Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.07.2011, 00:37:38
culianul culianul is offline
Member

Data înregistrării: 20.02.2011
Implicit

Toata lumea face presupuneri de ce s-a intamplat la Cana Galileii.

Legat de numele threadului: da, avem voie sa bem vin (impartasania e vin... deci..). Si ideea de baza e declarata de Sf Ap Pavel:

TOATE imi sunt permise, dar nu toate de folos
TOATE imi sunt permise, DAR NU MA VOI LASA ROBIT DE CEVA.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 11:17:41
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Cand trec pe langa o biserica adventa impreuna cu tata , tata-l meu mereu uita ca acestea au totusi cruci!- Dar ei nu aveau asa ceva! exclama tata! Niciodata!!!
Biserica adventa minte si acum (prin gura acestui adventist) spunand auzi ca vinul de la aceea nunta nu avea alcool! Bere fara alcool am mai auzit dar vin fara alcool nu prea! Apoi mustul nu te poate veseli dar un pahar cu vin da! Chiar Noe se ameteste destul de bine dupa cate stiu eu. Apoi adventii folosesc alcool .Nu folosesc ei pasta de dinti care are un continut destul de mare de alcool?
Eu stiam clar ca biserica adventa a recunoscut ca s-a inselat in privinta vinului de la aceea nunta si nu cred ca exista must mai vechi sau mai nou apoi diferenta nu ar fi fost sesizabila de comeseni! Mustul cu un gram de alcool este vin!
Nu mai zic ca Sfanta scriptura nu interzice alcoolul! Acolo, sa cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin si bauturi tari, tot ce-ti va placea, sa le mananci inaintea Domnului Dumnezeului tau si sa te bucuri tu si familia ta. (Deut.14:26)Caci episcopul, ca econom al lui Dumnezeu, trebuie sa fie fara prihana; nu incapatanat, nici manios, nici dedat la vin, nici bataus, nici lacom de castig marsav; (Tit.1:7)
Nu spune: nu are voie sa bea la vin ci sa nu fie supus lui!Vai de cei ce dis-de-dimineata alearga dupa bauturi imbatatoare; vai de cei ce pana tarziu seara se infierbanta cu vin! (Is.5:11)
Pericolul este supunerea omului bauturii ci nu bautul unui pahar!

Last edited by Neaguu; 26.07.2011 at 11:30:52.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:17:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Biserica Adventistă are convingerea că tot ce crează Iisus este perfect, deci și vinul făcut de El era neîmbătător. Deci must.
prietene ai dreptate,tot ce a facut Dumnezeu este perfect.Doar asa scrie la Geneza: "Și a privit Dumnezeu toate câte a făcut și iată erau bune foarte. Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a șasea". Dar asta nu insemna ca strugurii din care ortodocsii si catolicii fac vin nu sunt si ei perfecti? Vinul nu este si el perfect ca doar si el este un produs al creatiei lui Dumnezeu? Intrebuintarea lui gresita este vina omului. Crezi tu ca painea si pestii pe care IIsus i-a inmultit, daca un evreu ar fi facut abuz la mancare, nu iar fi facut rau? Dupa logica ta vinul care imbata nu e perfect pe cand mustul care nu imbata e perfect.Dar nu si unul si altul sunt produsul viei care este creatia lui Dumnezeu? Dumnezeu a creat totul perfect.
Reply With Quote
Vechi 26.07.2011, 19:26:23
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

spune Biblia ca vinul nu e bun?!
cu siguranta betia nu este buna, dar vinul?!
ce facem cu psalmistul care zice ca "vinul veseleste inima omului"?! ps 103:16
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 10:01:57
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Osutfranu lumea nu mai e asa naiva cum era dupa revolutie. Daca nu as fi avut un tata intelectual ca sa-mi explice cum trebuie privita o idee noua si cum trebuie verficata azi as fi fost poate adventist! Dar cu timpul mi-am dat seama cum ideile adventiste erau doar niste idei bune la prima vedere erau invataturi nesanatoase cum spune biblia:
Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. A se vedea seminarii despre apocalisa atat de indragite de adventii! Ne mai vorbind ca adventii sunt o miscare crestina provenita din minciuna lui Miller despre venirea Domnului!
Reply With Quote
Vechi 27.07.2011, 16:38:53
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

