![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() nu te grabi .... am rabdare sa scot si bazaconiile tale in evidenta .... ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]()
Cum Dumnezeu n-a facut creatia in 6 zile calendaristice, nici n-a inventat acest sistem de referinta-calendarul ,nici n-a numit zilele, ci noi am facut-o, data alegerii Zilei Domnului s-a facut in mod simbolic. In traditia iudaica Sabatul era sambata. In traditia crestina, inca din prima saptamana ce a urmat invierii lui Iisus, crestinii , alaturi de Sfintii Apostoli se adunau si praznuiau Invierea Mantuitorului. Deci,prima comunitatea crestina s-a autoidentificat celebrand duminica, insa baza cultica a duminicii a fost preluata din cultul sinagogal sabatic. Pentru crestinii ortodocsi Duminica e considerata prima zi a creatiunii, ziua Invierii Domnului si Ziua Pogorarii Sfantului Duh, de aceea este cinstita, iar Sambata e ziua a saptea, care a ramas ca zi de odihna pentru cei adormiti, cand se fac parastase. Cred ca important e ca fiecare sa ne amintim de Ziua Domnului si sa o cinstim, indiferent ca unii o fac vinerea (musulmanii), altii sambata ( evreii, adventistii) sau duminica (crestinii).
Last edited by ioanna; 02.08.2011 at 23:33:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire |
|
|||
|
|||
![]()
Dovezi ca am zis "unii" si nu "multi" sta chiar postarea mea.
Dovezi ca Tatal minciunii bantuie prin alte parti sta faptul ca m-ai acuzat de a fi spus "multi" in timp ce eu de fapt am spus "unii". Dovezi ca unii preoti ortodocsi cred ca trebuie tinute si sambata si duminica, sunt insisi preotii care cred asta. Asa ca te las sa-i descoperi singur, iti va face bine sa diversifici preotii ortodocsi pe care ii cunosti, asa vei afla mai multe despre Ortodoxie ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() muklta iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|