Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2011, 17:44:06
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cipri85 Vezi mesajul
Ti s-a explicat cum se savarsea Spovedania in vechime: in comun. Fiecare membru al bisericii is marturisea pacatele in plen in timpul Sfintelor Slujbe dupa care primeau dezlegare de pacate. Ti s-a explicat dupa aceea de ce s-a trecut la spovedania individuala(rusinea unora de a i se cunoaste pacatele de catre intreaag comunitate si ca urmare marturisirea incomleta ramanand astfel si impovarti cu pacatee nemartursite dar si cu osanda). Din motive obiective s-a schimbat doar modul de marturisire harul prin care se face iertarea pacatelor ramanand aceleasi si anume cel transmis de Hristos apostolilor: 'Luati duh Sfant carora le veti ierta pacatele iertate vor fi si in cer iar caroara le veti tine tinute vor fi si un cer'.

Draga cand o fi timp(sfantul a scris foaret multe omilii despre pocainta si e greu de selectat(nu cred ca ar fi in regula sa postez peste 10 omilii pentru a arata care este opinia sfantului in ce priveste poacainta ), dupa cum ai vazut deja pentru a posta o singura omilie baptismala a sfantului a fost nevoie de vreo 5 postari) .
La fel cand ai timp te-as ruga sa ne prezinti omilii, epistole sau talcuiri ale sfintilor parinti care anuleaza spovedania, Euharistia, sau alte Sf. Taine ale Biserici. Spor la cautat dar te avertizez de pe acum ca n-ai sa gasesti.
Ce ai citat matale din Sf. Ioan reprezinta doar cateva aspecte ale pocaintei ale pregatirii pentr Spovedanie si pentru intalnire cu Hristos euharistic.
Cipri85,
Crezi ca daca te repeti ca papagalul devii mai credibil? Nu-i nevoie sa repeti postarile, ca eu tot parerea Sf. Ioan Gura de Aur despre Spovedanie vreau sa o aud. Nu are sens sa repostezi parerea ta. Si atata timp cat tu o scrii, este si ramane parerea ta.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:48:24
Banned

Implicit

M-am referit la postarile 622 si 628.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:51:08
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Draga Cipri85,
Nu uit de la mana pana la gura, ci dimpotriva tu zici fara sa poti dovedi cele spuse. Pune-ti sub nas propria postare initiala in habar nu aveai despre ce era vorba, si apoi ai intors-o ca la Ploiesti.
Si la fel faci si cu Noul Legamant din Ieremia si reluat apoi in Evrei. Scrie negru pe alb cum Dumnezeu zice ca va face un Nou Testament scriind Legea Sa direct in inima si cugetul oamenilor ca sa nu mai aiba nevoie sa ii invete nimeni. Si la acestia se refera si treaba cu agurida, adica la toti oamenii. Tu insa tii mortis sa fie altfel, sa fie Noul Legamant doar pentru oamenii Botezati asa cum si evreii vroiau Legamantul Vechi doar pentru evrei. Ei iata ca Ap. Petru gandea la fel pana i-a zis Domnul sa nu mai numeasca necurat ceea ce El curatise. Cum asa ii curatise? Pai ce, la botezati trebuia sa mearga apostolul Petru codindu-se atata? Nicidecum! Ci era trimis exact la paganii cei fara Lege. Si iata ca despre acei pagani fara Lege si fara Botez Domnul Iisus a zis ca ii curatise.
Draga Cipri85,
Pana nu vei privi cu ochii iubirii pe ceilalti oameni, o sa continui sa traiesti Legea Veche in varianta crestina, pentru ca Noul Legamant nu are de a face cu altceva decat cu iubirea in care sunt incluse TOATA LEGEA SI PROOROCII, indiferent ce pasaje iei, si in ce ordine.
Numai bine!

Draga daca atat ai inteles din postarile mele consider ca n-are rost sa mai continuam discutia. Da Adriana tu ai dreptate, tu ai inteles corect Sf. Scriptura, Biserica Ortodoxa de 2000 de ani se afla in ratacire si sfintii au vorbit doar baliverne cu exceptia catorva citate. Da Adriana, ghiveciul matale de invataturi, modul tau de a intelege Sf. Scriptura este cel corect. Da Adriana tu ai inteles ce inseaman iubirea desavarsita,. De altfel tu cunosti foarte bine cum se ajunge de la iubirea pervertita(iubirea noastra a oamenilor asta e si ti s-au adus argumente si explicati) de la iubirea prost inteleasa de oameni la iubirea desavarsita, la iubirea dumnezeiasca. N-ai nevoie pentru aceasta nici de Botezul Bisericii si nici de celelalte Taine pe care Hristos in marea Sa dragoste ni le-a lasat. Esti plina de smerenie si ca urmare te poti mantui singura. N-ai nevoie de ajutorul Bisericii sau de ajutorul pe care Hristos il da prin Sfintele Taine. Nu! Deviza ta este numa eu pot, numa eu stiu, numa eu inteleg si talmacesc bine, eu ma pot mantui singura si fara Sf. Taine ale lui Hristos.
Spre deosebire deviza unui crestin autentic ar trebuii sa fie : Biserica poate, Biserica stie, Biserica intelege si talamaceste corect, Biserica ma duce la mantuire si asta prin Sf . Taine lasate cu atata dragoste de Hristos.
Si toate acestea datorita faptului ca dupa cum spune Sf. Scriptura Hrsitos conduce Biserica, Hristos este capul Bisericii care reprezinta trupul tainic al lui Hristos.

