Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2011, 22:12:25
uncopil uncopil is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
atata vreme cat ptr a bucura o persoana o intristezi pe alta e lucru rau.
Mare grija cu cadourile , mai ales daca parintele e tanar.
daca cadoul tau provoaca neplaceri in familia parintelui, mai bine lasa-l, caci iti este mai de folos.

Ai mare grija cu dna preoteasa, sa nu o superi prin gestul tau ca nu cumva acest lucru sa se resfranga negativ aspura ta mai tarziu (sa nu se gaseasca alta femeie care sa se inghesuie sa faca cadouri sotului tau,in conditiile in care acest lucru te-ar deranja pe tine).

Parerea me a e ca ar fi bineplacut un dar de care sa se poata bucura toata familia.
Nu asta era scopul, de a intrista pe cineva. E foarte greu sa intelegi o situatie(nu mi-o luati in nume de rau, nu o spun cu rautate) cand nu sti background-ul. Si nu, pr nu e tanar, e deja bunic, dar de curand. Pana la urma am rezolvat cu ceva pentru dansul separat si un tort din care au mancat toti, deoarece preoteasa nu ii facuse si nici nu avea de gand.

Sa stiti ca daca poti face ceva pentru un om care sa-l bucure, orice varsta ar avea nu ar trebui sa dai inapoi.

PS.: D-na preoteasa e foarte asemanatoare la fire cu mama mea, deci stiu ff bine cam cum se pune problema. Si oricum, daca o deranjeaza ceva, e de moment pentru ca ii trece repede si datorita parintelui.
Oricum, multumesc de sfat!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 22:20:04
Junior Member

Implicit

@AlinB

N-am vrut sa va supar cu post-ul meu, ci doar, vad religia si tot ce are legatura cu Dumnezeu putin diferit de dvs. Cred ca un exemplu concludent pentru a intelege la ce ma refer este sa luam aminte la taranii nostri, oameni simpli, muncitori, fara prea multa carte in ei, dar cu o credinta nemaipomenita. Sa stiti ca Sf. Traditie s-a pastrat si datorita lor.
Eu cred doar ca Dumnezeul nostru nu este unul absurd care sa ne puna piatra de poticnire la tot pasul, ci unul bun si milostiv, iar noi suntem cei care ne complicam existenta.
Cat despre sufletul meu, caruia vad ca i-ati facut o radiografie amanuntita deja, nu, nu este si nici nu-l cred a fi curat si inocent. Al meu e napadit de pacate grele, dar nadajduiesc ca cu multa pocainta si stradanie, incununate de mila Domnului, toti vom ajunge precum copiii, pentru ca a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2011, 22:22:51
Junior Member

Implicit

Imi cer iertare, din nou, daca am suparat pe cineva cu post-urile mele, eu mi-am expus punctul de vedere, fiecare om gandeste diferit, iar pe un forum ne expunem parerea.

Departe de mine a fost gandul de a supara pe cineva, toti gresim, unii mai mult, altii mai putin! Nu va impietriti inima!

Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu-Tatal si impartasirea Sfantului Duh sa fie cu voi cu toti!

Si sa aveti post folos!

Doamne ajuta-ne tuturor!
Reply With Quote
Vechi 03.08.2011, 00:43:31
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de uncopil Vezi mesajul
@AlinB

N-am vrut sa va supar cu post-ul meu, ci doar, vad religia si tot ce are legatura cu Dumnezeu putin diferit de dvs. Cred ca un exemplu concludent pentru a intelege la ce ma refer este sa luam aminte la taranii nostri, oameni simpli, muncitori, fara prea multa carte in ei, dar cu o credinta nemaipomenita. Sa stiti ca Sf. Traditie s-a pastrat si datorita lor.
Eu cred doar ca Dumnezeul nostru nu este unul absurd care sa ne puna piatra de poticnire la tot pasul, ci unul bun si milostiv, iar noi suntem cei care ne complicam existenta.
Cat despre sufletul meu, caruia vad ca i-ati facut o radiografie amanuntita deja, nu, nu este si nici nu-l cred a fi curat si inocent. Al meu e napadit de pacate grele, dar nadajduiesc ca cu multa pocainta si stradanie, incununate de mila Domnului, toti vom ajunge precum copiii, pentru ca a unora ca acestia este Imparatia Cerurilor.

Dumnezeu nu pune pietre de poticnire dar noi punem cand preferam sa facem lucruri la infierbantare si ambitie in loc sa le judecam la rece in prealabil, sa evitam literatura sectara cum recomanda Biserica, zicand ca stim noi sa discernem desi pregatire teoretica nu, duhovniceasca nu, etc..

Deci pana la urma..noi dam cu stangul in dreptul, nu Dumnezeu ne pune piedica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Va cer un sfat Dreamm Generalitati 20 12.07.2011 09:46:19
Un sfat? silent assasin Generalitati 24 30.03.2011 22:24:41
un sfat va rog monacu Impartasania (Taina Euharistiei) 14 25.03.2011 15:01:31
Un sfat va rog potoceanc Generalitati 33 07.09.2010 00:44:39
un sfat de la voi pacifistul Generalitati 19 14.10.2008 19:30:25