Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2011, 02:20:32
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Wink

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
numai caterinca mi-a ramas DACA NU INTELEGI spusele de mai jos
nu ai inteles nimic AM ZIS UN TEXT SA IL DISCUTAM ... NU TEXTE .... CA O SA MA APUC SI EU SA ITI DAU COPY PASTE LA BIBLIA ORTODOXA INTREAGA SI O SA DISCUTI DESPRE EA PINA MORI SI TOT NU O TERMINI .... intelegi ?
multa iubire
ps cum vrei sa discutam un lucru DACA TU PUI MILIARDE DE LUCRURI IN DISCUTIE ? UNDE ITI E LOGICA IN DISCUTIE ?
multa iubire
Tu ai dorit sa dau copy paste la texte ca nu iti ajungeau doar referintele. Si am facut asta DUPA ce am explicat ceea ce am avut de zis. Ai Explicatiile la fiecare din cele 7 texte integrate intr-un context unic care arata modul in care a hotarat Dumnezeu sa dea Legea Noului Testament dupa care va judeca lumea. Daca nu esti in stare sa intelegi explicatia, asta-i altceva, insa in cazul asta corect este sa te abtii de la calificative. Daca insa te incumeti sa dai calificative gen "tampenii", pai atunci demonstreaza ca sunt tampenii, demonstreaza cu argumente biblice. Esti invitatul meu.

Mereu cu aceasi multa iubire pe care o manifesti fata de altii
Vechi 02.08.2011, 13:34:26
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Tu ai dorit sa dau copy paste la texte ca nu iti ajungeau doar referintele. Si am facut asta DUPA ce am explicat ceea ce am avut de zis. Ai Explicatiile la fiecare din cele 7 texte integrate intr-un context unic care arata modul in care a hotarat Dumnezeu sa dea Legea Noului Testament dupa care va judeca lumea. Daca nu esti in stare sa intelegi explicatia, asta-i altceva, insa in cazul asta corect este sa te abtii de la calificative. Daca insa te incumeti sa dai calificative gen "tampenii", pai atunci demonstreaza ca sunt tampenii, demonstreaza cu argumente biblice. Esti invitatul meu.

Mereu cu aceasi multa iubire pe care o manifesti fata de altii
vezi tu daca eu o sa fac asta si o sa gresesc , o sa spui ca tu nu ai spus asta .... si ca sa iti dau un exemplu ---- uita-te la explicatiile tale si numere si sa imi spui DE UNDE PINA UNDE sa iau explicatia unui verset CA NU E CLAR .....tu ai pus acolo in paranteza numere dar inceputul explicatiei este INAINTE sau DUPA numarul respectiv .... asadar NU E CLAR DELOC .... ---
multa iubire

Last edited by the_Listener; 02.08.2011 at 13:36:38.
Vechi 02.08.2011, 13:47:58
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Melissa am mai auzit pe cineva spunand ca anumiti preoti cred in energi venite din pamant sau din energia omului bla bla bla. Nu stiu daca exista astfel de preoti dar ei sunt oameni si pot cadea in greseala.Acest ortodox ne si indruma :cauta si vei gasi. Poate se refera la o anumita biserica care ne vorbeste despre Gradina Domnului sau nu mai stiu eu ce biserici ortodoxe sconsiderate fractiuni sectare bla bla bla.In primul rand ortodocsii au o gandire libera dar nu poti sa fi ortodox si sa nu crezi in spovedanie ! Sau sa nu te inchini icoanelor! La un moment dat eram si eu influentat de secta adventa si ma gandeam sa respect sambata! Dar nu poti fi ortodox si sa nu ai incredere in ortodoxie! Deci Melissa biserica ortodoxa ne invata ca avem voie sa mancam carne. Aici nu mai vreau sa vorbesc ca si biblia ne invata acelasi lucru. Apoi poti sa fi ortodox cu numele dar el nu are o gandire ortodoxa. El "Ma face din punct de vedere teologic" iar cu altii poate sa vorbeasca la "caterinca". Chiar daca e ortodox cade in pacatul infumurarii apoi se crede mai sus decat biserica. El vorbeste intr-o postare de o biserica care invata totusi diferit. Poti sa crezi asa ceva? Biserica lumineaza pe oameni si nu piteste asa cum vrea el sa spuna lumina! Ce biserica crestina este aceea care ascunde lumina?