Si Adriana n-ai de unde sa stii prin ce ochi vad eu oamenii. Faptul ca nu sunt de acord cu ereziile sustinute de unii nu reprezinta o dovada a iubirii mele nu dovedeste gradul de desavarsire a modului in care iubesc. Doar Dumnezeu il stie.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 17:56:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Cipri85,
Crezi ca daca te repeti ca papagalul devii mai credibil? Nu-i nevoie sa repeti postarile, ca eu tot parerea Sf. Ioan Gura de Aur despre Spovedanie vreau sa o aud. Nu are sens sa repostezi parerea ta. Si atata timp cat tu o scrii, este si ramane parerea ta.
Nu aceasta a fos intentia. In mesajul original am asezat 'quote' in mod gresit, si ca urmare o parte a replici mele era trecuta ca fiind citata din tine. Am vrut doar sa fie lucrurile clare si am repostat mesajul de aceasta data impartit in doua. Draga eu cred ce spune istoria si ce spune Biserica. Ce iti place sa auzi si visezi matale cu privire la mantuire te priveste. Mantuirea te e in joc. Eu cam atat am avut de zis.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 18:24:20
Senior Member

Implicit

Citat:
Iar o intorci ca la Ploiesti, esti fantastic. Mai adineaori ai zis ca eram atee din cauza ca nu eram vas curat si din cauza asta am pierdut pe Duhul Sfant (sau darul lui) ca acu' sa zici ca de fapt este relativa treaba, ca nu trebuie sa fiu vas curat ci sa ma straduiesc. Deci de ce nu am avut pe Duhul Sfant dupa Botez? Iar copiii care injura si ce mai spui, nici ei nu dau semne sa il aibe pe Duhul Sfant. Copiii care au pe Duhul Sfant se cunosc de mici. Eu am cunoscut unul care la varsta de 4 ani ii facea morala tatalui sa nu mai fumeze ca il supara pe Iisus, si ii zicea ca Iisus il va vindeca de problema pe care o avea, nu medicii. La varsta de 4 ani. Si nu era botezat, era un rrom dintr-o familie saraca si cu parinti nici ei botezati.
Te-am facut eretica si nu atee. Poti sa faci diferenta dintre cei 2 termeni sau te ajut cu niste explicatii din DEX? Si am afirmat ca varsta pana la care un copil se mentine curat s nu pacatuieste e relativa si implicit varsta pana la care nu isi intineaza haina primita la botez('Cati in Hristos v-ati botezat, in Hristos v-ati si imbracat') nefiind nevoie de Spovedanie pentru a o curatii si implicit se poate Impartasi(plinindu-se astefel de Har, sfintindu-se si mai mult) fara a se spovedi. Am mai afirmat ca trebuie sa fii vas ales() si ca pentru aceasta trebuie luptat folosind mijloacele puse la dispozitie de Hristos: prima etapa botezul(primirea) harului, urmata de a doua etatpa, de straduinta pentru a mentine harul, pentru a ne mentine 'vase alese ale Duhului Sfant' prin pocainta: prin Spovedanie si Imaratarirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului si prin cultivarea virtutilor. Cam asta am afirmat de-a lungul dicutiei. Iar varsta la care faceam referire si o numeam relativa poate fi 3, 4, 6 sau chiar mai inaintata in fuctie de mediul de unde provine si de zestrea genetica.

Unde-i Ploiestiul pana la urma?

Confunzi harul Duhului Sfant cu talantii primiti de cineva prin nastere. A nu confunda Harul Duhului Sfant cu talantii sau calitatile native. Unii au mai putini iar altii mai multi. Acel copil a primit posibil mai multi talanti. Stii pilda talantilor nu? Primesti mai multi talanti(sa zicem 4) mai multi ti se cer la judecata(8). Primesti mai putini(sa zicem 2) mai putini ti se cer la judecata(4). Ceea ce conteaza e sa-i inmultim, sa nu stagnam cu face cel ce si-a ingropat talatul. Harul Duhului Sfant este cel ce ne ajuta sa ne inmultim talantii, sa ne desavarsim.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 19:15:49
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Pareri personale zici? Iata ca parerile "personale" fac parte dintr-o profetie a VT si reluata de Ap. Pavel in NT. Si desi am dat deja citatele intr-o postare anterioara, nici unul din cei care va laudati ca cititi cu atentie postarile habar nu aveti despre ce este vorba :-P
Eu nu am spus ca citesc cu atentie postarile tale, am spus chiar ca nu prea le mai citesc pentru ca stiu conceptiile tale. Citesc doar cele ce imi sunt adresate.
Orice om care vrea sa-si justifice erorile spune ca are citate din Biblie. Numai ca le interpreteaza cum vrea el, asa ca tot eroare se cheama.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 19:26:39
Senior Member

