Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 15:28:32
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Spui frate ca asteptam venirea Sa si (daca sintem morti) ne inviaza , dar daca sintem vii si nu am murit inca?
Cei pe care venirea Domnului îi va prinde în viață vor fi transformați (cu corpuri desăvârșite) și vor fi luați la cer împreună cu toți drepții înviați:

"După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul." (1 Tes.4,17)
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 16:01:34
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Cei pe care venirea Domnului îi va prinde în viață vor fi transformați (cu corpuri desăvârșite) și vor fi luați la cer împreună cu toți drepții înviați:

"După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiți, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, și așa pururea vom fi cu Domnul." (1 Tes.4,17)
Corect,asta este exceptia.Pana si Pavel si-a dorit sa nu treaca prin moarte ci sa fie imbracat direct in trup de slava ,,ca ceea ce este muritor să fie înghițit de viață" (II Corinteni 5:4) si pentru ca ,,trupul acesta, supus putrezirii, sa se imbrace in neputrezire, si trupul acesta muritor sa se imbrace in nemurire."(I Corinteni 15:53).A vrut sa strige inca fiind in viata "Moartea a fost inghitita de biruinta.Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?" alaturi de ,,Cel intai nascut dintre cei morti" (Coloseni 1:18)

Apostolul Pavel a fost decapitat la finalul lucrarii sale pe acest pamint in numele Domnului.Unul din locurile unde se spune ca s-ar fi intimplat asta este Tre Fontane.Am inteles ca exista o legenda care spune ca dupa ce sabia calaului a cazut capul apostolului s-a rostogolit de 3 ori,din fiecare loc unde a cazut tisnaind un izvor de apa.Citind aceste lucruri mi-am adus aminte de un verset din Evanghelia dupa Ioan: ,,Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete; ba inca, apa pe care i-o voi da Eu se va preface in el intr-un izvor de apa care va tasni in viata vesnica." (Ioan 4:14)

Moartea a fost inghitita de biruinta.Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 18:46:41
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Moartea a fost inghitita de biruinta.Unde iti este biruinta, moarte? Unde iti este boldul, moarte?
Ati adus in discutie un verset profetic (ce urmeaza sa se implineasca). Sfantul Apostol Pavel spune:"Cand trupul acesta supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta moarte? Unde iti este bodul moarte?" (1 Corinteni 15:54).

Luati aminte la expresia "atunci se va implini cuvantul". Si, mai luati aminte si la faptul ca Sfantul Apostol Pavel facea referire la revenirea Mantuitorului si invierea mortilor (vedeti in vers. 52, referirile la inviere si trambita - caracteristice intoarcerii Mantuitorului).

Dar, pana atunci, vom muri (de-a binelea). Va indoiti de aceasta? Iar Domnul ii va invia, cu trupuri schimbate, pe cei care au murit, si ii va schimba pe cei care sunt inca in viata la revenirea Sa.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:35:43
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Sfantul Apostol Pavel spune:"Cand trupul acesta supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta moarte? Unde iti este bodul moarte?" (1 Corinteni 15:54).

Dar, pana atunci, vom muri (de-a binelea). Va indoiti de aceasta? Iar Domnul ii va invia, cu trupuri schimbate, pe cei care au murit, si ii va schimba pe cei care sunt inca in viata la revenirea Sa.
Personal cred ca atunci cind trupul muritor se va imbraca in nemurire se refera la starea curatita (nu neaparat desavirsita) in urma procesului de "albire si lamurire" :"cel incet la minte se va intelepti, cel pacatos se va umple de virtute iar cel sfint se va sfinti si mai mult prin faptele lui".

Eu cred ca pina atunci noi nu vom muri pentru ca nu cred ca mai dureaza mult.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:38:03
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

veac este un cuvint arhaic care se refera la vecie , nu va muri pe vecie.

