reiese din VT.
Insa nu stiu in ce masura intruparea Sa va fi recunoscuta de catre ortodoxie (posibil sa fie necesar un conciliu pan-ortodox pentru asta) si nu stiu mai ales in ce masura va decide sa vina direct in ortodoxie alegind una dintre religiile actuale cind ar putea sa faca una noua decit sa o refaca pe cea actuala. Sau sa refaca alta mai schioapa din anumite puncte de vedere sau poate una mai apropiata de forma finala pe care o doreste.
|