si mai este ceva, prietene osutafaraunu....biserica adventista sustine ca oamenii (referitor la crestini) trebuie sa consume must, bautura care nu contine alcool si care nu imbata.OK! Dar Biblia, din pacate pentru voi, sustine altceva.Citeste te rog, Faptele Apostolilor cap 2 versetele 13,14 si 15.Ce zice acolo?
13.Iar alții batjocorindu-i, ziceau că sunt plini de must.
14. Și stând Petru cu cei unsprezece, a ridicat glasul și le-a vorbit: Bărbați iudei, și toți care locuiți în Ierusalim, aceasta să vă fie cunoscută și luați în urechi cuvintele mele;
15. Că aceștia nu sunt beți, cum vi se pare vouă, căci este al treilea ceas din zi;
Deci oamenii adunati in Ierusalim credeau ca sunt PLIN DE MUST iar Petru le zice celor de fata ca ucenicii domnului Iisus NU SUNT BETI.Te rog spune-mi si mie CUM POATE MUSTUL SA IMBETE PE CINEVA? Eu am 33 de ani si sunt din Vrancea, o zona viticola a tarii, am baut mult must la viata mea dar NICIODATA nu am ajuns din cauza mustului la starea euforica, daramite sa ma imbat de must si....n-am auzit vreodata sa se imbete cineva din cauza mustului.Cum poti sa explici cele 3 versete biblice pe care le-am postat mai sus? Astept raspusul tau prietene!
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 18:43:22
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Biserica Adventistă are convingerea că tot ce crează Iisus este perfect, deci și vinul făcut de El era neîmbătător. Deci must.
fals .. ai fi putut sa spui asta DACA NU EXISTA COMPARATIA cu alte vinuri FACUTE DE MESENI .... asadar IISUS a transfomat apa IN VIN , nu must ..... lasa vrajelile ca nu tin la cei cunoscatori .... biserica adventista e pe linga scriptura, ca toate sectele .... ha ha ha
multa iubire

Last edited by the_Listener; 29.07.2011 at 18:48:32.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 18:52:18
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
9. Iar a doua zi, pe când ei mergeau pe drum și se apropiau de cetate, Petru s-a suit pe acoperiș, să se roage pe la ceasul al șaselea.
10. Și i s-a făcut foame și voia să mănânce, dar, pe când ei îi pregăteau să mănânce, a căzut în extaz.
11. Și a văzut cerul deschis și coborându-se ceva ca o față mare de pânză, legată în patru colțuri, lăsându-se pe pământ.
12. În ea erau toate dobitoacele cu patru picioare și târâtoarele pământului și păsările cerului.
13. Și glas a fost către el: Sculându-te, Petre, junghie și mănâncă.
14. Iar Petru a zis: Nicidecum, Doamne, căci niciodată n-am mâncat nimic spurcat și necurat.
15. Și iarăși, a doua oară, a fost glas către el: Cele ce Dumnezeu a curățit, tu să nu le numești spurcate.
(Fapte, 10)
ce ai vrut sa zici cu asta ?si atentie la context inainte . ok?
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 19:01:04
the_Listener
Guest

Implicit

[quote=AlinB;380138]Pardon, dar din cate vad apare o singura mentiune in capitolul 8 iar in 9 din cate vad i se spune ca poate sa manince orice, fara nici un fel de restrictie curate/necurate.

"Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde."

QUOTE]

fals..... mai gindeste versetele si NU RUPE DIN CONTEXT ..... sfintii parinti erau vegetarieni(vegani }..... asadar iti dau timp de gindire pentru ca esti ortodox si nu se cade sa te trag de urechi , dar IN CAZUL ASTA nu ai dreptate ....
multa iubire
ps geneza 1.29 si 30 te lamureste ce A ZIS DUMNEZEU .....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 20:22:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

[quote=the_Listener;383709]
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pardon, dar din cate vad apare o singura mentiune in capitolul 8 iar in 9 din cate vad i se spune ca poate sa manince orice, fara nici un fel de restrictie curate/necurate.

"Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde."

QUOTE]

fals..... mai gindeste versetele si NU RUPE DIN CONTEXT ..... sfintii parinti erau vegetarieni(vegani }..... asadar iti dau timp de gindire pentru ca esti ortodox si nu se cade sa te trag de urechi , dar IN CAZUL ASTA nu ai dreptate ....
multa iubire
ps geneza 1.29 si 30 te lamureste ce A ZIS DUMNEZEU .....
multa iubire
Si tu poti fi vegan daca vrei, nu-i nici un bai.
Dar asta nu inseamna ca toti trebuie sa fim.
Plus ca din remarca ta inteleg ca n-ai studiat contextul discutiei.

Si vezi ca versetele pe care le dai tu sunt inainte de cele de care vorbeam eu. Stii tu cum e, ultima decizie e aia valida.
Cel putin o perioada de acum (atunci) inainte..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51