Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2011, 18:00:51
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Iisus a venit pentru toti dar se pare ca crestinatatea nu e pentru toti .
Iisus nu a venit pentru toti doar in sensul ca toti ar trebui sa beneficieze de religia crestina ci ei pot beneficia de El si in afara organizarii oficiale e bisericii atita vreme cit Il urmeaza prin fapte chiar si fara sa Ii stie Numele sau faptele.

Desigur ca noi credem ca in crestinatate e numai lapte si miere si ca intotdeauna conducerea ei a fost calauzita infailibil, dovada contrara este tocmai farimitarea unitatii initiale si derapajele istorice unele necunoscute noua inca.
spui de new age ca si cum ar fi o singura doctrina reprezentativa pentru toate curentele religioase din lume. Insa nu este deloc asa , in lume exista cam 2000 de ramuri diferite pe cind in new age sint grupate printro asociatie -mai mult simblica -doar vreo 20 a caror doctrine se bat cap in cap si nu are nimeni intentia sa le fuzioneze incit sa devina una. fiecare isi pastreaza specificul, mai prost sau mai putin prost dupa cum ii este felul.

Asa incit daca unii de acolo cred in Iisus asta nu inseamna ca din start orice zic ei nu au dreptate , mai au si bucatele de adevar unii dintre ei . deci nu tot ce cred ei este automat fals doar ca formal sint asociati cu diferite alte aberatii care nici nu se pot numi religii.
daca ei ar visa la o religie unica ar face o doctrina unica insa chiar daca viseaza si ei si poate multi altii la o religie unica ea nu este posibila fara prezenta lui Dumnezeu pe pamint care sa ii converteasca pe toti nazuitorii.

daca altii viseaza la o religie unica si bisericile iar se opun asta nu inseamna ca Dumnezeu nu vrea o singura inchinare unica intro religie unica cu un singur Domn si un singur Nume dupa cum scrie si dupa cum promite Domnul ca "tot genunchiul se va pleca in fata Lui".
Insa diferenta este in ce mod va face Dumnezeu acest lucru si cu ajutorul caror vrednici.
Hristos s-a referit la o comunitate atunci cand a spus ca "acolo unde sunt doi sau trei adunati in numele Meu acolo voi fi si Eu", dar nu la o grupare care se raporteaza subiectiv la adevarul descoperit de El. Noi suntem madulare ale unui singur Trup- Biserica.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 18:32:46
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Atita vreme cit nu detii cunoasterea deplina sau harisme de cunoastere nu poti fi sigur cine se rapoteaza obiectiv si cine nu , fiecare considera ce gruparea lui se raporteaza obiectiv insa Iisus nu a zis nimic de raportare nici obiectiva nici subiectiva , raportarea este adaugata de noi.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 18:39:04
Banned

Implicit

Sintem madularele in masura in care manifestam calitatile interioare , sfintenia , msura in care Il urmam, daca si altii le manifesta inseamna ca si ei sint madulare fara sa stie.
cel care doar crede si nu are fapte nu prea mai este madular , mai degraba madular este cel care nu crede dar are fapte pentru ca altfel nu ar mai fi placut Domnului mai mult decit cel credincios si pacatos.

