Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2011, 20:17:55
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu a ramas unita pentru ca de-a lungul timpului au aparut tot felul de oameni care au spus ca ei inteleg mai bine adevarul si au incercat sa impuna aceste erezii. Dar te inseli, Biserica a ramas intreaga, tocmai pentru ca aceste erezii au fost condamnate si acele grupari s-au despartit de Biserica. In zilele noastre multe grupari si-au pus denumirea de biserica, dar exista una singura , care se numeste Biserica, iar pentru a se deosebi de alte sute de grupari se mai numeste si Ortodoxa.
Tu crezi ca esti mai mare decat sfintii si mai inteleapta, asadar vezi de ce tot spunem noi ca ai o mandrie exacerbata. Spui ca toti au gresit pana acum, desi unii sunt sfinti mari. Fa si tu minuni si apoi vedem daca sunt divine sau de la vrajmasul. Abia apoi poti spune si critica.
Cum iti mai place sa defaimezi oamenii, extraordinar! Iacata ca sunt sfinti si la altii, iar Biserica Ortodoxa se proclama catolica in Crez.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:21:52
Banned

Implicit

Citat:
Pentru ca toti sfintii si Biserica au marturisit asta. Noi acum nu ne spunem parerile personale, ci doar tu. Nu eu afirm ceva, tot ce afirm e ceea ce spune si Biserica (Ortodoxa). Daca ai observat toti ortodocsii cu care ai discutat au avut aceleasi pareri, adica ale BO.
Tu nu contrazici parerea unora, ci a sfintilor si BO, de fapt te lupti cu ortodoxia. Si cum ortodoxia e adevarul si Biserica lui Hristos, eu m-as infricosa daca as fi in locul tau sa duc o astfel de lupta.
Tu a ideile deja formate si nu accepti nicio alta conceptie. Asa gasesti si citate care in opinia ta i-ar contrazice pe sfinti. In acel citat cu sterpezirea, tocmai de botez se spune, prin botez se sterg urmarile pacatului lui Adam, dar si urmarile pacatelor stramosilor, iar daca e adult si pacatele ce le-a facut pana atunci. Asadar, inainte se pastrau urmarile pacatelor stramosilor, iar acum prin botez se poate lua de la zero.
Pareri personale zici? Iata ca parerile "personale" fac parte dintr-o profetie a VT si reluata de Ap. Pavel in NT. Si desi am dat deja citatele intr-o postare anterioara, nici unul din cei care va laudati ca cititi cu atentie postarile habar nu aveti despre ce este vorba :-P
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:24:07
Banned

Implicit

Citat:
Spui de fapt acelasi lucru, shismaticii si ereticii sunt impotriva episcopilor si ierarhilor, adica a urmasilor apostolilor.
Aiurea. Cei mai impotriva tuturor sunt ortodocsii fundamentalisti si musulmanii fundamentalisti. Restul nici poveste.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:37:36
Banned

Implicit

Cipri85,
Tu nu ai vrut sa imi arati ca doar dreptii au fost scosi din Iad ci m-ai acuzat ca eu as fi afirmat ca au fost scosi toti oamenii doar pentru ca nu am precizat care anume au fost scosi. Asa ca dupa rationamentul tau si eu te pot acuza ca tu marturisesti stergerea prin Botez a tuturor pacatelor tale trecute si viitoare doar pentru ca in Crez nu marturisesti pe care le-ai sters. Bine-nteles ca la adulti se stergeau doar pacatele de pana la Botez. Si surpriza pentru tine, primii crestini credeau ca dupa aia nu o sa mai pacatuiasca ca atare, Ap. Pavel care era convins ca Domnul va reveni in timpul sau, era incredintat ca cei care continuau sa moara, mureau pentru ca nu se lasau de pacate. Si bag mana in foc ca nu stii despre ce vorbesc.

