Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2011, 10:55:37
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Aici aveți dreptate: diferențele apar după. Pe vremea apostolilor însă nu a fost așa.
Diferențele apar după perioada apostolilor. În timpul lor în Biserică existau slujba (nu "funcția" căci Biserica nu era organizată după model militar cu ierarhie) de prezbiter (episcop) și cea de diacon. Slujba preoțească fusese desfințată de Hristos care a preluat toate prerogativele acestora (aducerea jertfei, mijlocirea între om și Dumnezeu, etc.)

Citat:
Raspuns: imediat dupa ce au murit apostolii biserica a fost biruita de invataturi false? hai sa fim seriosi...
Biserica n-a fost și nu va fi biruită niciodată, ea este biruitoare prin Hristos! A fost doar penetrată de anumite învățături false (despre unele, apostolii au avertizat în epistolele lor), de unele s-a distanțat, altele au rămas până astăzi.

Citat:
Apoi Nt ne vorbeste despre 3 functii! daca doua din aceste functii ar fi fost la fel s-ar fi scris despre asta!
Puteți fi împăcat: s-a scris.

Citat:
Noi mostenind traditia stim asta fara Nt care a fost creat de aceea biserica pe care tu o renegi!
Adica tradiția a fost creată de acea biserică, nu NT... ca să fim mai exacți.

Citat:
Aduci aminte de sare!
N-am amintit nimic de sare, faceți o confuzie de persoană

Citat:
cat despre unele raspunsuri ele sunt penibile!...Iata ce raspuns tipic adventist la care ma refer: ... poate continua la nesfârșit, însă nu începe de unde trebuie. Ar trebui să înceapă de la primii prezbiteri "advenți"- adică așteptători [ai revenirii Domnului Hristos] din Biserica Primară. Unul dintre acești primi prezbiteri (2 Ioan 1,1 - în original) așteptători (Apocalips 22,20) a fost sf. apostol Ioan.
Ce găsiți penibil la acest răspuns? Faptul că sf. apostol Ioan era prezbiter, faptul că el era un așteptător al revenirii lui Hristos, ori textele biblice? Lămuriți-mă vă rog.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 12:36:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Da, e adevarat. Sfanta Traditie Penticostala dateaza din 1900. Dar asta e putin important. Pentru ca Sfanta Traditie Penticostala este subsecventa Bibliei iar Biblia a fost scrisa inainte de 1800.
Vedeti dvs. asta e o mica minciunia dulce care va place sa o credeti dar nu realizati ca minciuna este ascunsa chiar la vedere.

Ca sa o gasiti, va dau o mica indicatie: daca ar fi subsecventa Bibliei, ar fi inceput pe undeva prin secolul I, si nu 19 secole mai tarziu.

Daca dvs. gasiti in Biblie un sprijin in favoarea ideii ca Sfanta Traditie ar fi inceput cu cca 18 secole mai tarziu decat crestinismul propriuzis, atunci va dau dreptate, este subsecventa Bibliei.

Dar din pacate, nici macar nu este nevoie de Biblie, pana si un copil poate realiza lipsa de logica a unei astfel de afirmatii.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 20:50:23
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