Asa incit nu stiu daca Iisus s-a referit strict la Biserica crestina. ma degraba la cei care implinesc Legea caci prin Lege vom fi judecati in final si nu doar prin credinta fara de fapte.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 18:50:33
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cipri85,
Userul dinaintea ta care a venit cu aceleasi acuzatii mincinoase ca si tine a fost invitat, la fel ca si tine, sa-si sustina acuzatiile cu probe, adica cu citate din cele spuse de mine. Acela s-a oprit. Doar tu ai continuat sa arunci cu acuzatii mincinoase fara a putea sa le dovedesti prin citate din cuvintele mele. Asa ca nu te mai ascunde dupa ceilalti.
Si tribunalele omenesti care nu au atins desavarsirea judecatii Domnului, judeca pe baza de probe, demonstrabile, numai tu arunci cuvinte in vant.
Tot ce am afirmat am afirmat din Biblie si am argumentat. Si nu anuleaza deloc credinta ortodoxa, ci credinta ortodoxa stie doar cum se vor mantui ortodocsii, ori aici este vorba despre mantuirea paganilor care a fost explicata oricum de Ap. Pavel inaintea mea. Nu am adus eu nimic nou, ci am afirmat exact aceleasi lucruri ca si el.
Cat despre completarea despre Euharistie, este perfect adevarata, insa cine nu cere crezand ca nu mai are ce afla, iata ca nu primeste. Oricum este posibil sa o gasesc in ceva rugaciuni ortodoxe uitate prin vreo carte.
Si degeaba te lauzi ca stii ce a scris Sf. Ioan Gura de Aur daca habar nu ai de treaba cu copiii. Asta-i mandrie, sa crezi ca stii tu totul si nu ai de ce intreba. Asa ca ramai in atotstiinta ta.
Nu m-am oprit din acea cauza, ci pentru ca nu imi pierd timpul sa citesc toate erorile pe care le scrii. Stiu ce conceptii ai si stiu ca din mandrie nu o sa vrei sa afli adevarul.
Ceea ce propovaduiesti tu e o noua religie, a ta. Noi sunte de religie ortodoxa, singura mantuitoare. In religia asta a ta, adrianism sa-i spunem, ai inventat o noua invatatura, bazata pe conceptiile tale despre divinitate. Pentru aceasta talcuiesti Sfintele Scripturi in cheia ta, ca sa se potrivesca cu ce crezi tu. Nu esti doar tu, sunt mai multi cu aceste conceptii, fac parte din noua era, noua ordine si religie care se incearca a fi propagata. Acesta este New-Age. Fara sa stii tu esti adepta fidela a acestor conceptii, capatate probabil din lecturi sau ascultand alte pareri.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 18:55:52
Banned

Implicit

iar ceea ce vorbeam -o singura religie poate sa nu aibe neaparat o unitate de monolit ar putea sa fie o singura credinta cu "un singur Nume" dar cu diferite ramuri si comunitati.
Insa chiar si asa este imposibil sa convertesti intreaga lume la o singura credinta. Atunc cind omul nu are o cale spirituala clara si nu are rezultate deosebite se lasa usor convertiti , cum au fost si vechi europeni si americanii si altii care nu erau multumiti de religia sau ramura lor insa altii care isi dau toata silinta si au si rezultate e mai greu sa ii convertesti.
Altii poate sint orbiti de atasament religios , fanatism , poate unii sint vinovati doar ca s-au nascut intro anume religie sau loc in care crestinatatea nu a ajuns niciodata in sute de ani pe acolo si poate nici nu va ajunge prea curind.

Insa este posibil sa fie vb ntradevar de o singura religie nedifentiata avind in vedere expresia o singura turma si un singur pastor.
probabil ca "mireasa" tocmai la aceasta turma unica se refera.

Eu prin expresia a aduna lalalta toate popoarele din gura lui Dumnezeu asta inteleg -in primul rind o unitate religioasa si poate apoi eventual si una economica politica cine stie o noua orinduire mai dreapta lipsita de spirit concurential acerb, una mai frateasca in care leul sa nu manince mielul ci sa stea amindoi la masa sa pasca iarba impreuna.
In care oamenii sa nu faca doar casele altora ci sa isi ridice casele lor.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:02:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Oamenii au inteles mesajul lui Iisus? Pai bine-nteles ca l-au inteles din moment ce este scris in inimile lor! Cati insa l-au inteles in modul in care il intelegi tu? Nici macar 1% din populatia globului. Deci ori cei sub 1% sunt singurii care l-au inteles si ca atare misiunea Domnului este un esec aproape total din moment ce Iadul va fi de 99 ori mai mare ca Imparatia, ori cei sub 1% sunt cei mandrii care nu au inteles decat o parte din Adevar crezand ca asta-i tot si refuzand astfel si cealalta parte.
Deci daca tu vrei sa ma faci sa cred ca Iadul va fi suprapopulat iar in Imparatie va fi desert, pai sa stii ca nu o sa reusesti. Iisus nu si-a varsat sangele degeaba iar tu si altii nu sunteti mai cu mot sau mai iubitori ca altii ca sa meritati Imparatia iar restul Iadul. Si iata cine vorbeste de mandrie! Tocmai cel care se crede privilegiat...
Evreii in desert nu au mai asteptat sa coboare Moise de la Dumnezeu cu adevarul, si-au facut un vitel de aur la care sa se inchine, un idol.
Un om poate sa-si faca un idol fara sa foloseasca aur sau un alt material, isi face o divinitate cum isi inchipuie el, in minte. Si spune, divinitatea e asa si asa pentru ca eu asa cred ca e logic si asa as dori eu sa arate. Si nu dupa cum S-a revelat chiar El. Si se apuca sa talcuiasca, nu asculta de sfinti sau de altii, crede ca el intelege cel mai bine.