Last edited by Neaguu; 02.08.2011 at 13:53:37.
Vechi 02.08.2011, 13:59:52
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Melissa am mai auzit pe cineva spunand ca anumiti preoti cred in energi venite din pamant sau din energia omului bla bla bla. Nu stiu daca exista astfel de preoti dar ei sunt oameni si pot cadea in greseala.Acest ortodox ne si indruma :cauta si vei gasi. Poate se refera la o anumita biserica care ne vorbeste despre Gradina Domnului sau nu mai stiu eu ce biserici ortodoxe sconsiderate fractiuni sectare bla bla bla.In primul rand ortodocsii au o gandire libera dar nu poti sa fi ortodox si sa nu crezi in spovedanie ! Sau sa nu te inchini icoanelor! La un moment dat eram si eu influentat de secta adventa si ma gandeam sa respect sambata! Dar nu poti fi ortodox si sa nu ai incredere in ortodoxie! Deci Melissa biserica ortodoxa ne invata ca avem voie sa mancam carne. Aici nu mai vreau sa vorbesc ca si biblia ne invata acelasi lucru. Apoi poti sa fi ortodox cu numele dar el nu are o gandire ortodoxa. El "Ma face din punct de vedere teologic" iar cu altii poate sa vorbeasca la "caterinca". Chiar daca e ortodox cade in pacatul infumurarii apoi se crede mai sus decat biserica. El vorbeste intr-o postare de o biserica care invata totusi diferit. Poti sa crezi asa ceva? Biserica lumineaza pe oameni si nu piteste asa cum vrea el sa spuna lumina! Ce biserica crestina este aceea care ascunde lumina?
nu amice BISERICA ORTODOXA ITI INGADUIE SA MANINCI CARNE SI A PUS POSTURILE CA SA TE INVETE SA TE ABTII DE LA EA .... E O DIFERENTA MARE .... SI SFINTII PARINTI AU DEMONSTRAT ASTA PRIN POSTURILE LUNGI ......
MULTA IUBIRE
CINE SPUNE SA NU TE INCHINI ICOANELOR ? SA NU CREZI IN SPOVEDANIE ? ADICA IN SFINTELE TAINE ?
asadar eu sunt de acord sa ma acuzi dar inainte INTREABA-MA . ok?
multa iubire
ps ce spui tu acolo ? unde am spus eu ca biserica nu lumineaza pe oameni ? la ce biserica crestina te referi ? ca nu exista decit una care detine adevarul si se numeste BISERICA ORTODOXA
multa iubire

Last edited by the_Listener; 02.08.2011 at 14:03:32.
Vechi 02.08.2011, 14:05:33
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Hai ca esti amuzant. Ce vrei sa spui? Ca biserica ingaduie dar biblia interzice? A vazut biserica ca lumea e pacatoasa si ca sa se puna bine cu enoriasi ingaduie ca acestia sa mai si pacatuiasca ? Eventual o sa ingaduie in curand si betia?
Vechi 02.08.2011, 14:09:59
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
Hai ca esti amuzant. Ce vrei sa spui? Ca biserica ingaduie dar biblia interzice? A vazut biserica ca lumea e pacatoasa si ca sa se puna bine cu enoriasi ingaduie ca acestia sa mai si pacatuiasca ? Eventual o sa ingaduie in curand si betia?
nu amice .... spun ca Dumnezeu ingaduie si biserica la fel DATORITA NEVREDNICIEI NOastre , dar au pus posturile sa NE AJUTE sa ne curatim .... stiu ca e greu pentru tine sa intelegi dar fa un efort ....
multa iubire
ps toate ne sunt ingaduite DAR NU TOATE DE FOLOS ....
stiu ca e greu sa rumegi informatia dar nu e bai , cei care pot inteleg ce spun , ceilalti o sa inteleaga mai tarziu .... SFINTII PARINTI POSTEAU MULT ..... DE CE ? CE SENS ARE POSTUL? CE FACE EL ? ETC
multa iubire
ps sfintii parinti posteau mult. ASTA INSEAMNA CA ERAU IMPOTRIVA BISERICII ?
MULTA IUBIRE

Last edited by the_Listener; 02.08.2011 at 14:12:47.
Vechi 02.08.2011, 14:15:56
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

