![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Atita vreme cit nu detii cunoasterea deplina sau harisme de cunoastere nu poti fi sigur cine se rapoteaza obiectiv si cine nu , fiecare considera ce gruparea lui se raporteaza obiectiv insa Iisus nu a zis nimic de raportare nici obiectiva nici subiectiva , raportarea este adaugata de noi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sintem madularele in masura in care manifestam calitatile interioare , sfintenia , msura in care Il urmam, daca si altii le manifesta inseamna ca si ei sint madulare fara sa stie.
cel care doar crede si nu are fapte nu prea mai este madular , mai degraba madular este cel care nu crede dar are fapte pentru ca altfel nu ar mai fi placut Domnului mai mult decit cel credincios si pacatos. Asa incit nu stiu daca Iisus s-a referit strict la Biserica crestina. ma degraba la cei care implinesc Legea caci prin Lege vom fi judecati in final si nu doar prin credinta fara de fapte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce propovaduiesti tu e o noua religie, a ta. Noi sunte de religie ortodoxa, singura mantuitoare. In religia asta a ta, adrianism sa-i spunem, ai inventat o noua invatatura, bazata pe conceptiile tale despre divinitate. Pentru aceasta talcuiesti Sfintele Scripturi in cheia ta, ca sa se potrivesca cu ce crezi tu. Nu esti doar tu, sunt mai multi cu aceste conceptii, fac parte din noua era, noua ordine si religie care se incearca a fi propagata. Acesta este New-Age. Fara sa stii tu esti adepta fidela a acestor conceptii, capatate probabil din lecturi sau ascultand alte pareri. |
|
|||
|
|||
![]()
iar ceea ce vorbeam -o singura religie poate sa nu aibe neaparat o unitate de monolit ar putea sa fie o singura credinta cu "un singur Nume" dar cu diferite ramuri si comunitati.
Insa chiar si asa este imposibil sa convertesti intreaga lume la o singura credinta. Atunc cind omul nu are o cale spirituala clara si nu are rezultate deosebite se lasa usor convertiti , cum au fost si vechi europeni si americanii si altii care nu erau multumiti de religia sau ramura lor insa altii care isi dau toata silinta si au si rezultate e mai greu sa ii convertesti. Altii poate sint orbiti de atasament religios , fanatism , poate unii sint vinovati doar ca s-au nascut intro anume religie sau loc in care crestinatatea nu a ajuns niciodata in sute de ani pe acolo si poate nici nu va ajunge prea curind. Insa este posibil sa fie vb ntradevar de o singura religie nedifentiata avind in vedere expresia o singura turma si un singur pastor. probabil ca "mireasa" tocmai la aceasta turma unica se refera. Eu prin expresia a aduna lalalta toate popoarele din gura lui Dumnezeu asta inteleg -in primul rind o unitate religioasa si poate apoi eventual si una economica politica cine stie o noua orinduire mai dreapta lipsita de spirit concurential acerb, una mai frateasca in care leul sa nu manince mielul ci sa stea amindoi la masa sa pasca iarba impreuna. In care oamenii sa nu faca doar casele altora ci sa isi ridice casele lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un om poate sa-si faca un idol fara sa foloseasca aur sau un alt material, isi face o divinitate cum isi inchipuie el, in minte. Si spune, divinitatea e asa si asa pentru ca eu asa cred ca e logic si asa as dori eu sa arate. Si nu dupa cum S-a revelat chiar El. Si se apuca sa talcuiasca, nu asculta de sfinti sau de altii, crede ca el intelege cel mai bine. Legat acum de pasajul cu Noul Legamant din inimi, nu ai inteles, acesta e harul. Spune ca e ceva nou, care nu era inainte. Astfel oamenii vor putea mai usor sa implineasca legile. Harul se capata prin Sfantul Botez si Mirungere si se actualizeaza prin Sfanta Impartasanie. Aceasta e ceea ce a spus Mantuitorul, acesta e ceea ce va schimba pe om. In legatura cu cei 1%, pe timpul potopului cat reprezenta Noe si familia lui din totalul populatiei? Doar el a fost salvat din potop. Cati din evrei l-au acceptat pe Mantuitor, desi au fost martori? Crestini nu sunt evreii care L-au vazut si urmasii lor, ci urmasii paganilor de atunci, care nu L-au vazut niciodata. |
|
|||
|
|||
![]()
Din intuitie si ratiune s-au nascut toate religiile si idolatria. De aceea religia crestina a revelata, adica Dumnezeu ne-a aratat El insusi care e adevarul. Cu intuitia nu mai gaseau niciodata adevarul, pentru ca oadata cu ruperea legaturii cu Dumnezue aceasta s-a atrofiat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Copiii nu au pacate, nici nu ar avea de unde sa aiba. Noi spunem ca oamneii mostenesc urmarile pacatului stramosesc, nu pacatul lui Adam. Catolicii spun ca mostenesc chiar pacatul. La fel, copiii mostenesc si urmarile pacatelor parintilor si stramosilor, nu pacatele. De exemplu in medicina s-a arata asta, prin bolile ereditare, mostenim genele parintilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Draga Catalin, tu esti cel care interpretezi aiurea pentru ca ai zis ca Judecata Domnului dupa fapte (cap. 25 de la Matei) se va face in cazul paganilor pentru a stabili o pedeapsa mai mare sau mai mica in Iad, in timp ce Iisus a zis ca o va face pentru a separa caprele la stanga care vor merge in Iad de oile la dreapta care vor merge cu El in Imparatie. Eu nu am facut altceva decat sa redau cuvintele Domnului in timp ce tu ai dat interpretarea ta absolut originala, ba chiar m-ai acuzat ca as tine Legea Veche de parca pe de o parte eu as fi scris capitolul 25 de la Matei si eu as fi decis cum sa se faca Judecata, si pe de alta parte de parca eu as confunda faptele Legii Vechi cu Noul Legamant si nu tu. Asa ca draga Catalin, tu esti care interpretezi, si nu o sa gasesti nicaieri ca Domnul va judeca altfel decat dupa faptele iubirii aproapelui la Judecata finala. Singurul lucru pe care o sa il gasesti este faptul ca cei care au in plus si cunoasterea lui ca Fiu al lui Dumnezeu nu vor mai fi judecati asa cum si viceversa, cei care il vor cunoaste si vor face chiar minuni in numele Lui dar nu au faptele iubirii, vor ajunge la Judecata si prin Judecata vor ajunge la stanga Lui, in Iad. Toate acestea le gasesti in Biblie, varianta ta insa nu. Numai bine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Draga Hristos afirma foarte clar ca in afara de ce a lasat El nu mai exista altceva care sa duca la mantuire. El e singura Cale, Singurul Adevar, si singura Viata. Daca poti si te tine contrazice-l. N-ar fi prima data. Nu consider ca stiu totul cu privire mantuire. In schimb Biserica stie totul prin Sf. Scripatura si Sf Traditie(inclusiv contributia Sf. Ioan Gura de Aur). Stand pe langa Biserica si nu visand posibilitati alternative de mantuire am sa ajung daca ma va invrednici Dumnezeu sa ajung sa stiu mai multe. N-ai inteles nici acum "treaba cu copiii" rostul botezului inca din frageda pruncie. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 10:55:13 |
Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 09:45:46 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 14:38:18 |
VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 22:39:04 |
|