Cat despre profetia cu agurida, nu o sa o repet ci te invit sa o gasesti intr-o postare anterioara din cele pe care spui ca le-ai citit atat de bin. Dupa care astept raspunsul tau la treaba cu platitul doar pentru nelegiurea proprie.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 20:51:05
Banned

Implicit

Cipri85,
Apropos de dreptii scosi din Iad: in parabola cu saracul Lazar si bogatul, doar bogatul pacatos merge in Iad in timp ce Lazar era in "sanul lui Avram" unde ii era bine. Iar intre cele doua locuri era o prapastie de netrecut. Cum de alti drepti au ajuns in Iad si nu in sanul lui Avraam? :-P

Si inca nu mi-ai zis cum de marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor in loc sa marturisesc un Botez spre spalarea consecintelor pacatului stramosesc.

Si apropos de moarte, tocmai ca acum nu mai murim ci inviem in Hristos, trecem de la moarte la viata unii fara judecata, altii cu
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 21:01:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu e vorba că n-ar fi cineva interesat, e vorba că dai a înțelege că Botezul acționează într-ul fel asupra pruncilor și altfel (iertarea păcatelor) asupra adulților.
Ori pentru iertarea păcatelor săvârșite DUPĂ botez avem taina Sfintei Pocăințe.
Eu dau de inteles? Pai altii au dat de inteles ca Botezul sterge pacatele la adulti (cele dinainte de Botez bine-nteles) si sterge consecintele pacatului stramosesc la copii.
Eu inca nu am spus parerea Sf. Ioan Gura de Aur cu exceptia faptului ca nu au pacate copiii si ca atare indica alte motive pentru botez la copii. Si vad ca nimeni nu pare sa stie despre ce este vorba, dar nici nu vrea sa afle citatul cu pricina, continuand totusi discutia :-P
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 23:21:57
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Cipri85,
Tu nu ai vrut sa imi arati ca doar dreptii au fost scosi din Iad ci m-ai acuzat ca eu as fi afirmat ca au fost scosi toti oamenii doar pentru ca nu am precizat care anume au fost scosi. Asa ca dupa rationamentul tau si eu te pot acuza ca tu marturisesti stergerea prin Botez a tuturor pacatelor tale trecute si viitoare doar pentru ca in Crez nu marturisesti pe care le-ai sters. Bine-nteles ca la adulti se stergeau doar pacatele de pana la Botez. Si surpriza pentru tine, primii crestini credeau ca dupa aia nu o sa mai pacatuiasca ca atare, Ap. Pavel care era convins ca Domnul va reveni in timpul sau, era incredintat ca cei care continuau sa moara, mureau pentru ca nu se lasau de pacate. Si bag mana in foc ca nu stii despre ce vorbesc.

Cat despre profetia cu agurida, nu o sa o repet ci te invit sa o gasesti intr-o postare anterioara din cele pe care spui ca le-ai citit atat de bin. Dupa care astept raspunsul tau la treaba cu platitul doar pentru nelegiurea proprie.
Adriana ai o logica(dar si exprimare pt tine oamenii = dreptii) greu de egalat... Se pare ca pentru matale tate ar fi egale si se aplica in orice situtie . Adriana ce afirmi in continuare e de-a dreptul de cascadorii rasului... E de-a dreptul penibil si absurd. N-ai pic de respect pentru cele sfinte, fata de cuuvantul si marturia Mantuitorului. Manipulezi cu nerusinare scrierile sfinte, si pui in carca unor apostoli si sfinti parinti propriile ineptii ca doar, doar par mai veridice. De-a dreptul gretos.
Sf. Apostol chiar ii linisteste pe crestinii care considerau iminenta venirea Mantuitorului in timpul vietii lor. Care profetie cu agurida? Adriana, 'parintii mananca agurida si copiilor le strepezesc dintii'(scrie negre pe alb si nulas loc de comentarii si fiozofii), si Dumezeu binecuvinteaza pana la cateva zeci de generatii(nu imi amintesc exact numarul, parca 70-lea neam) si blestema pana la la al treilea(sau 7-lea nu imi amintesc cu exactitate citatul). Apoi pe cine sa credem Adriana pe Dumnezeu si Sfanta Scriptura(cuvantul Meu va ramane in veci; toate vor trece dar cuvantul lui Dumnezeu este vesnic) sau pe tine? Adriana aceste consecinte sunt sterse prin botez. Si dupa cum afirma Catalin ni se ofera ocazia de a pleca de la 0.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 23:31:26
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
Eu inca nu am spus parerea Sf. Ioan Gura de Aur cu exceptia faptului ca nu au pacate copiii si ca atare indica alte motive pentru botez la copii. Si vad ca nimeni nu pare sa stie despre ce este vorba, dar nici nu vrea sa afle citatul cu pricina, continuand totusi discutia :-P

