Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.07.2011, 21:43:33
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Vasniec,eu nu pot judeca in locul Domnului.Cred ce cred si cei din confesiunea mea, altfel nu as fi acolo.O doctrina ori o crezi cu totul ori deloc.Am studiat ceea ce spui tu despre influentele grecesti dar si despre mostenirea iudaica.Discutia este atat de ampla si atat de complexa incat,sincer, nu poate avea loc pe un forum.Ar trebui un plan teologic de discutie,cu teme, analize, lucrurile sunt cu mult peste o analiza simplista si amatoare,adica ce facem aici.

Ideea este simpla:toti cei care au afirmat contrariul la ce spui/crezi tu si s-a considerat ca au fost inspirati de Duhul Sfant,daca ce spui tu este real,atunci au fost niste inselati.Vorbim aici de sfinti si chiar si marea majoritatea a protestantilor istorici.Este o concluzie de o gravitate extrema.Intrucat pe acesta idee este evident ca nu toata lumea poate avea dreptate este clar ca unii nu sunt inspirati de Duhul Sfant ci de parintele minciunii.

Intrucat scripturistic nu se va ajunge la nici un acord pe interpretare,ramine o singura solutie:cine isi asuma sarcina sa traga acesta linie si sa dea verdictul nu poate fi decat cineva care traieste in Duh si Adevar,un sfant al lui Dumnezeu,in cel mai pur sens al cuvantului.Un om care sa fie un vas al Duhului Sfant si prin care Cel de Sus sa arate care este adevarul.Personal,nu pot sa imi asum o asemnea calitate,am si eu simtul masurii si mai stiu ca toti vom raspunde in fata Tatalui.

Daca tu asta crezi,atunci mergi inainte si Cel de Sus iti va arata daca gresesti sau nu,la momentul cand trebuie sa se intimple asta.Dar trebuie sa mai intelegi ca si ceilalti,care nu iti impartasesc opinia,au dreptul sa respinga ceea ce spui.Parerea mea este ca daca vezi ca argumentele si convingerile tale sunt respinse atunci sa nu insisti la nesfarsit,vei da senzatia ca vrei sa impui cu forta,ci pune totul in mana Domnului si lasa-l pe EL sa decida cand si cum ne va lumina pe toti.

Oricare dintre noi poate s-ar putea sa nu prinda dimineata,daca asa este voia Domnului si nimeni nu poate spune nici care este judecata Domnului cu privire la fiecare si nici care este nadejdea fiecaruia.Doar Domnul stie ce este in inima noastra.Prin urmare intelege si tu ca nu poti aprecia cu privire la nadejdea altora.Tu poti sa-ti traiesti Credinta asa cum crezi,fa ce crezi ca trebuie facut si vom vedea toti Adevarul.

Cel de Sus sa te aiba-n paza Lui si pe tine si pe noi toti.

Last edited by Scotland The Brave; 28.07.2011 at 22:31:31.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08