Citat:
În prealabil postat de Adriana3
Draga Cipri85,
Nu uit de la mana pana la gura, ci dimpotriva tu zici fara sa poti dovedi cele spuse. Pune-ti sub nas propria postare initiala in habar nu aveai despre ce era vorba, si apoi ai intors-o ca la Ploiesti.
Si la fel faci si cu Noul Legamant din Ieremia si reluat apoi in Evrei. Scrie negru pe alb cum Dumnezeu zice ca va face un Nou Testament scriind Legea Sa direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. Si la acestia se refera si treaba cu agurida, adica la toti oamenii. Tu insa tii mortis sa fie altfel, sa fie Noul Legamant doar pentru oamenii Botezati asa cum si evreii vroiau Legamantul Vechi doar pentru evrei. Ei iata ca Ap. Petru gandea la fel pana i-a zis Domnul sa nu mai numeasca necurat ceea ce El curatise. Cum asa ii curatise? Pai ce, la botezati trebuia sa mearga apostolul Petru codindu-se atata? Nicidecum! Ci era trimis exact la paganii cei fara Lege. Si iata ca despre acei pagani fara Lege si fara Botez Domnul Iisus a zis ca ii curatise.
Draga Cipri85,
Pana nu vei privi cu ochii iubirii pe ceilalti oameni, o sa continui sa traiesti Legea Veche in varianta crestina, pentru ca Noul Legamant nu are de a face cu altceva decat cu iubirea in care sunt incluse TOATA LEGEA SI PROOROCII, indiferent ce pasaje iei, si in ce ordine.
Numai bine!
|
Draga daca atat ai inteles din postarile mele consider ca n-are rost sa mai continuam discutia. Da Adriana tu ai dreptate, tu ai inteles corect Sf. Scriptura, Biserica Ortodoxa de 2000 de ani se afla in ratacire si sfintii au vorbit doar baliverne cu exceptia catorva citate. Da Adriana, ghiveciul matale de invataturi, modul tau de a intelege Sf. Scriptura este cel corect. Da Adriana tu ai inteles ce inseaman iubirea desavarsita,. De altfel tu cunosti foarte bine cum se ajunge de la iubirea pervertita(iubirea noastra a oamenilor asta e si ti s-au adus argumente si explicati) de la iubirea prost inteleasa de oameni la iubirea desavarsita, la iubirea dumnezeiasca. N-ai nevoie pentru aceasta nici de Botezul Bisericii si nici de celelalte Taine pe care Hristos in marea Sa dragoste ni le-a lasat. Esti plina de smerenie si ca urmare te poti mantui singura. N-ai nevoie de ajutorul Bisericii sau de ajutorul pe care Hristos il da prin Sfintele Taine. Nu! Deviza ta este numa eu pot, numa eu stiu, numa eu inteleg si talmacesc bine, eu ma pot mantui singura si fara Sf. Taine ale lui Hristos.
Spre deosebire deviza unui crestin autentic ar trebuii sa fie : Biserica poate, Biserica stie, Biserica intelege si talamaceste corect, Biserica ma duce la mantuire si asta prin Sf . Taine lasate cu atata dragoste de Hristos.
Si toate acestea datorita faptului ca dupa cum spune Sf. Scriptura Hrsitos conduce Biserica, Hristos este capul Bisericii care reprezinta trupul tainic al lui Hristos.
Si Adriana n-ai de unde sa stii prin ce ochi vad eu oamenii. Faptul ca nu sunt de acord cu ereziile sustinute de unii nu reprezinta o dovada a iubirii mele nu dovedeste gradul de desavarsire a modului in care iubesc. Doar Dumnezeu il stie.