Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Slujba inmormantarii

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2011, 23:56:39
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
De aici pana la a refuza orice legatura cu un membru al familiei care crede in vise e cale lunga. Sa nu cadem in extreme. Adica daca vreun membru al familiei nu tine post si tu tii, ce faci, nu mai vorbesti cu el? Daca cade intr-un pacat, rupeti legaturile, ca tu esti cucernic, si el nu e? despre asta era vorba si asta m-a deranjat cel mai tare.

Eu tin minte foarte clar ce mi-a spus un calugar exact in ziua in care a murit bunica: ca daca va prinde un loc bun, ne va ajuta din cer mai mult decat ar fi facut-o pe pamant. Sufletele celor din rai (adica sfintii - ca si sfintii au traitpe pamantsi au murit - si dreptii) ne ajuta. Pacatosii sunt in iad. Ca noi nu stim care unde e e alta treaba, noi avem datoria de a ne ruga pentru toti: noi ne rugam pentru ei sau lor (sfintilor), ei se roaga pentru noi si asta se cheama comuniune.

Despre visele cu adormiti nu am vrut sa discut, intrucat si eu si tu, Melissa, mai citim acatistul pentru ei, in care spune, la un moment dat:

Voind, Doamne, sa dai mana de ajutor celor adormiti, le-ai ingaduit ca in vis si prin vedenii, sa se arate celor vii. Ca acestia pomenind cu dragoste pe cei adormiti sa faca in amintirea lor fapte bune si nevoindu-se cu credinta sa strige cu dragoste: Aliluia!

Spre exemplu, eu am visat-o de mai multe ori pe bunicuta spunandu-mi sa ma rog pentru parintii ei (mi-a spus numele lor, desi eu ii stiam) sau sa ii multumesc Sfintei Parascheva. Acum ce o sa fac? Sa zic: nu, nu ma rog pentru ei, ca fix asta am visat? Trebuie discernamant in toate, nu habotnicie.
de unde stii ca era bunica ? CUM AI VERIFICAT ? si diavolii se roaga DAR DIN MANDRIE .... asadar daca Domnul ingaduie SE VERIFCA asta ..... una este SA PRIMESTI in dar un lucru datorita rugaciunilor si alta e sa crezi in vise ..... EXISTa multe tipuri de vise .... unele sunt duhovnicesti ( rar) altele sunt inchipuiri , altele sunt ispite (diavoli) etc .... CUM LE DEOSEBESTI ? de asta nu e ingaduit sa crezi in vedenii ca sa nu fi ispitit de diavol
multa iubire
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pentru scaparea de demoni, sfat din cartea Puterea rugaciunii, Iertarea mortilor crina09 Rugaciuni 28 21.04.2015 04:29:31
Apel pentru a ajuta un parinte podolski_2 Umanitare 32 23.06.2010 13:44:53
Cum putem ajuta sufletele celor adormiti din familia noastra? Carmen FUNIERU Slujba inmormantarii 33 24.03.2010 19:47:51
Sfântul Vasile cel Mare : picături de înțelepciune - PENTRU SUFLETELE NOASTRE cristiboss56 Pocainta 19 12.01.2010 18:45:34
Cum poti ajuta sufletele ratacite? Adelinne Generalitati 10 06.05.2009 23:18:20