Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.11.2011, 16:45:21
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Stai linistit,e buna si soia,dar poti tu sa mananci numai asa ceva?? O dai in alte alea... Nu incerca sa ma convingi de aceste lucruri,am facut si eu 10 ani de sport,pot spune ca am idee despre nutritie cat de cat. Utilizatorii mai vechi ma stiu. Ca sunteti impotriva carnii va mai inteleg,dar cu ouale ce aveti?
Reply With Quote
Vechi 17.11.2011, 20:37:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit Bine ai revenit Raoul!

Eu nu-mi imaginez munca asiduua sau sport de competitie fara proteine!
Daca se va reusi si asta atunci va fi bine...
Tocmai de aceia postul si meditatia/rugaciunea merg mana in mana, iar in zilele in care vreau sa tin post negru,in mare parte trebuie sa dorm sau sa nu fac nimic,nu pot sa depun cine stie ce energie intr-o activitate pt ca nu am energie;nivelul de zahar in sange coboara f mult incat simt ca lesin.
Bineinteles,aceste particularitati sunt personale, sunt altii care nu se confrunta cu aceste senzatii si atunci tin post negru foarte usor.

Daca postul s-ar referi numai la carne,ar fi prea usor...Carnea nu inseamna prea mult pt mine.
In post,ma confrunt cu alte adictii alimentare:branza,oua,fructe de mare,frisca,iaurt,unt sau maioneza.Nu ca as consuma din acestea zilnic,dar in post parca tocmai astea imi lipsesc!!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 09:10:05
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Stai linistit,e buna si soia,dar poti tu sa mananci numai asa ceva?? O dai in alte alea...
Nu mananc numai soia. Mananc si altele: linte, naut, cartofi, legume, fructe...sunt zile cand mananc doar paine prajita cu ulei de masline iar deasupra pun fulgi de drojdie uscata inactiva (contine foooarte multa proteina - 43,7%) - are un gust foarte bun - drojdia o folosesc ca inlocuitor al branzei. Eu ma simt excelent fara a consuma produse de origine animala (carne, lapte, branza, oua), am mai multa energie, rezist muuult mai mult stresului si conditiilor de munca cu program prelungit. Inainte cand aveam o alimentatie haotica seara nu mai rezistam, simteam nevoia sa dorm, acum rezist muult mai mult. Oare sa fie intamplator?

Citat:
Nu incerca sa ma convingi de aceste lucruri,am facut si eu 10 ani de sport,pot spune ca am idee despre nutritie cat de cat. Utilizatorii mai vechi ma stiu. Ca sunteti impotriva carnii va mai inteleg,dar cu ouale ce aveti?
Nu incerc sa conving pe nimeni, stai linistit, eu m-am convins singur. Sa stii ca am facut sala o perioada de 2 ani si nu am simtit nici diferenta fata de colegii care aveau o alimentatie bazata pe proteina animala. Ridicam in rand cu ei fara sa se observe ca eu mananc doar "ierburi" asa spun eu naturismului.

Citat:
Ca sunteti impotriva carnii va mai inteleg,dar cu ouale ce aveti?
Un ou contine in functie de felul sau peste 220 mg colesterol. Ficatul poate procesa zilnic 200 mg. Ce se intampla atunci cand primeste 220? simplu! Supune ficatul la un efort foarte mare, incearca sa il elimine iar daca nu reuseste se reabsoarbe si se depune pe vase. Ei, omnivorul nu mananca doar 200 de mg , pt ca el nu mananca 1 ou si gata! Mai mananca si branzica si lapte si carne ...si se aduna o cantitate de colesterol imensa pe care ficatul nu o va putea procesa. Acest fapt duce evident in timp la deteriorarea ficatului, la arteroscelroza si alte boli date de excesul de colesterol.

Last edited by ovidiu b.; 18.11.2011 at 09:12:18.
Reply With Quote
Vechi 17.11.2011, 20:53:30
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de philalex Vezi mesajul
eu am cam renuntat la carne...mai mananc putin pui si peste....cancerul e foarte prezent la consumul de carne...mai mult mananc branzeturi si fructe si legume...iaurturi...si ciocolata....mor dupa soco...
Sper ca vb despre iaurtul simplu,tip grecesc sau bulgaresc,si nu despre cele cu"fructe"adica coloranti,arome si o tona de zahar intr-un pahar?!?
Daca doriti iaurt cu fructe,va puteti face acasa folosind miere,nuci si fructe de seson sau fructe uscate.

