![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate Și de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ți fie ție ca un păgân și vameș. Lăudând pe Dumnezeu și având har la tot poporul. Iar Domnul adăuga zilnic Bisericii pe cei ce se mântuiau. Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstrați Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său. Și pe unii i-a pus Dumnezeu, în Biserică: întâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea învățători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor. Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în Biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum și Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui mântuitor și este. Și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană. Căci nimeni vreodată nu și-a urât trupul său, ci fiecare îl hrănește și îl încălzește, precum și Hristos Biserica, Și El este capul trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morți, ca să fie El cel dintâi întru toate. Și Eu îți zic ție, că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și porțile iadului nu o vor birui. Acum mă bucur de suferințele mele pentru voi și împlinesc, în trupul meu, lipsurile necazurilor lui Hristos, pentru trupul Lui, adică Biserica, Infailibila ma e apoi Sf. Scriptura scrisa sub inspiratia Duhului Sfant. Mantuitorul spune ca cerul si pamantul vor trece dar Cuvantul sau este vesnic. Infailibile mai sunt apoi Sfintele Sinoade incepand cu cel Apostolic din anul 50 si terminand cu cel de-al 7-lea sinod ecumenic. Toate hotararile acestora s-au luat sub influenta Duhului Sfant. Informeaza-te cu privire la ce au insemnat sinoadele ecumenice cat au tinut, cata rugaciune si post s-a facut in timpul dezbaterilor si inainte de hotarare implorandu-l pe Dumnezeu sa-i tina in adevar sa. Mai informeaza-te apoi cu privire la sfintenia celor ce au participat la aceste sinoade si au sustinut credinta ortodoxa, asa cum o stim astazi. Vezi cine a fost un sfant Spiridon, un sfant Atanasie patriarh al Alexandriei(doar un simplu diacon in timpul sinodului), un sfant Nicolae. Vezi apoi cine a fost Arie sau Nestor. Mare diferenta! Draga nu s-au ascuns de catre biserica nici o scriere fie ca sunt conforme cu dogma ortodoxa sau sunt eretice. Apoi scrierile individuale au fost discutate decat foarte rar in sinoade. Fiecare parinte si-a difuzat independent scrierile(omilii, talcuiri) prin predici, scrisori, sau tiparindu-le. Draga biserica nu a cenzurat nimic dovada ca arianismul si alte rataciri au 'prins'(vezi cazul gotilor) si dupa Sinod. biserica a spus doar atat despre o invatatura: este sau nu conforma cu invatatura Mantuitorului. Draga toti ereticii n-au fost nici mari rugatori nici mari postitori si nici mari filantropi. Au fost in schimb mari rationalisti si mari scolastici. Numitorul comun al tuturora a fost mandria si indreptatirea de sine. Ei sunt cei care prin invatatura gresita au iesit din biserica lui Hristos. Ei sunt o parte a prorocilor micinosi(avem multi si in ziua de azi si poate vor ma rasari si altii) amintiti de Hristos, ei sunt lupii imbrcati in piei de oaie care farmiteaza Turma lui Hristos. Dupa cum spunea IPS Bartolomeu ‘Iuda se plimba nestingherit prin societate, prin istoria omenirii, dar si prin crestinatate. Isprava lui cea mai mare este aceea ca, dintr-o singura biserica, a facut mai multe. Din mai multe a facut o puzderie. Si continua s-o faca, prin ceea ce ii este propriu: lacomie, invidie, orgoliu. Se adapteaza usor, si-a rafinat metodele. Lucreaza la lumina noptii si comunica prin unde hertiene. E un iscusit importator de religie, oferind-o concurential pe piata bunurilor de consum. Altfel, e un ecumenist convins. Cand nu lucreaza pe furis, te invita la dialog fratesc. Daca-l refuzi sau daca te aperi, te pomenesti intolerant, conservator, fundamentalist, retrograd.’ Spre deosebire acei sfinti parinti ale caror lucrarii fac parte din Sfanta Traditie i-au urmat intru totul lui Hristos au fost si mari rugatori si mari postitori si cei care au avut pozitia necesara(vezi Sf. Vasil cel Mare sau Sf. Ioan Gura de Aur) au fost si mari filantropi. Sfintii parinti l-au pus pe Dumnezeu inaintea eului propriu, au cerut Doamne fie voia Ta si nu voia mea, au cerut autorul lui Dumnezeu in talcuirea Sf. Scripturi. Nu e nevoie de teste de sfintenie in cazul accederii in cadrul ierarhiei. Atat timp cat Duhul Sfant lucreaza in biserica atat timp cat Hristos este Capul Bisericii, Hristos este cel ce conduce biserica si nu va lasa ca aceasta sa fie nimicita('nu te teme turma mica'; foarte importanta formularea 'turma mica' prin care se arata ca urmatorii lui Hristos reprezinta o minoritate, la fel cum crestinismul autentic este impartasit de o minoritate), biruita nici macar de portile Iadului. Parca asa spune Sfanta Scriptura. Draga atat timp cat va tine lumea asta va exista si turma mica de drept slavitori de urmatori ai Adevarului. Istoria dar si argumentele logice indica spre biserica Ortodoxa(unii ar spune si BC). E singura care are contact cu perioda apostolica, continuitate, invatatura ce nu intra in contraditie cu Sf. Scriptura, statornicie in invatatura... |
|
|||
|
|||
![]()
Din cite stiu eu canonul referitor la intrunirile sinodale obliga toti membrii sinodului sa aibe darul deosebirii duhurilor si al adevarului, iar daca nu il au atunci nu au voie sa se intruneasca lasind viitoarelor sinoade stabilirea hotaririlor importante insa in istorie nu s-a respectat intotdeauna acest canon.