Fa bine si citeste primele doua omilli baptisamale ale Sf. Ioan Gura de Aur. Le-am postat zilele trecute pe acest thread. Compara apoi inptiile tale cu ce spune sfantul. Adriana ai desprisn un citat din a treia omilie baptismala si ii dai toata ziua buna ziua cu el. Fetito invatatura despre botez a sf. Ioan Gura de Aur nu se rezuma la un citat. Citeste-i apoi intreaga opera si vezi cat de diferit vede sf. Ioan Gura de Aur mantuirea fata de optica ta. Asa ca las-o mai moale cu sf. Ioan Gura de Aur. Ti-am intelege raportarea la scrierile lui daca intr-adevar i-ai ipartasi pozitia.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 07:23:46
Banned

Implicit

Cipri85,
Si eu as putea sa iti arunc niste judecati nu tocmai laudative, ca nu-i greu, insadaca fac asa imi acumulez altele mie, asa ca mai bine ma lipsesc.
Oamenii nu este tot una cu dreptii asa cum si Botezul spre iertarea pacatelor nu este tot una cu iertarea tuturor pacatelor, si asa cum nici "toti oamenii au inteles mesajul lui Iisus" din postarea unui user nu erau chiar toti oamenii acestei planete. Doar tu iubesti scosul din context si chitibusareala, si inca pana im panzele albe, fereasca Domnul sa recunosti ca numai placerea de a-l desfiinta cu orice pret pe celalalt te-a facut sa te repezi ca vulturul la prada in loc sa fi purtat un dialog normal si sa fi intrebat pur si simplu interlocutorul ce a vrut sa zica.

Iar despre "Ineptiile" pe care le-am zis inca nu mi-ai demonstrat ca sunt ineptii, cuvantul tau fara dovezi este egal cu zero. Sf. Ioan Gura de Aur a spus ca, copiii nu au pacate si ca atare motivul botezului nu este iertarea pacatelor ci Sfantul indica alte motive. Unde este ineptia? Pana acum nu ai demonstrat nimic ci dimpotriva, s-a demonstrat ca intr-adevar copiii nu au pacate si intr-adevar Botezul lor nu este spre iertarea pacatelor. Si iata ca au zis-o altii pe forum dar tu tot o dai inainte cu acuzatiile de ineptie. Iar daca esti asa convins ca sunt ineptii, de ce ti-e asa teama sa imi ceri citatul despre Botezul copiilor din Sfantul Ioan Gura de Aur? Sau de ce nu imi arati tu ce a zis sfantul despre Botezul copiilor, pentru ca pana acum nu ai dat citate decat despre Botezul adultilor. Sau poate tu nu ai habar ce postezi. Ca in ceea ce ai dat tu ca citat din cuvintele Sfantului nici urma de copii, si le-am citit din cap in coada. Nu este si pace. Oricum este foarte interesant ritualul Botezului la adulti pe vremea Sfantului, mai ales partea cu dezbracatul noaptea, nu stiam ca trebuie sa fie musai noaptea. Si la fel este interesanta partea cu ingenunchiatul si ridicarea mainilor. Am citit chiar foarte atent ce ai postat si nu se refera la copii. Deci, te incumeti sa afli paragraful referitor la copii sau nu?

