Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2011, 19:02:31
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Oamenii au inteles mesajul lui Iisus? Pai bine-nteles ca l-au inteles din moment ce este scris in inimile lor! Cati insa l-au inteles in modul in care il intelegi tu? Nici macar 1% din populatia globului. Deci ori cei sub 1% sunt singurii care l-au inteles si ca atare misiunea Domnului este un esec aproape total din moment ce Iadul va fi de 99 ori mai mare ca Imparatia, ori cei sub 1% sunt cei mandrii care nu au inteles decat o parte din Adevar crezand ca asta-i tot si refuzand astfel si cealalta parte.
Deci daca tu vrei sa ma faci sa cred ca Iadul va fi suprapopulat iar in Imparatie va fi desert, pai sa stii ca nu o sa reusesti. Iisus nu si-a varsat sangele degeaba iar tu si altii nu sunteti mai cu mot sau mai iubitori ca altii ca sa meritati Imparatia iar restul Iadul. Si iata cine vorbeste de mandrie! Tocmai cel care se crede privilegiat...
Evreii in desert nu au mai asteptat sa coboare Moise de la Dumnezeu cu adevarul, si-au facut un vitel de aur la care sa se inchine, un idol.
Un om poate sa-si faca un idol fara sa foloseasca aur sau un alt material, isi face o divinitate cum isi inchipuie el, in minte. Si spune, divinitatea e asa si asa pentru ca eu asa cred ca e logic si asa as dori eu sa arate. Si nu dupa cum S-a revelat chiar El. Si se apuca sa talcuiasca, nu asculta de sfinti sau de altii, crede ca el intelege cel mai bine.

Legat acum de pasajul cu Noul Legamant din inimi, nu ai inteles, acesta e harul. Spune ca e ceva nou, care nu era inainte. Astfel oamenii vor putea mai usor sa implineasca legile. Harul se capata prin Sfantul Botez si Mirungere si se actualizeaza prin Sfanta Impartasanie. Aceasta e ceea ce a spus Mantuitorul, acesta e ceea ce va schimba pe om.
In legatura cu cei 1%, pe timpul potopului cat reprezenta Noe si familia lui din totalul populatiei? Doar el a fost salvat din potop. Cati din evrei l-au acceptat pe Mantuitor, desi au fost martori? Crestini nu sunt evreii care L-au vazut si urmasii lor, ci urmasii paganilor de atunci, care nu L-au vazut niciodata.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04