Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2011, 09:31:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

O dezvoltare a ideii Trupului si Sangelui Domnului: cand Domnul a zis Apostolilor "acesta este Trupul Meu care se frange pentru voi", si a frant painea, si apoi a zis "acesta este sangele Meu, al Legii celei noi care pentru voi si pentru multi se varsa spre iertarea pacatelor" oferind vinul si zicand apoi "faceti aceasta intru amintirea Mea" (parafrazat din memorie), Domnul prefigura astfel moartea Sa care urma sa plateasca pacatele omenirii prin sangele Sau, deci "faceti aceasta intru amintirea Mea" are sensul de a repeta si noi Jertfa iubirii facuta de Iisus, aceasta Jertfa reala in care isi varsa sangele si in care Trupul ii era ucis pentru iubirea avuta pentru noi era ceea ce simboliza El prin acea paine si acel vin. Trupul Domnului sunt toti cei care ii urmeaza exemplul de iubire si ca atare acest Trup, acesti iubitori de Dumnezeu repeta ceea ce Iisus a facut: a iubit pana la a-si da viata pentru cei iubiti, mai ales pentru cei bolnavi sufleteste si mai plini de pacate care au nevoie de iubirea Lui. Aceasta ne-a cerut El sa repetam si noi in amintirea Lui, painea pe care trebuie sa o frangem suntem noi, Trupul Domnului, si sangele pe care trebuie sa il varsam este al nostru propriu prin mortificarea pacatelor si patimilor noastre (Botezul in Duhul Sfant) mergand pana la acceptarea mortii din iubire de dusman. Domnul Iisus a utilizat painea si vinul pentru a simboliza gestul Sau asa ca trebuie mers dincolo de simbol si facut ceea ce Domnul a facut, aceasta este Adevarata Impartasanie, acesta este cu adevarat Trupul Sau si Sangele Sau...
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04