Citat:
În prealabil postat de Raziel
Pai biblia, religiile si cam tot ce este raportat la om...
Nu ai inteles, vroiam sa stiu care crezi tu ca este scopul unui loc asa de ingrozitor ca iadul, de ce ar avea Dumnezeu nevoie de iad? parerea ta personala ma intereseaza.
|
Parerea mea este urmatoarea: Dumnezeu nu are nevoie de Iad si nici macar nu l-a creat El ci lucrurile stau in felul urmator: Dumnezeu a creat totul bun si bine. Iar desavarsirea binelui este posibilitatea pe care creaturile sale inteligente (ingeri, oameni) o au de a accepta ceea ce Dumnezeu considera ca este bine sau de a refuza acest bine. Ei, in momentul in care binele este refuzat, creatura traieste o stare in care nu-i este bine si aceasta stare este Iadul. Cand insa doreste binele asa cum l-a conceput Dumnezeu, traieste o stare de bine si acesta este Raiul. Adam si Eva aveau aceasta putere de a trai binele in chip desavarsit dar au ales raul, asta dupa ce si o parte din ingeri au ales raul. Dupa cum vedeti, sarpele Satana era si el pe acolo, iar Adam si Eva nu erau in Iad ci in Paradis inainte de greseala lor. Si tot pe acolo umbla si Dumnezeu. Deci in Paradis erau oamenii, satana si Dumnezeu... asta pana omul a gresit si a fost alungat de acolo, iar Satana codita dupa om...
Deci ingerii si oamenii au creat Iadul, ei au ales sa sufere, si tot ei decid de bunavoie daca vor sa traiasca acolo o vesnicie sau vor sa se intoarca la Dumnezeu unde le este bine. Pentru ca Dumnezeu vrea ca toata creatia Sa sa traiasca binele, dar nu-l impune nimanui. Este ca si cum eu v-as intinde un castron cu o mancare extrem de buna dar dvs. o refuzati preferand sa mancati resturi si sa fiti toata ziua flamand. Eu va pot zice ca daca nu mancati mancarea pe care v-o dau veti flamanzi dar daca dvs. preferati sa flamanziti refuzand mancarea, nu se poate zice ca am eu nevoie ca oamenii sa flamanzeasca ci dimpotriva, eu va astept non-stop cu vasul cu mancare buna in caz ca la un moment dat va saturati de atata flamanzeala si veniti sa mancati. Daca insa intre timp ati murit de foame, pai dupa ce ati murit, degeaba am eu mancarea ca dvs. nu mai puteti manca.