Legat acum de pasajul cu Noul Legamant din inimi, nu ai inteles, acesta e harul. Spune ca e ceva nou, care nu era inainte. Astfel oamenii vor putea mai usor sa implineasca legile. Harul se capata prin Sfantul Botez si Mirungere si se actualizeaza prin Sfanta Impartasanie. Aceasta e ceea ce a spus Mantuitorul, acesta e ceea ce va schimba pe om.
In legatura cu cei 1%, pe timpul potopului cat reprezenta Noe si familia lui din totalul populatiei? Doar el a fost salvat din potop. Cati din evrei l-au acceptat pe Mantuitor, desi au fost martori? Crestini nu sunt evreii care L-au vazut si urmasii lor, ci urmasii paganilor de atunci, care nu L-au vazut niciodata.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:05:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Nu e bine sa te pui cu intuitia feminina , ca ele simt cu inima ce noi cu mintea nu simtim.
Din intuitie si ratiune s-au nascut toate religiile si idolatria. De aceea religia crestina a revelata, adica Dumnezeu ne-a aratat El insusi care e adevarul. Cu intuitia nu mai gaseau niciodata adevarul, pentru ca oadata cu ruperea legaturii cu Dumnezue aceasta s-a atrofiat.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:16:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Draga Cipri,

Faci cum vrei. Sfantul Ioan Gura de Aur a zis foarte clar, negru pe alb chiar, ca nu au pacate copiii.
Copiii nu au pacate, nici nu ar avea de unde sa aiba. Noi spunem ca oamneii mostenesc urmarile pacatului stramosesc, nu pacatul lui Adam. Catolicii spun ca mostenesc chiar pacatul. La fel, copiii mostenesc si urmarile pacatelor parintilor si stramosilor, nu pacatele. De exemplu in medicina s-a arata asta, prin bolile ereditare, mostenim genele parintilor.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:21:05
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu m-am oprit din acea cauza, ci pentru ca nu imi pierd timpul sa citesc toate erorile pe care le scrii. Stiu ce conceptii ai si stiu ca din mandrie nu o sa vrei sa afli adevarul.
Ceea ce propovaduiesti tu e o noua religie, a ta. Noi sunte de religie ortodoxa, singura mantuitoare. In religia asta a ta, adrianism sa-i spunem, ai inventat o noua invatatura, bazata pe conceptiile tale despre divinitate. Pentru aceasta talcuiesti Sfintele Scripturi in cheia ta, ca sa se potrivesca cu ce crezi tu. Nu esti doar tu, sunt mai multi cu aceste conceptii, fac parte din noua era, noua ordine si religie care se incearca a fi propagata. Acesta este New-Age. Fara sa stii tu esti adepta fidela a acestor conceptii, capatate probabil din lecturi sau ascultand alte pareri.
E bine de stiut ca nu faptul de a aduce marturii mincinoase pe care nu le poti demonstra te-a oprit.
Draga Catalin, tu esti cel care interpretezi aiurea pentru ca ai zis ca Judecata Domnului dupa fapte (cap. 25 de la Matei) se va face in cazul paganilor pentru a stabili o pedeapsa mai mare sau mai mica in Iad, in timp ce Iisus a zis ca o va face pentru a separa caprele la stanga care vor merge in Iad de oile la dreapta care vor merge cu El in Imparatie. Eu nu am facut altceva decat sa redau cuvintele Domnului in timp ce tu ai dat interpretarea ta absolut originala, ba chiar m-ai acuzat ca as tine Legea Veche de parca pe de o parte eu as fi scris capitolul 25 de la Matei si eu as fi decis cum sa se faca Judecata, si pe de alta parte de parca eu as confunda faptele Legii Vechi cu Noul Legamant si nu tu.
Asa ca draga Catalin, tu esti care interpretezi, si nu o sa gasesti nicaieri ca Domnul va judeca altfel decat dupa faptele iubirii aproapelui la Judecata finala. Singurul lucru pe care o sa il gasesti este faptul ca cei care au in plus si cunoasterea lui ca Fiu al lui Dumnezeu nu vor mai fi judecati asa cum si viceversa, cei care il vor cunoaste si vor face chiar minuni in numele Lui dar nu au faptele iubirii, vor ajunge la Judecata si prin Judecata vor ajunge la stanga Lui, in Iad. Toate acestea le gasesti in Biblie, varianta ta insa nu.
