Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu a legitimat ziua de sambata, a spus ziua a 7-a! Stiti dumneavoastra mai bine in care zi a inceput Dumnezeu procesul creatiei din moment ce aceasta nu ne-a fost revelata?
|
Eu nu știu mai bine, dar Dumnezeu cu siguranță da! Dacă El a numit prima zi a Creației "ziua întâia" a săptămânii, logic a 7-a nu poate fi decât ultima, adică sâmbăta. De fapt, în limba ebraică "odihnă" și "șapte" au aceeași rădăcină, iar sabbath este ziua pe care noi europenii o numim sâmbătă. Vreți ceva mai clar decât atât?
Citat:
În prealabil postat de ioanna
omul a ales de la sine putere in momentul in care si-a intocmit un calendar sa inceapa numerotarea zilelor cu ziua de duminica, pe care a ales-o in mod conventional ziua 1. Dumnezeu n-a spus niciodata Duminica=ziua 1, nici n-a "botezat" cu denumiri zilele, evreii au facaut-o, iar noi am preluat denumirile si numerotarea din calendarul lor, atata tot.
|
Exact, noi am preluat de la evrei această numerotare, iar ei au preluat-o direct din Revelația Divină. Și atunci întreb din nou: cine ne dă dreptul să schimbăm această numerotație divină, făcând din sâmbătă ziua a 6-a, și din duminică ziua a 7-a, ba chiar a 8-a (!!) după unele elucubrații patristice?
P.S. Apreciez faptul că ați păstrat tăcerea la cele
3 întrebări capitale din postare.