Primul precedent negativ a fost la consiliul de la Niceea. Daca darul ar fi fost prezent nu mai era nevoie sa se roage ca sa primeasca de la Iisus in vis sfatul sa mai astepte - sa nu se grabesca sa dea mina cu Constantin. Insa ei au asteptat doar doua saptamini, daca mai asteptau doua Constantin oricum ar fi murit si nu ar mai fi fost obligati sa faca anumite intelegeri "contractuale' facind derogari de la unele dogme si versete biblice. Este adevarat crestinatatea s-ar fi raspindit poate mai lent dar mai sanatos- si fara prigonirea si uciderea, incendierea celor care s-au opus crestinarii fortate a lui Constantin..fapte de care nimeni nu s-a spalat inca pe miini din moment ce dictatorul a fost canonizat chiar de biserica. Oficial s-a dat vina pe soldati care chipurile nu ar fi fost platiti la timp si s-au razbunat culmea -de ce oare- tocmai pe cei care nu se crestinau. Despre aceste lucruri nu se spun in media insa cei care studiaza teologia le pot afla studiind mai in detaliu subiectul. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar ceva "in parte" nu are cum sa fie infailibil decit cel mult in dragostea fara partinire fie ca ala e catolic, protestant sau gnostic -cum a fost Tertulian.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu iti spun ca si astazi exista anumite scrieri, taine si proorocii calugaresti la care mirenii nu au acces. Si asta incluisiv la catolici cit si si la protestanti.
Am informatia din surse diferite din interiorul bisericii, iar ulterior cind am vrut sa cer mai multe amanunte lui Snagoveanu despre o anume profetie mai lunga numita Dogma Adevarului brusc mi-a intors spatele si a plecat fara nici un cuvint chiar daca initial parea interesat de subiectul profetiilor. Nu stiu daca ai citit cartea "Calugarii" scrisa de citiva calugari din rep Moldova care au adunat in timp mai multe profetii din lumea calugareaca si in general din lumea ortodoxa, in Rusia pina la muntele Athos. Ulterior cartea a fost contestata de oficialitati datorita unor revelatii considerate necanonice desi nterpretarea data de autori nu contraziceau dogma ortodoxa. Insa ce vreau sa subliniez este ca la un moment dat reise ca in Grecia a avut loc o grava problema (nu se specifica absolut nimic despre natura ei) insa in legatura cu ea calugari din grecia au apelat la ajutorul unor calugari din Rusia ca sa intrebe pe Dumnezeu daca Grecia si un aumit oras este orasul vinovat din Apocalipsa iar raspunsul a fost ca nu este ci ca altul este care nu este departe fiind aflat pe un pamint legat de uscat. Pina la acea data se credea ca istanbulul este oarsul vinovat. In legatura cu Grecia mai auzisem un zvon insa ulterior din alte discutii particulare mia fost confirmat -si anume ca in 1910 in marea insula in orasul Iraklyon au traut cei doi martori ai lui Dumnezeu descrisi in Apocalipsa , la acea vreme dregatorii locali ai bisercii erau mai marii boieri ai locului. Cei doi au fost ulterior acuzati ca vor destabilizarea bisericii fiindca propovaduind aduceau in discutie si faptele rele ale dregatorilor. asa incit in scurt timp au fost omoriti , dupa 3 zile au inviat moment in care a avut loc un cutremur de pamint si o furtuna care s-au soldat si cu pierderi de vieti omenensti. Dupa care cei doi au plecat din oras la fel cum venisera. Atunci in urma acestui incident multi preoti au parasit biserica dar si multi calugari, multi din cei ramasi in manastiri au fost chemati sa inlocuiasca pe cei plecati din parohii. O perioada lunga de timp biserica greaca a refuzat sa participe la sinoadele sau conferintele inter-ortodoxe iar cind participa se abtinea de la orice vot. Last edited by Mihai36; 26.07.2011 at 19:08:32. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 10:55:13 |
Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 09:45:46 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 14:38:18 |
VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 22:39:04 |
|