osutafaraunu nu fi nesimtit! Eu te-am citat pe tine nu am spus :Aici aveți dreptate: diferențele apar după. Pe vremea apostolilor însă nu a fost așa.
Ca raspuns la a doua explicatie biserica nu poate sa degenereze deoarece asa s-ar confunda cu bisericile eretice si nu ar mai fi stalp si temelie al adevarului! Apoi ce putere ar avea o biserica sa ma mantuiasca daca ea ar fi falsa? Cu ce sare ar sara pamantul? Cu sare otravitoare?
Mai scrii:Adica tradiția a fost creată de acea biserică, nu NT... ca să fim mai exacți.
dar pierzi ideea de baza ca aceea biserica daca a avaut un interes sa minta ar fi modificat si nt si ar fi bagat in el si scrieri apocrife. Sau apocalipsa care a fost mult timpul scoasa in afara nt arata asa ceva?!?
Ultimul raspuns nu arata decat indoctrinarea adventa. cand adventii arata ca in apocalipsa cap 1 versetul 10 se vorbeste de sabat catolicii arata ca traducerea lor e falsa si mincinoasa deoarece se scrie clar: Duminica. Totusi acel verset nu arata concret ca Duminica e noua zi de odihna! Asa si aici daca ma intelegi . Primul episcop nu a fost adventist ca astepta venirea Domnului! Sincer trebuie sa fi nu stiu um sa crezi asa ceva! orice crestin crede in venirea Domnului!
Ca raspuns la penticostalul care se crede probabil sfant arat ca traducerea e gresita a Nt care il poseda! imparatia cerurilor contine si pesti buni si pesti rai deci nu toti sunt sfinti!
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 21:40:27
Banned

Implicit

Citat:
osutafaraunu nu fi nesimtit! Eu te-am citat pe tine nu am spus :Aici aveți dreptate: diferențele apar după. Pe vremea apostolilor însă nu a fost așa.
Înainte de a mă jigni, era bine să folosești facilitățile puse la dispoziție de forum. Ori măcar să folosești semnele citării...

Citat:
Apoi ce putere ar avea o biserica sa ma mantuiasca daca ea ar fi falsa?
Falsă-nefalsă, o biserică nu poate mântui, decât Hristos.

Citat:
Ultimul raspuns nu arata decat indoctrinarea adventa.
Nu era răspuns, era o întrebare. O întreită întrebare. O repet, căci nu mi-ai răspuns: Ce găsești penibil la ce am scris? Faptul că
(1) sf. apostol Ioan era prezbiter,
(2) că el era un așteptător al revenirii lui Hristos, ori
(3) textele biblice pe care le-am postat?

Citat:
cand adventii arata ca in apocalipsa cap 1 versetul 10 se vorbeste de sabat catolicii arata ca traducerea lor e falsa si mincinoasa deoarece se scrie clar: Duminica.
Opinia mea personală este că în Apoc. 1,10 nu se vorbește nici de sâmbătă, nici de duminică. Plus că nu scrie "clar: Duminică" decât în versiunea ortodoxă, în original scrie "ziua Domnului".

Citat:
Primul episcop nu a fost adventist ca astepta venirea Domnului! Sincer trebuie sa fi nu stiu um sa crezi asa ceva!
Nu am scris că primul episcop ar fi fost adventist, ci că apostolul Ioan a fost unul dintre primii prezbiteri și că el era "așteptător".
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 22:55:59
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Eu nu inteleg de ce atatea discutii pe seama zilei Domnului: ca e sambata (evrei, unii crestini), ca e vinerea(musulmani), ca e duminica (alti crestini), ce relevanta are? Dumnezeu n-a creat lumea in 6 zile calendaristice, deci ceea ce e important e sa ne amintim si sa cinstim Ziua Domnului, pe care fiecare cult a ales sa o faca , coreland-o cu un moment important din religia proprie si sa nu cadem in habotnicism.

In traditia iudaica, Sabatul era sambata, care e o zi de rugaciune , de rostire si aducere aminte a Legii, insa in Crestinismul primar ,Sabatul nu putea fi departit de Inviere, de aceea forta sa cultica era duminicala. Inca din prima saptamana ce a urmat invierii lui Iisus, crestinii , alaturi de Sfintii Apostoli se adunau si praznuiau Invierea Mantuitorului. Practic comunitatea crestina s-a autoidentificat celebrand duminica, insa baza cultica a duminicii a fost preluata din cultul sinagogal sabatic.