Cancerul este intr-adevar prezent la consumatorii de carne...insa poate fi si la vegetarieni din cauza ca legumele,salatele,fructele sunt tratate chimic si/sau iradiate sa reziste in rafturile din supermarket.
Cumparati pe cat posibil de la piata.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 18.11.2011, 15:18:42
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Nu prefer supermarketuri, e mai sigur...or fi iradiate, insa sunt mai controlate decat la tarani, care si aici sunt tratate....iaurturi cu fructe nu mananc...de fapt trebuie atent cu e-urile acidul citric e f. periculos...
mancarea are multe e-uri...salamurile si muschii tiganesti au la nitrati....cancer....mai rar cu astea...zic eu....
acum sunt si radiatiile de la Cenavoda, Cernobal....care dauneaza si ele....mai e si kosloduiul....japonia...samd

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Sper ca vb despre iaurtul simplu,tip grecesc sau bulgaresc,si nu despre cele cu"fructe"adica coloranti,arome si o tona de zahar intr-un pahar?!?
Daca doriti iaurt cu fructe,va puteti face acasa folosind miere,nuci si fructe de seson sau fructe uscate.

Cancerul este intr-adevar prezent la consumatorii de carne...insa poate fi si la vegetarieni din cauza ca legumele,salatele,fructele sunt tratate chimic si/sau iradiate sa reziste in rafturile din supermarket.
Cumparati pe cat posibil de la piata.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 17:13:41
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

[
Alimente Interzise
Alcool, Cafea, Ciocolata, Cacao, Sare, Zahar, Margarina, Sucuri: Cola, Fanta, Pepsi..., Condimente Import, Conservanti
Prajeala (execeptie: in ulei de Palmier 1/7 permis), Varza gatita, Spanac gatit, Ciuperci, Pere, Gutui, Muraturi (execeptie: varza murata fara sare - este chiar recomandata sa o consumam)
Ardei, Vinete, Rosii, Fasole Boabe (exceptie: fasole pastai), Castraveti, Mazare Verde, Otet (exceptie: otet de mere)
Carne, Mezeluri, Lapte, Branza, Oua, Orice produs animalier

?????
Interzise in post sau ingeneral?
Ok, cele animaliere, am inteles, dar ce aveti cu ardeii, rosiile si vinetele? Exceptand faptul ca pe timp de iarna au preturi prohibitive?
Si nici "eterna fasole"?
Nici minunatele ciuperci?

Lasand gluma, de chestia cu uleiul stiam, dar nu prea imi vin in cap idei de retete vegetariene, in special, gatite fara ulei. (inafara de cartofi fierti, de exemplu, dar si aia merg mai bine cu o lingurita de unt peste ei....)
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 19:05:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Interzise in post sau ingeneral?
Postul cred ca iti este clar, nu are rost sa intram in amanunte. In afara postului fiecare alege. E la libera alegere. De aici incolo fiecare are liberul albitru.

Citat:
Nici minunatele ciuperci?
Exista ciuperci cum ar fi de exemplu Hribul. Hribul are poteine de foarta buna calitatea, usor de rupt in aminoacizi si contine proteine complete datorita pezentei celor 8 aminoacizi esentiali. Deci ne serveste foarte bine creierului uman. Dar, unele ciuperci cum ar fi spre exemplu ciuperca de brad, sta pana la 90 de zile in intestin, amestecandu-se cu diverse material fecale putrezeste groaznic si trage o gramada de materii putride (jumatate digerate, jumatate nedigerate) implicand o poluare severa a structurii gastrointesinale si implicit al lichidelor absorbite si trimise mai ales in ganglioni (in primul rand in ganglionii limfatici si in al doilea rand in organele cu valoare antitoxica cum ar fi ficat, splina, pancreas. Cipuercile sunt materile de poluare, cred ca ati auzit de intoxicatii cu ciuperci. Proteinele din ciuperci se rup partial in aminoacizi si partial se plimba prin segmentul gastrointestinal in calitate de proteine partial desprinse, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (lichidul spre exemplu limfatic, plasma sanguina, lichidele din spatiile interstitiale etc, suntem 70% apa).
Dupa un timp de dietoterapie corecta se poate incepe cu Sampinioanele care sunt relativ digeste si bineinteles Hribi care sunt digeste, alimente de buna calitate.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 20:05:13
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Postul cred ca iti este clar, nu are rost sa intram in amanunte. In afara postului fiecare alege. E la libera alegere. De aici incolo fiecare are liberul albitru.