Iar in cazul apostolului, eram sigura ca habar nu ai despre ce vorbesc. Ai niste goluri importante in cunostinte, dar te ocosesti sa contrazici lumea de parca ai avea totul la degetul mic :P Ca sa nu mai zic ca in postarea ta, Sf. Ioan Gura de Aur zice sa fie combatuti ereticii cu cuvintele Scripturii. Ori la tine nu vad sa le cunosti pe multe din aceste cuvinte ca sa poti combate intr-adevar ceva, ci combaterea ta a celor pe ii judeci tu ca fiind eretici sunt acuzatiile gratuite :-P

Demonstratie: despre agurida, citeste postarea in care am dat profetiile pentru ca scrie negru pe alb ca in Noul Legamant se schimba treaba cu strapezitul dintilor:

Profetia este din Ieremia capitolul 31:
"29. In zilele acelea nu vor mai zice: “Parintii au mancat agurida si copiilor li s-au strepezit dintii”.
30. Ci fiecare va muri pentru faradelegea sa; cine va manca agurida, aceluia i se vor strepezi dintii.

31. Iata vin zile, zice Domnul, cand voi incheia cu casa lui Israel si cu casa lui Iuda legamant nou.
32. Insa nu ca legamantul pe care l-am incheiat cu parintii lor in ziua cand i-am luat de mana, ca sa-i scot din pamantul Egiptului. Acel legamant ei l-au calcat, desi Eu am ramas in legatura cu ei, zice Domnul.
33. Dar iata legamantul pe care-l voi incheia cu casa lui Israel, dupa zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea inauntrul lor si pe inimile lor voi scrie si le voi fi Dumnezeu, iar ei Imi vor fi popor.
34. Si nu se vor mai invata unul pe altul si frate pe frate, zicand: “Cunoasteti pe Domnul” ca toti de la sine Ma vor cunoaste, de la mic pana la mare, zice Domnul, pentru ca Eu voi ierta faradelegile lor si pacatele lor nu le voi mai pomeni”."

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=506

Deci, nu mai vorbi in necunostinta de cauza, nu mai crede in mandria ta ca celalalt nu are dreptate inainte de a verifica tu insuti

Si revenind la Botez, vad ca eviti foarte abil sa imi spui de ce marturisesc un Botez spre iertarea pacatelor si nu unul pentru stergerea consecintelor pacatelor inaintasilor. Ortodocsii mintim cu nonsalanta la fiecare Crez pe care il spunem?

Si inchei spunandu-ti: "fa bine" si cauta ce a zis Sf. Ioan Gura de Aur despre Botezul copiilor pentru ca ceea ce ai postat tu se refera la Botezul adultilor. Pentru cata dovada dai de goluri in cunoastere, iti permiti cam usor sa vorbesti autoritar. Si sa stii ca autoritatea masculina in general ma lasa complet rece, iar a ta, plina in plus de agresivitate, si inca gratuita, bazata doar pe gaurile tale in cunoastere si in intelegere a cele scrise negru pe alb, si de care nu te lasi cu nici un chip, imi spune multe despre tine.
Numai bine!

Last edited by Adriana3; 27.07.2011 at 07:49:21.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 08:03:26
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Si inchei spunandu-ti: "fa bine" si cauta ce a zis Sf. Ioan Gura de Aur despre Botezul copiilor pentru ca ceea ce ai postat tu se refera la Botezul adultilor. Pentru cata dovada dai de goluri in cunoastere, iti permiti cam usor sa vorbesti autoritar. Si sa stii ca autoritatea masculina in general ma lasa complet rece, iar a ta, plina in plus de agresivitate, si inca gratuita, bazata doar pe gaurile tale in cunoastere si in intelegere a cele scrise negru pe alb, si de care nu te lasi cu nici un chip, imi spune multe despre tine.
Numai bine!
Bun. Ce a zis Sfântul? Pune tu aici te rog citatul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04