Citat:
Dar omul are nevoie de Dumnezeu .. Pur și simplu !..
|
Aceasta nu e doar o parere, ci o afirmatie nefondata. "Unii oameni au nevoie de Dumnezeu" este o afirmatie acceptabila, dar nu justifica pozitia.
Citat:
Dacă până pe la 15-20 de ani omul mai poate "ocoli" cumva asta [...]
|
Din nou, premiza e gresita. Nu contest faptul ca intre adolescenti exista un procent mai mare de atei, care foarte probabil for fi fortati de societate sa renunte la conceptiile lor, insa exista milioane de atei adulti, pot da exemple nenumarate, nu doar din exterior, ci si din viata mea.
Citat:
Viața fără ideea de Dumnezeu ar fi un haos total
|
La fel... Ce te face sa crezi ca "ideea" de Dumnezeu schimba ordinea universului?
Ce poti spune despre atei in varsta care sunt extrem de multumiti de viata lor si nu regreta nimic? Daca e o iluzie, de ce sa nu fie valabil si pentru religiosi.
Pe de alta parte, nu toate civilizatiile au sau au avut ideea de Dumnezeu, au avut numerosi zei, sau chiar nici unul.
Citat:
Cred că dacă lumea s-ar gândi mai mult la moarte ar observa mai bine că, în schimb, viața lui nu există doar pur și simplu (am folosit de 2 ori expresia "pur și simplu" în anumite contexte...)
|
Poti sa reformulezi?
Citat:
Așa că, am exprimat în doar câteva vorbe, că, eu cred că cei care se cred atei nu au învățat încă prea multe de la viață ... Nu au aflat prea multe .. (Scot din caz situațiile în care nu-și dau seama că Dumnezeu face parte din viața lor, deci Dumnezeu există ... și-atunci ateismul nu-și mai are locul, ori este doar o utopie .. o idee falsă, ca multe altele ..)
|
Inversul este echiprobabil si la fel de irelevant.
Cat despre cititul bibliei, ar fi interesant sa te documentezi si despre diferentele dintre biblii, cronologic si in functie de cult.