Exista ciuperci cum ar fi de exemplu Hribul. Hribul are poteine de foarta buna calitatea, usor de rupt in aminoacizi si contine proteine complete datorita pezentei celor 8 aminoacizi esentiali. Deci ne serveste foarte bine creierului uman. Dar, unele ciuperci cum ar fi spre exemplu ciuperca de brad, sta pana la 90 de zile in intestin, amestecandu-se cu diverse material fecale putrezeste groaznic si trage o gramada de materii putride (jumatate digerate, jumatate nedigerate) implicand o poluare severa a structurii gastrointesinale si implicit al lichidelor absorbite si trimise mai ales in ganglioni (in primul rand in ganglionii limfatici si in al doilea rand in organele cu valoare antitoxica cum ar fi ficat, splina, pancreas. Cipuercile sunt materile de poluare, cred ca ati auzit de intoxicatii cu ciuperci. Proteinele din ciuperci se rup partial in aminoacizi si partial se plimba prin segmentul gastrointestinal in calitate de proteine partial desprinse, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (lichidul spre exemplu limfatic, plasma sanguina, lichidele din spatiile interstitiale etc, suntem 70% apa).
Dupa un timp de dietoterapie corecta se poate incepe cu Sampinioanele care sunt relativ digeste si bineinteles Hribi care sunt digeste, alimente de buna calitate.
Nu ma gandam sa mananc ciuperci otavitoare sau halucinogene, iar cele "de brad", nu sunt sigura, dar cred ca am avut o experienta neplacuta (desi cred ca fac o confuzie, ca la mine te asigur ca n-au stat in intestin nici pe departe atat de mult...)
Dar revin, totusi, ce aveti cu rosiile, ardeii si vinetele?
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 22:02:40
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu ma gandam sa mananc ciuperci otavitoare sau halucinogene, iar cele "de brad", nu sunt sigura, dar cred ca am avut o experienta neplacuta (desi cred ca fac o confuzie, ca la mine te asigur ca n-au stat in intestin nici pe departe atat de mult...)
Ma indoiesc ca nu este asa. Eu ti-am expus o explicatie cum sta cu ciupercile. De de cele mai multe ori cad greu la ficat/stomac. Organismul insa duce foarte mult pana cand intr-o zi iti va dicta ceea ce mai suporta sau nu. Pana atunci vorbim si o sa vorbim limbi diferite si nu ai sa ma intelegi.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2012, 22:04:53
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Dar revin, totusi, ce aveti cu rosiile, ardeii si vinetele?
Este o discutie mai sensibila. Nu am nimic cu ele. Insa dintre legume ele sunt cele care au si efecte negative. Cu siguranta nu ai sa dai coltul din consumul de rosii, vinete, ardei. Aici intram pe terenul "extremist" de care amintea si Raoul.
Nu ai sa gasesti nicaieri informatii cum ca rosiile, vinetele, ardeiul nu ar fi benefice organismului. Desi nu ai sa fii de acord cu ceea ce am sa-ti expun...eu iti prezint niste idei pe care eu le-am mai expus. Esenta ideii este sa fim prudenti in consumul acestor legume. Cand ai de exemplu un disconfort sa ai calcul si faptul ca ar putea proveni si din consumul acestor legume.

Rosiile, vinetele si ardeiul contin solanina, o substanta toxica. Solanina este de asemenea un catalizator invers in organism. Gogonelele contin multa solanina, si nu ar trebui consumate de asemenea.
Eu nu sunt de acord cu sonsumul de vinete (sau sa fim totusi precauti), insa am gasit un articol care spune cam asa: "Vinetele pentru consum trebuie să fie cât mai mature, iar coaja să nu prezinte porțiuni verzi. După prepararea termică primară a legumei (coacere pe foc sau în cuptor), aceasta trebuie lăsată să se scurgă, deoarece lichidul ce rezultă conține cantități apreciabile de solanină. Nu sunt sănătoase preparatele din vinete pregătite prin fierberea în apă sau în ulei."

Samburii din rosii, vinete precum si coaja rosiilor se depun pe intestinul gros si duc la putrefactii. Efectul - enterite, enterocolite si colite, cancer de colon etc. Uite am gasit si doua articole interesante, unde se interzic anumite alimente: Enterite, Enterocolite si Colite de putrefactie, Colitele

Rosiile au o evolutie foarte mare in reactiile enzimale (de fermentatie), atat de mari incat duc la putrefactia alimentelor care se afla in sistemul digestiv spre digerare. Putrefactiile se plimba prin segmentul gastrointestinal, se trag in sange si polueaza lichidele din interiorul corpului (spre exemplu lichidul limfatic). Rosiile fiind acide este nevoie ca reactia acido-bazica sa fie corectata (organismul fiind bazic), factor care este posibil prin absorbtia calciului din sange. Iar calciul din sange este recuperat de sange luand calciul din oase, urmand atunci cand aceasta masa digerata ajunge in intestinul gros calciul sa fie restituit oaselor si sangelui. Dar cu cat inaintam in varsta procesul de absorbtie al calciului scade, procesul de recuperare din reducerea aciditatilor este tot mai complicat si omul incepe sa piarda din calciu si ca atare incepe sa scada din inaltime (explicatia oamenilor mai mici la batranete).

Last edited by ovidiu b.; 07.02.2012 at 22:26:18.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
alimentatie bio myself00 Generalitati 20 01.10.2012 09:24:46
care varianta e corecta? victortiti89 Generalitati 76 16.06.2011 17:14:43
Septuaginta este cea corecta Ioana-Andreea Secte si culte 14 18.02.2011 03:45:08
Cu ce criterii se determina care este credinta corecta si ceea falsa? Bast-et Generalitati 14 30.09.2010 16:26:07
Pentru o intelegere corecta a ortodoxiei bogdan268 Despre Biserica Ortodoxa in general 133 30.06.2009 02:40:42