In ortodoxie prima zi a creatiunii se considera Duminica, iar a saptea zi e Sambata. Sambata e o zi de rugaciune dedicata pomenirii mortilor , cand se fac parastase, insa Ziua Domnului nu poate fi departita de Inviere, deci incepe sambata, prin slujba vecerniei si continua cu Sfanta Liturghie de duminica dimineata. Transfigurarea sabatului iudaic s-a produs in Marea Sambata, in care, Mantuitorul, S-a „odihnit” in mormant. Odihna sabatica pentru Iisus a insemnat moartea trupeasca. Sambata reprezinta „puntea” spre viata cea noua a noii creatii inaugurate prin Inviere, iar cultul duminical este expresia participarii reale la temporalitatea transfigurata de Invierea lui Hristos. In concluzie, pentru ortodocsi Duminica e prima zi a creatiunii, ziua Invierii Domnului si Ziua Pogorarii Sfantului Duh, de aceea este cinstita, iar Sambata e ziua a saptea, care a ramas ca zi de odihna pentru cei adormiti.

La musulmani vinerea e considerata zi sfanta, zi de rugaciune. Nu apare in textul coranic, insa exista hadisuri care spun ca vinerea i-ar fi fost revelat Coranul profetului Mohammed. "Stiu in ce zi a fost revelata aceasta ayah; a fost revelata in ziua de Arafah, care a fost intr-o vineri"(Bukhari)

Last edited by ioanna; 20.07.2011 at 23:16:26.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 23:12:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pentru crestini nu exista Sabath.

Duminica, Ziua Domnului, nu este "Sabathul crestinilor".

Vezi in "inSectarul" parintelui Cleopa cum se raporteaza la aceasta chestiune.

Pe aceeasi idee merg in general si protestantii.

Din pacate in Catehismul Ortodox chestiunea ia o alta turnura, probabil pentru a fi mai pe intelesul "boborului", nu prea inclinat spre finetzuri teologice.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2011, 23:33:36
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

In Vechiul Testament, odihna de Sabat nu inseamna inactivitate, ci semnifica lucrare spirituala pentru intelegerea si preamarirea operei lui Dumnezeu, deci Sabatul e o zi de odihna spirituala. Regulile si restrictiile impuse ulterior s-au datorat formalismului fariseilor , modului in care au inteles acestia ziua de Sabat.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pentru crestini nu exista Sabath.
Vezi in "inSectarul" parintelui Cleopa cum se raporteaza la aceasta chestiune.
.
Sa respecti credinta si teologii altor religii, chiar daca nu esti de acord cu invataturile lor, denota intelepciune. Fara un strop de intelepciune celelalte virtuti raman nefolositoare. Sper ca veti capata aceasta intelepciune. O seara placuta!
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 08:16:33
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Adventistul raspunde numai unde crede el sau unde poate si apoi uita ce scrie chiar el...Biserica mantuieste prin puterea data ei de Iisus. Ea este stalp si temelie al adevarului! O biserica falsa te poate amagi cu o asa zisa venire a Domnului sau sa te invete ca Iisus nu este Dumnezeu. Iisus cand pleaca spune ca Duhul Sfant ne v-a calauzi. Cum? Dupa parerea adventistului o calauzeste doar cand are chef sau dupa 1800 de ani...Dupa teoria lui, biserica adventista care are aproape 200 de ani si-a pastrat mai bine dogma decat prima biserica. Chiar daca nu a avut atatia martiri si nu a avut calauzirea Duhului Sfant promisa!
Apoi sa luam o biserica mai apropiata de adevar decat multe alte biserici protestante. Cea adventista. Ea a amagit cu venirea domnului a interzis anumite mancaruri si dupa cum am vazut a interzis chiar si casatoria! Apoi daca biserica are adevarul in marea masa a oamenilor credinciosi adevarul este catolic si ortodox! De exemplu la primul consiliu de la Ierusalim s-a hotarat anumite lucruri, vezi fapte apostolilor. Hotararea a dat-o majoritatea! Dar crezul adventilor este unul minoritar si chiar de ras! Nu aveti carti teologice dar in schimb va schimbati ideile de la an la an. De exemplu acum vreti sa aveti si fermei pastor! Etc etc. In schimb marea masa crede ca Maria a fdost pururea fecioara! Si marea majoritatea crestinilor stiu si cred ca Iisus este Dumnezeu! Lista continua! Aceste crezuri nu le-au schimbat de la an la an cum o fac adventii si altii si le-au avut mereu in minte credinciosii deoarece biserica a fost mereu vizibila si a spus acelasi adevar mereu fara sa se abata de la el!
P.s daca a uitat ce a scris inseamna ori ca nu scrie el ci doar citeaza pe altii ori ca scrie fara sa gandeasca prea mult! Apoi sa luam o biserica mai apropiata de adevar decat multe alte biserici protestante. Cea adventista. Ea a amagit cu venirea domnului a interzis anumite mancaruri si dupa cum am vazut a interzis chiar si casatoria!