Implicit

Citat:
Si inca ceva Cipri85,
Eu sunt botezata ortodoxa de bebelus si iata ca nu zic ca si tine. Deci generalizarile despre Botez nu sunt valabile. Teoria nu se verifica in practica ca atare nu-i cea buna. Daca eu as fi primit prin Botez toate darurile de care vorbea Sfantul, nu as fi fost atee 17 ani de zile. Mie imi este foarte clar ca Botezul cu Duhul Sfant s-a realizat mult mai tarziu si orice teorie mi-ai expune, eu sunt exemplu ca nu-i asa, n-am avut deloc darurile mentionate ci a fost doar un Botez cu apa.
Nu e o contradictie, e doar faptul ca nu ai inteles. Si daca nu stim ceva sunt destui pe forum care pot fi intrebati sa lamureasca, dar tu nu poti intreeba si afla nimic in plus pentru ca tu crezi ca le stii pe toate din intuitie.
Asadar harul nu se ia o data si se pastreaza pana la moarte. Altfel nu am mai fie avut nevoie de impartasanie si spovedanie. Neoprotestantii cred ca odata botezat esti aproape sfant (deci vezi ca si conceptiile tale sunt de fapt neoprotestante).
Daca citeai in toate scrierile ortodoxe spune ca harul se pierde si trebuie pastrat. Nu ramane unde nu e adevar sau unde sunt pacate. Se pierde, iar se poate castiga si tot asa. Putem citi ca unii parinti se plangeau ca au pierdut harul in urma unui pacat.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 19:28:36
Senior Member

Implicit

Adriana, tu sustii religia ta, cultul tau, adrianismul, pe noi nu ne intereseaza pentru ca suntem ortodocsi si nu dorim sa ne convertim la alt cult.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 19:58:17
Banned

Implicit

Citat:
Draga daca atat ai inteles din postarile mele consider ca n-are rost sa mai continuam discutia. Da Adriana tu ai dreptate, tu ai inteles corect Sf. Scriptura, Biserica Ortodoxa de 2000 de ani se afla in ratacire si sfintii au vorbit doar baliverne cu exceptia catorva citate. Da Adriana, ghiveciul matale de invataturi, modul tau de a intelege Sf. Scriptura este cel corect. Da Adriana tu ai inteles ce inseaman iubirea desavarsita,. De altfel tu cunosti foarte bine cum se ajunge de la iubirea pervertita(iubirea noastra a oamenilor asta e si ti s-au adus argumente si explicati) de la iubirea prost inteleasa de oameni la iubirea desavarsita, la iubirea dumnezeiasca. N-ai nevoie pentru aceasta nici de Botezul Bisericii si nici de celelalte Taine pe care Hristos in marea Sa dragoste ni le-a lasat. Esti plina de smerenie si ca urmare te poti mantui singura. N-ai nevoie de ajutorul Bisericii sau de ajutorul pe care Hristos il da prin Sfintele Taine. Nu! Deviza ta este numa eu pot, numa eu stiu, numa eu inteleg si talmacesc bine, eu ma pot mantui singura si fara Sf. Taine ale lui Hristos.
Spre deosebire deviza unui crestin autentic ar trebuii sa fie : Biserica poate, Biserica stie, Biserica intelege si talamaceste corect, Biserica ma duce la mantuire si asta prin Sf . Taine lasate cu atata dragoste de Hristos.
Si toate acestea datorita faptului ca dupa cum spune Sf. Scriptura Hrsitos conduce Biserica, Hristos este capul Bisericii care reprezinta trupul tainic al lui Hristos.
Si Adriana n-ai de unde sa stii prin ce ochi vad eu oamenii. Faptul ca nu sunt de acord cu ereziile sustinute de unii nu reprezinta o dovada a iubirii mele nu dovedeste gradul de desavarsire a modului in care iubesc. Doar Dumnezeu il stie.
Deci cand nu ai argumente ataci cu defaimari melodramatice? Asta-i tehnica invatata de la Biserica? Sau iti apartine 100%?
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 20:03:25
Banned

Implicit

Citat:
Nu aceasta a fos intentia. In mesajul original am asezat 'quote' in mod gresit, si ca urmare o parte a replici mele era trecuta ca fiind citata din tine. Am vrut doar sa fie lucrurile clare si am repostat mesajul de aceasta data impartit in doua. Draga eu cred ce spune istoria si ce spune Biserica. Ce iti place sa auzi si visezi matale cu privire la mantuire te priveste. Mantuirea te e in joc. Eu cam atat am avut de zis.
Ok. Un mesaj se poate modifica daca dai click pe numarul mesajului si apoi edit. Asa eviti sa postezi de doua ori. Si pe mine m-au invatat altii.
Cat despre ce spune "Biserica" asa ceva eu nu am observat sa existe.
Astept parerea madularului Bisericii numit Ioan Gura de Aur cu privire la Spovedanie si dezlegarea de pacate data de preot. Si el tot din Biserica a facut parte si pana acum am vazut ca a avut alta opinie despre spovedanie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04