Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 16:35:54
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

In rest daca ve-ti avea vreodata risc de despartire pe motiv de polemici religioase luati amindoi biblia deschideti ori intimplator si cititi ceva ori la Zaharia 14 si cititi intreg capitolul comentind impreuna.
Vechi 20.07.2011, 17:11:16
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
In rest daca ve-ti avea vreodata risc de despartire pe motiv de polemici religioase luati amindoi biblia deschideti ori intimplator si cititi ceva ori la Zaharia 14 si cititi intreg capitolul comentind impreuna.
1. fiecare biblia lui sau biblia barbatului, sau poate biblia femeii?Cu care din ele se face "experimentul?":-))
2. ce practica este aceasta? sa deschizi biblia intamplator si sa citesti? indemni la ghicitul in biblie pe cont propriu?:-))
Vechi 20.07.2011, 17:26:55
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Draga Marius tu iti doresti cum se spune la romani: Si cu branza intreaga si cu vaca nemulsa! Nu se poate!
Dupa cum vad eu tu nu esti nici macar "caldicel" . Vrei sa te cununi la ortodocsi doar asa ca e la "moda" . Nu-ti plac principiile si regulile de la adventisti pentru ca ti se pare (doar ti se pare) ca la ortodocsi nu sunt reguli.
De ce ai nevoie de binecuvantarea lui Dumnezeu pentru casatorie? Pentru ca asa simti sau pentru ca asa se face in lume?
Am fost de curand la o inmormantare la cineva iar copiii decedatului au chemat vreo 5 preoti la slujba de inmormantare. In mod normal preotul din localitate ar fi trebuit sa spuna cateva cuvinte despre mort.....nu a spus nimic! A facut slujba de inmormantare si atat! Cuvantul de incheiere l-a tinut unul dintre cei 4 preoti "straini' de loc.Am aflat pe urma de ce....persoana decedata nu a fost NICIODATA la biserica desi locuia la o distanta de 50 m de biserica.
Ce poti sa spui despre cineva care desi traia intr-un sat intr-o comunitate mica nu a participat la slujbe, nu s-a impartasit, nu s-a spovedit. Nu ai ce spune!
Vechi 20.07.2011, 23:48:32
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Implicit

Citat:
În prealabil postat de marius007 Vezi mesajul
Nu e singurul forum in care am decis sa ma inscriu doar ca sa gasesc raspunsul la nelamuririle mele ! Si nu va fi nici ultimul !

Dupa cum v-ati dat seama din titlu.. Sunt intr-o relatie cu o fata de religie adventista ! Pana sa o fi intalnit nu stiam mai nimic despre aceasta religie ! Dar mai nou am inceput sa ma documentez sigur ( foarte putine aflate de la ea ). Ce sa zic ! Astept si eu o parere un sfat despre acest caz... nu derivatii de ale lui ! Eu unu nu vreau sa "cad" in religia lor si sunt foarte atent sa nu fiu orbit de dragoste in asa fel incat sa mi se fure religia mea ortodoxa ! Am avut la inceput discuti cu ea despre diuferenta de religii si "principiile religiei lor" dar discutiile duceau spre un final al relatiei DEJA ! Am preferat sa evit aceste subiecte...mai bine zis sa le aman ! sa nu comentez la "principiile lor" cu gandul ca voi decide singur mai tarziu alegerea pe care o voi face ! RECUNOSC ! E exact ce imi doresc.. si intr-un timp foarte scurt tzin la ea ca la ochi din cap !

Dupa cum prea bine stiti ! ei nu se casatoresc cu alte persoane de alta religie decat adventista ! si au o carutza de "principii" venite de la cea care a inventat (CRED) religia asta "ELLEN G WHITE" In biblioteca ei am gasit numai ELEN G WHITE (era sa lesin), si mai nou... am gasit si eu o carte online CONTRA _ ELLEN G WHITE: http://www.ellenwhiteexposed.com/rom/egw16.htm

Astept replyuri si revin cu amanunte !

Draga Marius, imi pare nespus de rau pentru situatia in care te afli. Eu sunt casatorita cu un penticostal (a devenit penti dupa multi ani de casnicie) si te inteleg. Sfatul meu sincer e sa te desparti de ea, pentru ca mai tarziu va fi mult mai greu, iar certurile, discutiile contradictorii, lacrimile... vor exista mereu. Gandeste-te ca vor aparea copii; tu ii vei vrea botezati la Biserica Ortodocsa, crestineste, cu nasi; ea nici nu va dori sa auda de asta; ba mai mult isi va bate joc de tot ce inseamna un sfant Botez ...

Roaga-te la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Ta sa-ti dea putere sa treci peste tot
Doamne ajuta
Vechi 20.07.2011, 23:52:50
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu zic ca daca simti ca relatia cu ea te implineste sa nu renunti la ea ci sa stai de vb cu ea.
O solutie ar fi ca sa va casatoriti si fiecare sa respecte celuitalt credinta.
Iar in privinta casatoriei religioase sa cautati noi formule , gindesette oare de la inceputul lumii pina acum pe toate continentele Dumnezeu binecuvinteaza cu taina casatoriei doar in religia mozaica sau doar in cea crestina sau doar pe credinciosi?
Ea a functionat intotdeauna chiar daca oamenii nu si-au dat seama.

Odata am intilnit marturisirea unui american care in joaca lui de teribilist cu ocazia unei calatorii intro tara exotica de Valentine's day a zis sa incerce el si prietena lui inca un lucru si anume casatoria oficiata de un preot local fara acte legalizate (nu stia nici el ce religie e, oricum nu era crestin) -si surpriza dupa aceasta joaca a simtit in mod complet diferit relatia, mai matur si mai curat -lucru de care si ei au fost surprinsi.