Numai bine!
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 19:23:29
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
Cipri85,
Userul dinaintea ta care a venit cu aceleasi acuzatii mincinoase ca si tine a fost invitat, la fel ca si tine, sa-si sustina acuzatiile cu probe, adica cu citate din cele spuse de mine. Acela s-a oprit. Doar tu ai continuat sa arunci cu acuzatii mincinoase fara a putea sa le dovedesti prin citate din cuvintele mele. Asa ca nu te mai ascunde dupa ceilalti.
Draga dovezile sunt propriile tale postari. Si sa stii ca ti le-am urmarit cu atentie dandu-ti raspuns la mai multe din ele. Si sa stii ca nu sunt chiar ata de chitibusar incat sa ma apuc si sa-ti copiezi afirmatiile de acum o saptamana sau acu 3 zile.
Citat:
Tot ce am afirmat am afirmat din Biblie si am argumentat. Si nu anuleaza deloc credinta ortodoxa, ci credinta ortodoxa stie doar cum se vor mantui ortodocsii, ori aici este vorba despre mantuirea paganilor care a fost explicata oricum de Ap. Pavel inaintea mea. Nu am adus eu nimic nou, ci am afirmat exact aceleasi lucruri ca si el.
Cat despre completarea despre Euharistie, este perfect adevarata, insa cine nu cere crezand ca nu mai are ce afla, iata ca nu primeste. Oricum este posibil sa o gasesc in ceva rugaciuni ortodoxe uitate prin vreo carte.
Care Biblie? Cea dupa Adriana rastransa si selecatata in functie de eul propriu, la fel si interpretarea? Draga adevarul Biblic e unul singur, nu exista mai multe interpretari, dupa cum nu exista mai multi Hristosi, sau variante ale invataturii lui Hristos. Hristos chiar ne avertizeaza sa nu-i modificam invattura sa nu i-o interpretam dupa bunul plac. Vezi ce spune Hristos despre cel care ar indrazni sa schimba chiar si o cirta. Asa ca n-ar fi bine sa ne jucam de-a interpretatu' de texte sfinte mai ales daca n-avem nici macar calificrea minima necesara. Draga toata Biserica(nu numai cea Ortodoxa vezi si Biserica inrudit acu noi Catolica; si implicit si Pavel caruia ii pui in carca invataturi, se pare ca a venit si randul lui) afirma ca mantuirea paganilor este una exceptionale(cazuri foarte rare) pentru ca nu poseda 'uneltele' pe care Hristos ni le-a lasat prin activiatea Sa culminata cu Jertfa pe Cruce: Botezul in numele Sf. Treimi, Euharistia, Spovedania plus celelalte Sf. Taine. Hristos ii trimite la propovaduire pe apostoli tocmai pentru ca in lumea pagana nu exista mantuire. Crezi ca de florile marului ajunge Toma in India incercand sa le arate hindusilor adevarul de credinta? Din nefericire pentru indieni doar putini l-au acceptat si majoritatea sunt inca hidusi. Draga stii care era sfatul adresat de Hristos apostolilor cu privire la casele/orasele ce nu vor primii invatatura de credinata crestina: sa-si scuture pana si incaltarile de praful acestor comunitati pentru ca completeaza Hristos: 'Mai usor le va fi in ziua judecatii celor din Sodoma si Gomora decat acestor comunitati'.
Draga Hristos afirma foarte clar ca in afara de ce a lasat El nu mai exista altceva care sa duca la mantuire. El e singura Cale, Singurul Adevar, si singura Viata. Daca poti si te tine contrazice-l. N-ar fi prima data.
Citat:
Si degeaba te lauzi ca stii ce a scris Sf. Ioan Gura de Aur daca habar nu ai de treaba cu copiii. Asta-i mandrie, sa crezi ca stii tu totul si nu ai de ce intreba. Asa ca ramai in atotstiinta ta.
Nu consider ca stiu totul cu privire mantuire. In schimb Biserica stie totul prin Sf. Scripatura si Sf Traditie(inclusiv contributia Sf. Ioan Gura de Aur). Stand pe langa Biserica si nu visand posibilitati alternative de mantuire am sa ajung daca ma va invrednici Dumnezeu sa ajung sa stiu mai multe. N-ai inteles nici acum "treaba cu copiii" rostul botezului inca din frageda pruncie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04