Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2011, 00:18:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu sunt o adepta a cezarienei daca nu este nevoie, personal, dar pot intelege bine femeile carora le este frica de durerile si pericolele unei nasteri naturale in conditiile spitalelor din romania, despre care am auzit tot felul de grozavii.
De durere si suferinta nu scapi nici prin cezariana. Ai dureri dupa aia. Insa scapi de durerile necontrolabile si de imprevizibilul unei nasteri.
Eu pot integege bine si nu judec o femeie care alege din aceste cauze cezariana.
(Am nascut o data natural, iar a doua oara prin cezariana de urgenta, deci am trecut prin ambele experiente; iar in ceea ce priveste sanatatea copiilor.. cel nascut prin cezariana este de o sanatate uluitoare, nu a fost de cat odata bolnav de cand s-a nascut)
Aiurea, mai tare risti sa patesti ceva la o cezariana.
Cred ca ai idee cat se taie pe acolo..

Cunosc o femeie care a ramas cu un singur copil de pe urma unei cezariene. I-a taiat ceva "extra", s-au prins tarziu..si asta a fost.

Cea care i-a facut "minunea" este acum un ginecolog f. respectat, si nu ca n-ar avea de ce sa fie, dar se mai intampla.

Majoritatea femeilor se recupereaza f. greu de la o cezariana, nici macar nu-si pot ingriji copilul cum trebuie imediat dupa.

Practic e o pacaleala, scapi de cateva ore de chin si le recuperezi pe perioada de cateva zile/saptamani altele luni daca mai au si complicatii.

Daca ai nascut prin cezariana nu inseamna ca un copil este damnat, pur si simplu riscurile sunt mai mari pentru sanatatea lui, si la nastere si pe termen lung.

Sa stii lucrurile astea si totusi sa accepti schimbul asta..

Acum o intrebare care ar trebui sa si-o puna o femei crestina care accepta targul asta..daca de frica accepta targul asta si isi risca sanatatea propriului copilul, de frica nu s-ar putea mai tarziu sa riste ceva mai abstract cum ar fi de exemplu mantuirea?

Binenteles, nu vorbesc ca o femeie, vorbesc ca un barbat care vede in femeia care accepta sa treaca prin chinurile nasterii pentru copilul sau, jertfa lui Hristos care a acceptat sa treaca prin chinurile torturii si a crucii pentru mantuirea noastra.
Din punctul asta de vedere e greu sa nu vezi si ce inseamna opusul acestei alegeri.

Intrebarea pentru femeie si la care doar femeia poate sa raspunda, este daca femeia reuseste sa se raporteze cu gestul asta la Hristos.

Last edited by AlinB; 23.07.2011 at 00:25:01.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pledoarie ptr gandirea pozitiva ingerul_pazitor Generalitati 4 03.07.2012 09:55:46
Pledoarie pentru VIATA! Florin-Ionut Nunta 17 18.12.2010 14:56:01
rugaciuni pentru nasterea de prunci sanatosi lidiap Rugaciuni 10 10.05.2010 22:51:06
Rugaciune pentru nasterea unui copil... maggie Rugaciuni 15 23.04.2009 11:57:52
UE si alimentatia naturala nicoletajuravle Generalitati 9 21.04.2007 11:42:44