Apoi tot felul de istorii ne arata ca in zone pustii sau la bordul unei corabii oricine poate oficia o logodna sau casatorie cu conditia sa fie credincios -regula este ca pe corabie capitanul sa oficieze. Iar cind chiar nu mai exista nimeni (doar adam si eva) atunci rugaciunea se va adresa de catre cei doi direct lui Dumnezeu.
Adica daca esti izolat pe o insula fara oameni nu te mai poti casatori chiar daca ai vrea si ai cu cine?

Daca credem ca doar preotii au aceste prerogative in contract de exclusivitate cu Dumnezeu atunci inseamna ca nu cunoastem cu adevarat puterea nemarginita si iubirea parinteasca a lui Dumnezeu.
Te auzi ce vorbesti, frate? NU EXISTA RELATIE FERICITA INTRE DOI SOTI DE RELIGII DIFERITE!
Vechi 20.07.2011, 23:55:59
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Draga Marius, imi pare nespus de rau pentru situatia in care te afli. Eu sunt casatorita cu un penticostal (a devenit penti dupa multi ani de casnicie) si te inteleg. Sfatul meu sincer e sa te desparti de ea, pentru ca mai tarziu va fi mult mai greu, iar certurile, discutiile contradictorii, lacrimile... vor exista mereu. Gandeste-te ca vor aparea copii; tu ii vei vrea botezati la Biserica Ortodocsa, crestineste, cu nasi; ea nici nu va dori sa auda de asta; ba mai mult isi va bate joc de tot ce inseamna un sfant Botez ...

Roaga-te la Bunul Dumnezeu si la Maicuta Ta sa-ti dea putere sa treci peste tot
Doamne ajuta
Citind mesajul tau ma intrebam oare ce l-a determinat pe sotul tau, dupa multi ani de casnicie ortodoxa (asa se intelege), sa treaca la penticostali???

Desigur nu trebuie sa raspunzi daca te incomodeaza intrebarea!

Numai bine iti doresc!:-)
Vechi 21.07.2011, 00:01:23
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Citind mesajul tau ma intrebam oare ce l-a determinat pe sotul tau, dupa multi ani de casnicie ortodoxa (asa se intelege), sa treaca la penticostali???

Desigur nu trebuie sa raspunzi daca te incomodeaza intrebarea!

Numai bine iti doresc!:-)

Am scris mult despre acest subiect, in special acum doi ani cand s-a intamplat "minunea". Nu stiu, dar cel mai probabil parintii lui (care au trecut si ei in urma cu vreo 10-12 ani). E greu de crezut ca dintr-un ortodox convins (care mergea regulat la Sfanta Liturghie) a ajuns un penticostal fanatic... Cum au reusit sa-l convinga? Niciodata nu voi gasi raspuns la aceasta intrebare din pacate... Nu-mi ramane decat sa-mi duc crucea mai departe si-I multumesc Stapanei (cum ii spune Jenica Maicii) si Domnului pentru puterea ce mi-o dau mereu sa merg mai departe
Vechi 21.07.2011, 00:04:49
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Am scris mult despre acest subiect, in special acum doi ani cand s-a intamplat "minunea". Nu stiu, dar cel mai probabil parintii lui (care au trecut si ei in urma cu vreo 10-12 ani). E greu de crezut ca dintr-un ortodox convins (care mergea regulat la Sfanta Liturghie) a ajuns un penticostal fanatic... Cum au reusit sa-l convinga? Niciodata nu voi gasi raspuns la aceasta intrebare din pacate... Nu-mi ramane decat sa-mi duc crucea mai departe si-I multumesc Stapanei (cum ii spune Jenica Maicii) si Domnului pentru puterea ce mi-o dau mereu sa merg mai departe
Imi pare nespus de rau. Chiar ma sperie sa aud despre asa o mare ratacire..

Sa te ajute Dumnezeu si Maica Domnului sa nu te lase de sub Sfantul Ei Acoperamant!
Vechi 21.07.2011, 00:08:02
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Eu am vazut relatii fericite intre oameni de religi diferite si intre credincios si necredincios , totul tine de caracterul lor si de masura in care percep iubirea egala a a lui Dumnezeu catre toti nazuitorii.
De masura in care pot trai "faca-se voia Ta" intelegind ca poate Dumnezeu are alt plan religios cu sotul diferit fata de planul religios personal.
Vechi 21.07.2011, 00:21:43
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am vazut relatii fericite intre oameni de religi diferite si intre credincios si necredincios , totul tine de caracterul lor si de masura in care percep iubirea egala a a lui Dumnezeu catre toti nazuitorii.
De masura in care pot trai "faca-se voia Ta" intelegind ca poate Dumnezeu are alt plan religios cu sotul diferit fata de planul religios personal.
Cand unul e ortodox practicant si celalalt la fel de ... legat (nu gasesc alt cuvant potrivit) de religia sa, eu nu cred ca exista o relatie fericita. Fiecare isi vede adevarul adevarat in Biserica sa, iar pe celalat il vede pierdut...
Sorry, dar ultimul paragraf nu l-am inteles deloc. Poate mi-l poti dezvolta putin?...

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodox sau crestin ortodox? mara2008 Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 8 07.01.2013 14:54:36
Rusinea de a fi ortodox sau politicianul ortodox in Europa unita mihaiB Despre Biserica Ortodoxa in general 0 08.08.2012 13:13:45
PC ortodox ? podariuv Generalitati 0 30.10.2009 23:59:54
Nunta ortodox rit nou cu ortodox rit vechi Lumi79 Nunta 2 05.01.2007 14:05:29