In alte traduceri gasim in Ioan 14 la Mingaietorul care este in noi locuind in noi cu noi in veac -adica in vecie.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 19:47:23
Banned

Implicit

Citat:
Personal cred ca atunci cind trupul muritor se va imbraca in nemurire se refera la starea curatita (nu neaparat desavirsita) in urma procesului de "albire si lamurire" :"cel incet la minte se va intelepti, cel pacatos se va umple de virtute iar cel sfint se va sfinti si mai mult prin faptele lui".
Cand Apostolul Pavel ne spune despre trupul muritor care se va imbraca in nemurire (1 Corinteni 15:53,54) face referire clara la evenimentul revenirii Mantuitorului cand va fi invierea mortilor (cu trupuri nesupuse putrezirii) si schimbarea trupurilor celor vii. Nu este nici un proces. Este o schimbare care va avea loc "intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi" (ne spune Apostolul Pavel in 1 Corinteni 15:52)

Citat:
Eu cred ca pina atunci noi nu vom muri pentru ca nu cred ca mai dureaza mult.
Amin. Vino, Doamne Iisuse.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:09:19
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
Ati adus in discutie un verset profetic (ce urmeaza sa se implineasca). Sfantul Apostol Pavel spune:"Cand trupul acesta supus putrezirii, se va imbraca in neputrezire si trupul acesta muritor se va imbraca in nemurire, atunci se va implini cuvantul care este scris: "Moartea a fost inghitita de biruinta. Unde iti este biruinta moarte? Unde iti este bodul moarte?" (1 Corinteni 15:54).

Luati aminte la expresia "atunci se va implini cuvantul". Si, mai luati aminte si la faptul ca Sfantul Apostol Pavel facea referire la revenirea Mantuitorului si invierea mortilor (vedeti in vers. 52, referirile la inviere si trambita - caracteristice intoarcerii Mantuitorului).

Sa stii ca nu ridic niciodata mingii la fileu intimplator.Las ca iti mai spun ceva mai tarziu sa vad cum ,,percutezi" ideea.Ne tatonam putin,ca asa-i in tenisu interconfesional :)
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:17:18
Banned

Implicit

Citat:
Sa stii ca nu ridic niciodata mingii la fileu intimplator.Las ca iti mai spun ceva mai tarziu sa vad cum ,,percutezi" ideea.Ne tatonam putin,ca asa-i in tenisu interconfesional :)
N-ai ridicat nici o minge la fileu. Ai facut aceeasi greseala pe care o fac multi crestini: iau acel verset, total scos din context, crezand ca au acoperire pentru doctrina nemuririi, inainte ca Domnul sa ne schimbe pentru viata vesnica.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:21:40
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
N-ai ridicat nici o minge la fileu. Ai facut aceeasi greseala pe care o fac multi crestini: iau acel verset, total scos din context, crezand ca au acoperire pentru doctrina nemuririi, inainte ca Domnul sa ne schimbe pentru viata vesnica.
Esti sigur ca sustineam nemurirea asa cum o intelegi tu?Grasule,grasule,nu te grabi.Vezi ca sunt alte trei versete inainte citate.Mai gandeste-te, nu sari muscat de poponeata adventista :) Eu iti spun ca nu ai inteles la ce m-am referit pt ca gandesti in parametrii masura fixa, doctrina proprie si atat.Raspunde la intrebarea initiala:cum a fost Hristos in timpul mortii?Inconstient sau constient?Ce zice doctrina vostra?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 20:50:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Esti sigur ca sustineam nemurirea asa cum o intelegi tu?Grasule,grasule,nu te grabi.Vezi ca sunt alte trei versete inainte citate.Mai gandeste-te, nu sari muscat de poponeata adventista :) Eu iti spun ca nu ai inteles la ce m-am referit pt ca gandesti in parametrii masura fixa, doctrina proprie si atat.Raspunde la intrebarea initiala:cum a fost Hristos in timpul mortii?Inconstient sau constient?Ce zice doctrina vostra?
Unul din cele mai tari argumente.
Sunt si eu curios de raspuns. :)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08