Last edited by Neaguu; 21.07.2011 at 10:27:58.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 15:01:26
Banned

Implicit

Citat:
O biserica falsa te poate amagi cu o asa zisa venire a Domnului sau sa te invete ca Iisus nu este Dumnezeu.
Confundați Biserica AZȘ cu Martorii lui Iehova, care nici măcar biserică nu sunt, ci organizație religioasă.

Citat:
Dupa teoria lui, biserica adventista care are aproape 200 de ani si-a pastrat mai bine dogma decat prima biserica.
De ce exagerați? N-am afirmat așa ceva niciodată. Orice biserică tinde să prezerve principiile primei biserici (biserica din timpul sfinților apostoli), însă niciuna nu poate fi superioară acesteia, "păstrând mai bine" decât ea adevărurile lăsate de Divinul ei Fondator.

Citat:
Cea adventista [...] dupa cum am vazut a interzis chiar si casatoria!
Asta e chiar gogonată rău! În ce film ați "văzut" așa ceva?

Citat:
Dar crezul adventilor este unul minoritar si chiar de ras! Nu aveti carti teologice dar in schimb va schimbati ideile de la an la an.
Dacă crezul adventiștilor vă face să râdeți de unul singur e altă problemă, nu mă pronunț că nu am competența necesară; însă faptul că nu avem cărți teologice și mai ales că ne "schimbăm ideile de la an la an" e minciună sfruntată. Vedeți să nu vă pierdeți credibilitatea și în alte probleme... cunoașteți proverbul cu picioarele scurte...

Citat:
P.s daca a uitat ce a scris inseamna ori ca nu scrie el ci doar citeaza pe altii ori ca scrie fara sa gandeasca prea mult! Apoi sa luam o biserica mai apropiata de adevar decat multe alte biserici protestante. Cea adventista. Ea a amagit cu venirea domnului a interzis anumite mancaruri si dupa cum am vazut a interzis chiar si casatoria!
Se pare că chiar dvs. ați uitat ce ați scris mai sus și repetați același lucru. Ori vă "citați" pe dvs., ori ați făcut-o "fără să gândiți prea mult".
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 21:54:05
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Adventii se trag din minciuna lui Miler. Apoi White a mai profetit de cel putin 3 ori sfarsitul lumii. Apoi in minciuna alba pagina care o gasesti pe net ea spune ca generatia in timpul careia scrie cartea il va vedea pe Domnul !
Biserica nu poate scapa adevarul din mana deoarece ea prezinta adevarul! O biserica asemanatoare cu biserica adventa nu a existat vreodata! Chiar adventii nu respectau de la inceput sabatul !
Adventii interzic casatoria dintre un adventist si un ortodox sau catolic cel putin pana la o anumita varsta!
Carti teologice aveti dar putine si de doi bani. Dar crezul il schimbati. Aveti cruci pe biserici si inainte nu aveati! Inainte nu aveati voie sa beti vin acum nu il beti dar recunoasteti ca cel putin vinul nu este interzis de lege(i).Mai recent vreti sa introduceti femeia pastor in biserica!
Esti penibil cu ultimul citat. Te-ai facut de ras uiti ce scrii si pui ce ai scris tu in gura (mana) altuia :))

Last edited by Neaguu; 21.07.2011 at 21:56:11.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05