O dai in tangouri si la intors... Omule daca Dumnezeu imi ingaduie ceva inseamna ca eu nu am pacat! Oricum Iisus nu ar fi ajutat pe apostoli sa prinda pesti datorita slabiciuni lor. Nu toti oamenii se pot ruga permamnet sau sa tina posturi indelungate! De aceea si spune ca episcopul sa fie ales din acei crestini mai cumpatati! Nu toti suntem egali! dar tu ai lasat sa se inteleaga ca Dumnezeu interzice carnea! Eu nu am auzit nici un mare teolog sau duhovnic sa interzica carnea! Nici macar preot care sunt desigur mai multi ca primii! te recunosti invins?
Vechi 02.08.2011, 14:51:14
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Mai baiete tu esti rau pe aratura! Ia pune mana si intra pe profiulul lui Listener si citeste-i toate mesajele postate pe acest forum. Si daca gasesti vreun mesaj ANTI-ORTODOX, posteaza-l sa-l vedem cu totii! Si daca nu gasesti , fa bine si cere-ti iertare de la el ca un ortodox bun ce crezi ca esti! Pana atunci, uite aici un mesaj care vorbeste despre SFANTA IMPARTASANIE! Sau tu crezi ca nu crede in spovedanie, numai in Sf. Impartasanie?:-)))
Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
in primul rind se uita un lucru ESENTIAL .. vinul este sangele Domnului. NU MAI E VIN in potir si BINECUVINTEAZA tot ce atinge .. asadar el nu poate fi murdarit de nici o boala .....
confuziile care se fac sunt la cei NESTIUTORI ....
multa iubire
PS- nu mai acuza inainte de-a te documenta si mai ales nu mai interpreta gresit mesajele altora. Daca nu intelegi mai bine intreaba de 10 ori decat sa spui tampenii!
Vechi 02.08.2011, 21:48:25
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
La un moment dat eram si eu influentat de secta adventa si ma gandeam sa respect sambata!
Ca sa respecti ziua a saptea (sambata) nu trebuie sa fii influentat de biserica (gresit spus secta) adventista. Chiar si Catehismul Ortodox ne invata sa sarbatorim ziua a saptea (singura zi din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu).

Spicuiesc din Catehismul Ortodox, cateva invataturi:
................................................
- din capitolul "Cele 10 Porunci"(vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html)
126. Care este porunca a patra?

Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11).

127. Ce invata porunca aceasta?

Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.

- din capitolu "Legea Morala" (vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html)

21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului?

Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, pentru a-si castiga mantuirea, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci."""
.................................................. ............
Cum ramane cu respectarea invataturilor privind pazirea zilei a saptea (sub "influenta" Sfintei Scripturi si a Catehismului Ortodox)?

P.S. Daca ti se pare vicleana intrebarea mea, sa stii ca sunt on-topic.
Vechi 02.08.2011, 22:47:34
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Ca sa respecti ziua a saptea (sambata) nu trebuie sa fii influentat de biserica (gresit spus secta) adventista. Chiar si Catehismul Ortodox ne invata sa sarbatorim ziua a saptea (singura zi din saptamana, binecuvantata si sfintita de Dumnezeu).

Spicuiesc din Catehismul Ortodox, cateva invataturi:
................................................
- din capitolul "Cele 10 Porunci"(vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...nci-80579.html)
126. Care este porunca a patra?

Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11).

127. Ce invata porunca aceasta?
Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.
- din capitolu "Legea Morala" (vezi aici: http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ala-80574.html)

21. Cele 10 porunci stau la temelia vietii morale a crestinului?
Da. De aceea, pentru a sti cum sa-si intocmeasca viata potrivit vointei lui Dumnezeu, pentru a-si castiga mantuirea, crestinul trebuie sa cunoasca si sa pazeasca cele 10 porunci."""
.................................................. ............
Cum ramane cu respectarea invataturilor privind pazirea zilei a saptea (sub "influenta" Sfintei Scripturi si a Catehismului Ortodox)?
P.S. Daca ti se pare vicleana intrebarea mea, sa stii ca sunt on-topic.
De aceea sunt unii preoti ortodocsi care, constienti fiind de aceasta porunca dumnezeiasca, sfatuiesc sa se tina si sambata si duminica. Insa asa este si mai greu. Si totusi, scrie in Biblie ca vor fi binecuvantati de Dumnezeu cei care tin ziua odihnei, a saptea...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38